H Cameron Diaz από το Α ως το Ω

Η αμερικανίδα ηθοποιός γίνεται σήμερα 51 χρονών, έτοιμη να επιστρέψει με μία νέα ταινία.

Πρέπει να πάμε πίσω στο 2014 για να βρούμε τους τελευταίους κινηματογραφικούς ρόλους της αγαπημένης αμερικανίδας ηθοποιού Cameron Diaz. Τότε, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα από την υποκριτική, επικαλούμενη λόγους ψυχικής υγείας και πίεσης, ενώ ήθελε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά της. Γεννημένη στις 30 Αυγούστου 1972 στο San Diego της California, αρχικά ασχολήθηκε με το modelling, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία The Mask του 1994 να της ανοίγει το δρόμο για μία σπουδαία καριέρα στον κινηματογράφο. Το 2024 επιστρέφει μετά από 10 χρόνια με την ταινία Back in Action του Netflix και στο πλάι του Jamie Foxx, μόνο που η χαρά μας δε θα διαρκέσει πολύ. Μετά τη νέα ταινία, αποσύρεται οριστικά από τον κινηματογράφο, έχοντας να μεγαλώσει και μία κόρη τριών χρονών.

Με αφορμή τα σημερινά 51 γενέθλιά της, ρίχνουμε μία ματιά σε 10 αξέχαστους ρόλους της.

The Mask (1994)

Η Cameron Diaz έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο πλάι του Jim Carrey – έναν από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς τη δεκαετία του '90 - στη superhero κωμωδία The Mask. Παίζει την όμορφη jazz swing τραγουδίστρια Tina Carlyle που έρχεται κοντά με έναν ντροπαλό υπάλληλο τράπεζας. Εκείνος, όταν φοράει μία μαγική πράσινη μάσκα, μεταμορφώνεται σε άλλο άνθρωπο.

Charlie's Angels (2000)

Βασισμένη στη διάσημη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του '70, οι Άγγελοι του 2000 έφεραν τρεις super hot πρωταγωνίστριες να παίζουν μαζί. Cameron Diaz, Drew Barrymore και Lucy Liu είναι ιδιωτικές ντετέκτιβ που δουλεύουν για τον εκατομμυριούχο Charlie - που ποτέ δε βλέπουμε αλλά ακούμε - και έχουν ως πρώτη αποστολή να βρουν και να απελευθερώσουν έναν επιστήμονα που έχει απαχθεί.

There's Something About Mary (1998)

Ρομαντική κωμωδία των αδελφών Farrelly, με την Cameron Diaz να παίζει τη Mary, "μήλον της έριδος” για τους Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans και Chris Elliott. Κάποια στιγμή, οι τέσσερις αυτοί νευρωτικοί άνδρες, μπλέκουν σε απίθανες καταστάσεις. Ποιος θα την κατακτήσει; Απίθανα και τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία, The Lemonheads, The Dandy Warhols, Joe Jackson κ.α.

My Best Friend's Wedding (1997)

Άλλη μία ρομαντική κωμωδία από τη δεκαετία του '90, με την πρωταγωνίστρια Julia Roberts να βρίσκεται στο ζενίθ της καριέρας της. Εδώ, προσπαθεί να κλέψει τον αρραβωνιαστικό της Cameron Diaz και δικό της φίλο από το παρελθόν, λίγες μέρες πριν το γάμο τους. Δεν έλαμψε μόνο η Julia Roberts, μπήκαν γερά τα θεμέλια για τη νέα star με το όνομα Cameron Diaz.

Shrek (2001)


Η Cameron Diaz είναι η φωνή της πριγκίπισσας Fiona στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων. Την κατατρέχει μία κατάρα και κάθε βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα πράσινο τέρας, μόνο που αντί να βρει τον πρίγκιπα της ζωής της και να σπάει την κατάρα, ερωτεύεται ένα άλλο πράσινο τέρας, τον Shrek.

Gangs of New York (2002)

H Cameron Diaz παίζει τη σαγηνευτική πορτοφολού και απατεώνισσα Jenny Everdeane, με τον Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) να την ερωτεύεται παράφορα. Πρώτα, όμως, ο Amsterdam πρέπει να βρει τον δολοφόνο του πατέρα του, στη Νέα Υόρκη του 1862, που σπαράζεται από τον πόλεμο συμμοριών προτεσταντών και καθολικών. Οι σκηνές δράσης και οι μάχες στους δρόμους στο Gangs of New York του Martin Scorsese σου μένουν για πάντα.

Vanilla Sky (2001)

Μπορεί ο ρόλος της να είναι μικρός σε διάρκεια, αλλά η ξέφρενη πορεία της με το αυτοκίνητο, με τον εραστή της, τον επιτυχημένο εκδότη και playboy David Aames (Tom Cruise) στο κάθισμα του συνοδηγού, είναι καθοριστική για όλους τους και κυρίως για τη συνέχεια της δραματικής ταινίας του Cameron Crowe.

Being John Malkovich (1999)

Το σουρεαλιστικό κωμικό δράμα του Spike Jonze μπορεί να μην έσκισε στα ταμεία – δεν ήταν και τόσο "εύκολη” ταινία – αλλά συνεχίζει να μας απασχολεί μέχρι σήμερα. Είναι η ιστορία ενός μαριονετίστα και βαριεστημένου υπαλλήλου (John Cusack), που βρίσκει μία είσοδο και μπαίνει κυριολεκτικά μέσα στο μυαλό του John Malkovich. Η Cameron Diaz παίζει τη γυναίκα του John Cusack που έχει και η ίδια την περιέργεια να μάθει τι κρύβεται στο μυαλό του ηθοποιού.

What Happens in Vegas (2008)

Μία feel-good ρομαντική κωμωδία με ασυναγώνιστο – για την εποχή του – ζευγάρι πρωταγωνιστών, Cameron Diaz και Ashton Kutcher. Άγνωστοι μεταξύ τους, ένα λάθος στην κράτηση σε ξενοδοχείο στο Las Vegas τους φέρνει στο ίδιο δωμάτιο. Το επόμενο πρωί τους βρίσκει παντρεμένους. Έχουν σκοπό να χωρίσουν την ίδια μέρα, μόνο που ο Jack (Ashton Kutcher) κερδίζει τρία εκατομμύρια δολάρια στο jackpot. Η Joy (Cameron Diaz) του υπενθυμίζει ότι είναι ακόμα παντρεμένοι και του ζητάει τα μισά κέρδη.

Bad Teacher (2011)

Η Elizabeth Hasley (Cameron Diaz) είναι μία δασκάλα που βαριέται αφόρητα τη δουλειά της στο σχολείο, κακομαθημένη όσο δεν πάει, βρίζει τους μαθητές της και πίνει μπροστά τους. Μόνο που έχασε το πλούσιο λαβράκι που κυνηγούσε και έτσι αναγκάζεται να επιστρέψει στα μαθήματα. Πρέπει να πληρώσει και για μία νέα αυξητική στήθους. Το Bad Teacher είναι μία τρελή κωμωδία που έσκισε στο box office.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.