Οι καλύτερες ταινίες τρόμου για το 2023

Οι πιο σκοτεινές, αιματηρές και τρομακτικές παραγωγές της χρονιάς, κατά την ταπεινή μας άποψη.

To 2023 ήταν άλλη μια φανταστική χρονιά για τις ταινίες τρόμου. Το είδος συνέχισε να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του, επανεξετάζοντας παλιές συνήθειες, ενώ είδαμε νέες ιστορίες που ανανέωσαν franchises δεκαετιών.

Η φετινή σοδειά περιλαμβάνει το Scream VI, που μας σύστησε τον Ghostface στη Νέα Υόρκη, καθώς και το Saw X, ένα prequel-sequel που έφερε τον Jigsaw πίσω στη μεγάλη οθόνη. Δεν ξεχνάμε φυσικά το Evil Dead Rise, το οποίο συναγωνίζεται την αφθονία αίματος του αυθεντικού Evil Dead.

Αλλά αυτές είναι οι συνέχειες. Tι γίνεται με τις ολοκαίνουργιες ιστορίες; Λοιπόν, το Talk to Me και το Skinamarink έχουν ήδη καταγραφεί ως δύο από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που έχουμε δει πρόσφατα.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες τρόμου της χρονιάς για τη δική σου απόλαυση.

Clock

Η Dianna Agron πρωταγωνιστεί ως Ella Patel, μια επιτυχημένη σχεδιάστρια που αντιμετωπίζει την κοινωνική πίεση να αποδεχτεί τη μητρότητα. Αναζητώντας μια πειραματική θεραπεία, η απόφαση της Ella την οδηγεί σε απρόβλεπτους κινδύνους, αμφισβητώντας τα κοινωνικά πρότυπα και τις δικές της επιθυμίες.

Evil Dead Rise

Αποξενωμένες αδελφές μάχονται κατά των δαιμόνων, αναζωπυρώνοντας τον δεσμό τους, εν μέσω μιας υπερφυσικής επίθεσης. Η επιβίωση απαιτεί ενότητα.

Infinity Pool

Μια ρομαντική απόδραση παίρνει άσχημη τροπή, όταν ένα ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με μια πόλη που έχει μηδενική ανοχή στο έγκλημα. Ένα τραγικό ατύχημα τούς αναγκάζει να κάνουν μια ανατριχιαστική επιλογή.

Knock At the Cabin

Ο M. Night Shyamalan, ο μετρ του είδους, γοητεύει με αυτήν την ιστορία μιας οικογένειας που κρατούνται όμηροι στην καλύβα τους. Ένα συναρπαστικό θρίλερ.

Malum

Η Jessica Loren, μια πρωτάρα αστυνομικός, αντιμετωπίζει τον μυστηριώδη θάνατο του πατέρα της που συνδέεται με μια βίαιη αίρεση. Καθώς σκάβει βαθύτερα κατά τη διάρκεια της τελευταίας της βάρδιας, συγκλονιστικές αποκαλύψεις φέρνουν στο προσκήνιο ένα διεστραμμένο παρελθόν, προκαλώντας την αποφασιστικότητά της.

M3GAN

Η ρομποτική κούκλα, M3GAN, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της ταινίας, για την οποία ήδη ετοιμάζεται sequel. Με ατμόσφαιρα της "Κούκλας του Σατανά", η ξεχωριστή προσωπικότητα της M3GAN αυξάνει το ενδιαφέρον.

No One Will Save You

Οι εξωγήινοι εντάσσονται στο είδος του τρόμου, καθώς εισβάλλουν στη Γη, σε ένα θρίλερ που δεν σηκώνει... κουβέντα. Το No One Will Save You προσκαλεί το κοινό να φοβηθεί το άγνωστο, ξεφεύγοντας από τις συμβάσεις του είδους.

Saw X

Τοποθετημένο μεταξύ των Saw και Saw II, το Saw X φέρνει ξανά τον Jigsaw και την Amanda, προσφέροντας ένα εκπληκτικά τρυφερό πλαίσιο στη διεστραμμένη σχέση μέντορα-μαθητή. Προετοιμάσου για τις παγίδες-σήμα κατατεθέν του franchise.

Scream VI

Το Scream VI επαναπροσδιορίζει το εμβληματικό franchise με φρέσκο αίμα και γνωστά πρόσωπα. Η Courteney Cox και η Hayden Panettiere επιστρέφουν για ένα αιματοβαμμένο θρίλερ, αποδεικνύοντας τη διαρκή απήχηση της σειράς.

Skinamarink

Δύο αδέλφια ξυπνούν και βρίσκουν τον πατέρα τους να λείπει, αλλά και τα παράθυρα και την πόρτα του σπιτιού τους να έχουν εξαφανιστεί. Καθώς η πραγματικότητά τους ξετυλίγεται, το Skinamarink αποκαλύπτει μια σκοτεινή δύναμη που τα παγιδεύει σε μια εφιαλτική πραγματικότητα.

Talk to Me

Το "διαμάντι" της A24 και των Αυστραλών αδελφών Philippou, Talk To Me, εξερευνά την ιστορία μιας παρέας, που βρίσκει ένα ταριχευμένο χέρι, το οποίο μπορεί να τους συνδέσει με τους νεκρούς. Ο ενθουσιασμός μετατρέπεται σε τρόμο, καθώς συνειδητοποιούν τις σοβαρές συνέπειες.

Thanksgiving

Ο Eli Roth επιστρέφει στον τρόμο, σε αυτό το slasher που διαδραματίζεται στις γιορτές των Ευχαριστιών. Ο Roth εισάγει φρεσκάδα στο είδος με μασκοφόρους δολοφόνους, χάος σε μια μικρή πόλη και ένα όχι ιδιαίτερα πρακτικό όπλο δολοφονίας.

The Boogeyman

Οι αδελφές Sadie και Sawyer παλεύουν με την κατάθλιψη, όταν ένας πελάτης του πατέρα τους φέρνει μια στοιχειωμένη παρουσία. Το The Boogeyman εξερευνά τα επακόλουθα της απώλειας, καθώς κάνει την εμφάνισή της μια απειλητική οντότητα.

The Last Voyage of the Demeter

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Bram Stoker, το The Last Voyage of the Demeter αποκαλύπτει το ταξίδι του Δράκουλα στην Αγγλία. Μια συναρπαστική ιστορία εκτυλίσσεται στο πλοίο, προσθέτοντας μια νέα προοπτική στην εμβληματική ιστορία των βρικολάκων.

When Evil Lurks

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Demián Rugna προσφέρει αίμα και τρόμο στο When Evil Lurks. Τα αδέρφια Pedro και Jimmy αντιμετωπίζουν μια δαιμονική οντότητα που καταλαμβάνει τους γείτονές τους, καθώς η δαιμονική μόλυνση εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να γίνονται βίαιοι και άψυχοι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr