Ο Woody Allen δεν πέρασε καλά στην πρεμιέρα του Coup de Chance στο Φεστιβάλ Βενετίας

Έντονες διαμαρτυρίες κατά της κουλτούρας βιασμού σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της νέας ταινίας του αμερικανού σκηνοθέτη.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 05 Σεπτεμβρίου 2023

Πολλές νέες και πολυαναμενόμενες ταινίες έκαναν ντεμπούτο στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και αναμένονται στις αίθουσες τους επόμενους μήνες. Ξεχωρίζει η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο Poor Things και πρωταγωνίστρια την Emma Stone, με τις πρώτες κριτικές να είναι διθυραμβικές. Κατά το παρελθόν, ταινίες από σκηνοθέτες όπως Woody Allen, Luc Besson και Roman Polanski, έχουν προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις από ό,τι χειροκροτήματα- για τον πρώτο μάλιστα, η ιστορία επαναλήφθηκε. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του Coup De Chance, της πρώτης γαλλόφωνης ταινίας του 87χρονου αμερικανού σκηνοθέτη, σημειώθηκαν διαμαρτυρίες έξω από την αίθουσα που γινόταν η προβολή της. Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, περίπου 20 άτομα διαμαρτυρήθηκαν, με συνθήματα όπως 'Όχι φώτα δημοσιότητας για βιαστές σκηνοθέτες' και 'Όχι στην κουλτούρα βιασμού'.

Όταν ρωτήθηκαν σχετικά, ένας από τους διαμαρτυρόμενους ανέφερε ότι παίρνουν θέση ενάντια 'στην κουλτούρα βιασμού του φεστιβάλ, που τιμά άνδρες που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις'.

Στο μεταξύ, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει αν η ταινία είναι καλή ή όχι, οι κριτικές διίστανται. Στο Variety, η Stephanie Bunbury έγραψε 'Το Coup de Chance δεν είναι καλό, αλλά έχει αυτά τα γνώριμα στοιχεία από τις προηγούμενες δουλειές του σκηνοθέτη που θα ικανοποιήσουν αυτούς που ήθελαν να ζουν στο 1953 ή σε ένα ψεύτικο και γλυκανάλατο 2023 ή σε όποια χρονιά βρισκόμαστε στον WoodyWorld'.

Από την άλλη πλευρά, ο Xan Brooks από την The Guardian το αποκάλεσε ως "το καλύτερο φιλμ του Woody Allen εδώ και δέκα χρόνια", ενώ ο Caspar Salmon του The Daily Beast ήταν πιο επικριτικός 'Τα πάντα εδώ μοιάζουν λάθος, σαν να κάνεις πρόποση με πλαστικά ποτήρια σαμπάνιας'. Θα δούμε σύντομα αν κάποιους από τους πρωταγωνιστές θα μετανιώσει για τη συμμετοχή του σε αυτό το φιλμ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.