Τι θα δούμε στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Λάνθιμος, Fincher, Polanski και Woody Allen είναι μερικοί από τους σπουδαίους σκηνοθέτες που θα βρεθούν στο σπουδαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Γράφει: Esquire Editors 05 Αυγούστου 2023

Μόλις ανακοινώθηκε το line-up του φετινού Φεστιβάλ Καννών, και άρχισαν οι προβλέψεις για το ποιες ταινίες προορίζονται πλέον για τη Βενετία και το Τορόντο, οι οιωνοί για το πρόγραμμα της επετειακής 80ής Μπιενάλε ήταν εξαιρετικοί. To Palazzo del Cinema ετοιμαζόταν για παρέλαση από μεγάλα ονόματα, αλλά μέσα στον Ιούνιο τα πάντα ανατράπηκαν, καθώς η απεργία των αμερικανών ηθοποιών ανάγκασε τα στούντιο να αλλάξουν την ημερομηνία εξόδου πολλών ταινιών τους και ο φόβος για ένα φεστιβάλ χωρίς χολιγουντιανή λάμψη, ακόμα και χωρίς ανεξάρτητες αμερικανικές παραγωγές, ήταν ορατός.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από την ταινία έναρξης, το αθλητικό δράμα "Challengers" του Luca Guadagnino με τη Zendaya, το οποίο αποσύρθηκε, για να αντικατασταθεί από το ιταλικό biopic "Comandante" του Edoardo De Angelis, με τον Pierfrancesco Favino στο ρόλο του θρυλικού διοικητή των υποβρυχίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Salvatore Todaro. Δεύτερο χτύπημα τελικά δεν υπήρξε –"μόνο μια χολιγουντιανή ταινία αποσύρθηκε όλη κι όλη", δήλωσε ο διευθυντής της διοργάνωσης Alberto Barbera – κι έτσι το αρχαιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου μας προσκαλεί στο νησάκι του Λίντο 30/8 με 9/9 με μια πανέμορφη αφίσα εμπνευσμένη από τα road movies, επισημαίνοντας πως έρχεται από το μακρινό παρελθόν και, όπως ένα αυτοκίνητο σε έναν ανοιχτό δρόμο, κατευθύνεται προς το πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Netflix rules 

Με πέντε ταινίες, η πλατφόρμα του Ted Sarantos θα είναι για ακόμα μία χρονιά ο βασικός αιμοδότης του επίσημου προγράμματος. Ο πολύς David Fincher θα δηλώσει παρών με το "The Killer", θρίλερ στο οποίο ο επαγγελματίας δολοφόνος Michael Fassbender στρέφεται εναντίον των εργοδοτών του. Ο Bradley Cooper θα υποδυθεί το συνθέτη Leonard Bernstein και η Carey Mulligan τη Felicia Montoalegre, τον μεγάλο έρωτά του, στον οσκαρικά φιλόδοξο "Maestro".

Δοκιμασμένος στις βιογραφίες, ο Χιλιανός Pablo Larrain ("Νερούδα") θα σκηνοθετήσει το δικτάτορα Augusto Pinochet ως… απέθαντο βαμπίρ στο "El Conde", ενώ εκτός συναγωνισμού θα προβληθούν το διάρκειας 37 λεπτών και βασισμένο σε διήγημα του Roald Dahl "The Wonderful Story of Henry Sugar" του Wes Anderson με τους Benedict Cumberbatch, Ben Kingsley και Ralph Fiennes, και το δράμα επιβίωσης "Society of the Snow" του J. A. Bayona ("Το Ορφανοτροφείο") ως ταινία λήξης.

Η συνέχεια στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

'Βοήθεια!': O Sam Raimi επιστρέφει στον τρόμο με τη νέα του ταινία - Πρωταγωνιστεί η Rachel McAdams

Ο Sam Raimi επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε: στον τρόμο. Στο Send Help, η Rachel McAdams και ο Dylan O’Brien παλεύουν για την επιβίωσή τους σε ένα νησί που αποδεικνύεται πιο εφιαλτικό απ’ όσο φαίνεται.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

32 μεγάλου μήκους και 30 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση εκ των οποίων οι 29 είναι σε πρώτη προβολή, ενώ 9 συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι των '60s

Η δεκαετία του '60 είχε το soundtrack της και πρόκειται για ένα κομμάτι που κυριάρχησε στα charts για εννέα εβδομάδες και έγινε το πιο "διάσημο" της εποχής. Στοιχηματίζουμε ότι δε θα το βρεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κάποια από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών

Δέκα πραγματικά ευφάνταστες ταινίες τρόμου που θα θυμόμαστε για καιρό.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Marvel: Οι νέες σειρές που περιμένουμε

Η υπερηρωική εταιρεία ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για την επόμενη σεζόν στο ComicCon της Νέας Υόρκης.

Πρώτο trailer για την πολυσυζητημένη ταινία 'Καποδίστριας' του Γιάννη Σμαραγδή

Από τον άνθρωπο που έφερε τον Καζαντζάκη και τον Θεοτοκόπουλο στη μεγάλη οθόνη, έρχεται ανήμερα των Χριστουγέννων η μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή της χρονιάς. Κρίνοντας από το trailer, είναι σίγουρα, η πιο φιλόδοξη.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη