Paul Walker, λείπεις

Ο αμερικανός ηθοποιός, πρωταγωνιστής των ταινιών Fast & Furious, θα γινόταν σήμερα 50 χρονών.

Esquire Team
Γράφει: Μάνος Νομικός 12 Σεπτεμβρίου 2023

Στη ζωή δεν πρέπει να πορευόμαστε με 'αν' και 'ίσως'. Ο αμερικανός ηθοποιός Paul Walker, πρωταγωνιστής του απόλυτου franchise Fast & Furious και άλλων ταινιών, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 12 Σεπτεμβρίου 1973 στο Glendale της California. Προς τραγική ειρωνεία, ο πρωταγωνιστής του Fast & Furious, των ταινιών που ύμνησαν τα γρήγορα αυτοκίνητα και την ταχύτητα, έχασε τη ζωή του μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 30 Νοεμβρίου 2013 στην Santa Clarita της California, ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε. Ήταν μόλις 40 χρονών και είχε μπροστά του μία ολόκληρη ζωή και καριέρα. .

Με αφορμή τα γενέθλια που θα γιόρταζε σήμερα ο Paul Walker, τον θυμόμαστε μέσα από 8 ταινίες του.

The Fast and the Furious (2001)

Η αρχή για ένα από τα πιο επιτυχημένα franchises όλων των εποχών. Ο Paul Walker παίζει τον Brian O'Conner, ένα μυστικό αστυνομικό που διεισδύει σε μία συμμορία κλεφτών που διοργανώνει παράνομους αγώνες supercars στο Los Angeles, μόνο που εκεί θα βρει μία πραγματική οικογένεια. Φοβερό δίδυμο με τον Vin Diesel.

Furious 7 (2015)

Ο τελευταίος ρόλος του Paul Walker λίγο πριν χάσει τη ζωή του, το Furious 7 κουβαλάει μεγάλο συναισθηματικό βάρος. Κάποιες σκηνές, μάλιστα, γυρίστηκαν μετά τον θάνατό του, από τα αδέλφια του Paul Walker, Caleb και Cody. Δεν έχει σημασία τόσο η πλοκή, ενώ δίπλα στον Paul Walker βρίσκουμε τους Vin Diesel και Dwayne 'The Rock' Johnson. Η ταινία ξεπέρασε το 1.5 δισ. δολάρια σε εισπράξεις.

Eight Below (2006)

Το δράμα επιβίωσης με φόντο την Ανταρκτική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του Paul Walker, αλλά αμφιβάλλουμε αν την έχουν δει πολλοί στην Ελλάδα. Αφηγείται την ιστορία του Jerry Shepard (Paul Walker), μέλους μίας επιστημονικής αποστολής στην Αλάσκα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη βάση λόγω άγριων καιρικών συνθηκών. Πίσω του αφήνει τα αγαπημένα του σκυλιά και κάποια στιγμή πρέπει να επιστρέψει σε αυτά και να τα σώσει. Πού πας χωρίς τα σκυλιά;

Flags of our Fathers (2006)

Το 2006, ο Clint Eastwood σκηνοθέτησε δύο ξεχωριστές ταινίες με θέμα τη μάχη της νήσου Iwo Jima, την αιματηρή ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη μία ταινία (Letters from Iwo Jima) – και πιο συναρπαστική – βλέπουμε μέσα από τα μάτια των γιαπωνέζων στρατιωτών που προσπάθησαν να υπερασπιστούν το νησί και η δεύτερη ταινία (Flags of our Fathers) μέσα από τα μάτια των Αμερικανών που προσπάθησαν να καταλάβουν το νησί.

Υπήρξε ιστορική η φωτογραφία ανύψωσης της αμερικανικής σημαίας στον λόφο Iwo Jima που αναπτέρωσε το ηθικό ενός ολόκληρου έθνους μετά το Pearl Harbor. Ποια ήταν όμως η αλήθεια πίσω από αυτή τη φωτογραφία; Ο Paul Walker σε ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο.

Joy Ride (2001)

Μόνο joy (χαρά) δε βρίσκουν οι ήρωες στο ride (βόλτα) που επέλεξαν. Έτσι πάει, όταν κάνεις μία κακή φάρσα σε έναν οδηγό φορτηγού, μπορεί αυτός να αποδειχθεί ο ψυχοπαθής Rusty Nail ('Σκουριασμένο Καρφί') και να βρεθείς κυνηγημένος. Η παρέα των Paul Walker, Steve Zahn και Leelee Sobieski, έμπλεξε για τα καλά. Το Joy Ride είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου.

Hours (2013)

Ένα συναρπαστικό θρίλερ που σε κρατά σε αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μόνο που το Hours κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες μόλις δύο βδομάδες μετά τον τραγικό θάνατο του Paul Walker, δεν το λες και το πιο ιδανικό timing. Στο φιλμ, ακολουθούμε τον Nolan Hayes (Paul Walker) που κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα, με κομμένο το ρεύμα, προσπαθεί να κρατήσει τη νεογέννητη κόρη του ζωντανή σε αναπνευστήρα, ενώ η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα στο νοσοκομείο.

Running Scared (2006)

Ένα neo-noir θρίλερ που βλέπεται με κομμένη την ανάσα. O Joey Gazelle (Paul Walker) είναι ένας χαμηλόβαθμος γκάνγκστερ στο New Jersey που βιώνει τη χειρότερη μέρα της ζωής του. Του έχουν θέσει ως αποστολή να ξεφορτωθεί τα όπλα με τα οποία η συμμορία σκότωσε δύο διεφθαρμένους αστυνομικούς. Μόνο που τα όπλα 'κάνουν φτερά' και προσπαθεί να βρει ποιοι τα πήραν, και την ίδια στιγμή να προστατεύσει τη γυναίκα του και ένα μικρό παιδί.

Into the Blue (2005)

Το στόρι απλό, αλλά άντε να ξεμπλέξουν οι δύο ήρωες. Οι δύτες και εραστές, Jared (Paul Walker) και Sam (Jessica Alba), κατά τη διάρκεια κατάδυσης στις εξωτικές Μπαχάμες, βρίσκονται μπροστά σε ένα βυθισμένο αεροπλάνο. Ανακαλύπτουν ότι είναι φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και – όπως είναι λογικό – κάποιοι ναρκοέμποροι προσπαθούν να το εντοπίσουν. Να βάλουν χέρι στο αεροπλάνο ή να το αφήσουν στην ησυχία του, κάτω βαθιά στον βυθό;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Confidenza του Daniele Lucchetti έχει 'για πρωινό' πολλά θρίλερ εκεί έξω

Οι άβολες αλήθειες και η τροφή για σκέψη σε σχέση με την ηθική και την αλήθεια ποτέ δεν ήταν εύκολες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι επικές ατάκες του Jerry Seinfeld που άφησαν εποχή

Ο διάσημος δημιουργός και πρωταγωνιστής της ομώνυμης σειράς -αλλά και πολυεκατομμυριούχος- έχει "πλάσει" την σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

8 ωραίες σειρές για να δεις, αν σου άρεσε το Shōgun

Τώρα που τελείωσε η καταπληκτική σειρά του Disney+, κάπως πρέπει να καλύψεις το κενό. Και γι᾽ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος