15 ταινίες για το καλοκαίρι

Ανακαλύψτε τα κινηματογραφικά must-see που μας περιμένουν σύντομα σε θερινά και μη σινεμά.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2023

Λίγο πριν ανοίξουν τα θερινά σινεμά της πόλης, σας παρουσιάζουμε τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσετε στη μεγάλη οθόνη. Πολυαναμενόμενα blockbusters, υπερηρωικές περιπέτειες, σινεφίλ τίτλοι, αλλά και επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων σάς περιμένουν στο αφιέρωμά μας παρακάτω. Αυτές είναι οι ταινίες του καλοκαιριού!

C’mon Barbie, let’s go party!

Με τη δυναμική του camp φαινόμενου της δεκαετίας, η ταινία που δίνει σάρκα και οστά στη διασημότερη κούκλα της ιστορίας έχει ήδη κερδίσει το επικοινωνιακό στοίχημα. Καθετί που σχετίζεται με το "Barbie" της Greta Gerwig ("Μικρές Κυρίες"), από το τρέιλερ μέχρι φίλτρα στα social media, γίνεται αστραπιαία viral, ανταπόκριση που ελπίζουμε να επαναληφθεί όταν το φιλμ κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους (20/7). Χωρίς να έχει προς ώρας αποσαφηνιστεί η πλοκή, γνωρίζουμε πως η Μπάρμπι προετοιμάζεται για μια περιπέτεια έχοντας ως συντροφιά τον Κεν, ο οποίος με τη σειρά του προσπαθεί να κερδίσει την καρδιά της με κάθε κόστος. Στο ρόλο των απόλυτα ταιριαστών πρωταγωνιστών βρίσκουμε τους Margot Robbie και Ryan Gosling, ενώ ρόλο-έκπληξη κρατά και η διάσημη ποπ σταρ Dua Lipa. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για τρία Όσκαρ Noah Baumbach ("Frances Ha", "Ιστορία Γάμου").

Ο "πυρηνικός" Nolan

Μία από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Christopher Nolan. Καθώς, όπως προδίδει ο τίτλος του "Oppenheimer" (24/8), η υπόθεση αφορά το δημιουργό της ατομικής βόμβας Robert Oppenheimer (Cillian Murphy). Στη μεγαλεπήβολη παραγωγή, ο Nolan κατάφερε να ξεπεράσει εκ νέου τον εαυτό του μετά την κατάρριψη ενός πραγματικού αεροπλάνου για τις ανάγκες του "Tenet".

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, στο "Οπενχάιμερ" πέτυχαν χωρίς τη χρήση ειδικών εφέ την αναπαράσταση της πρώτης δοκιμής ατομικής βόμβας, η οποία έδωσε στην ανθρωπότητα την εικόνα του δολοφονικού καπνού που παίρνει το σχήμα μανιταριού. Ελπίζουμε ο Nolan να μη χρησιμοποίησε αληθινά πυρηνικά, αν και για όλα τον έχουμε ικανό...

Η συνέχεια στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος