Όταν ο Nicolas Cage 'άγγιξε' τον Superman

Με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του ηθοποιού, θυμηθήκαμε μία κάπως άγνωστη ιστορία για εκείνον.

Όσο απίθανο κι αν σου ακούγεται, ο Nicolas Cage παραλίγο να αναλάβει τον μανδύα του Superman σε μια ταινία που ακυρώθηκε το 1998 και που θα σκηνοθετούσε ο Tim Burton.

Με αφορμή λοιπόν, τα σημερινά 60α γενέθλια του Cage, ρίχνουμε μία ματιά στο ενδιαφέρον ταξίδι που θα μπορούσε να φέρει τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό στον κόσμο της DC.

Ακολουθούν spoilers για το The Flash (2023).

Το cameo στο The Flash

Οι οπαδοί της DC Comics είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια απροσδόκητη εμφάνιση του Nicolas Cage στην ταινία The Flash του 2023. Ο Cage εμφανίστηκε νεότερος, μέσω CGI, με τη στολή του Superman σε ένα σουρεαλιστικό cameo, που διαδραματίζεται στο πολυσύμπαν και αποτίει φόρο τιμής σε μια ταινία που δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Καθώς ο Cage μάχεται με ένα εξωγήινο πλάσμα, τα πλάνα κεντρίζουν την περιέργεια για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει στο ακυρωμένο Superman Lives.

Superman Lives: Η ακυρωμένη ταινία του Tim Burton

Η ακυρωμένη ταινία του 1998, Superman Lives, στόχευε στην επανεκκίνηση του franchise του Superman και στην επιτυχία που πέτυχαν ο Burton και ο Michael Keaton με τον Batman. Με συγγραφέα τον Kevin Smith και παραγωγό τον John Peters, η πλοκή υποσχόταν μια σύγκρουση μεταξύ του Superman και τρομερών εχθρών, όπως ο Lex Luthor και ο Doomsday.

Δυστυχώς, η Warner Bros. "τράβηξε την πρίζα", αφήνοντας τα όνειρα του Cage για τον Superman ανεκπλήρωτα, μέχρι την πρόσφατη εμφάνισή του στο The Flash.

Παρεμπιπτόντως, ο ηθοποιός, ο οποίος δηλώνει φανατικός των κόμικς, έχει ονομάσει έναν από τους γιους του Kal-El, από το κρυπτονιανό όνομα του Superman. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του στον Superman στο animated Teen Titans Go! To the Movies του 2018.

O Cage οραματιζόταν τον Superman τη δεκαετία του 1980 με μαύρα μακριά μαλλιά και εξέφρασε την απογοήτευσή του που η μοναδική emo εκδοχή του ήρωα δεν είδε ποτέ το φως της ημέρας. Ο ίδιος είχε πιέσει τότε για να σκηνοθετήσει την ταινία ο Tim Burton, τονίζοντας τον θαυμασμό του για τη δουλειά του στο Batman.

Παρασκηνιακό δράμα

Η ακύρωση του Superman Lives μπορεί να αποδοθεί στις ανησυχίες του στούντιο μετά την ταινία Mars Attacks του Burton, η οποία δεν τα πήγε καλά στο box office. Μια φωτογραφία του Cage με μια ημιτελή στολή του Superman, που είχε διαρρεύσει, τροφοδότησε τις αμφιβολίες, δημιουργώντας περαιτέρω εμπόδια για το αντισυμβατικό έργο.

Ο σκηνοθέτης του The Flash, Andy Muschietti, εξήρε τον ενθουσιασμό του Cage κατά τη διάρκεια της σύντομης εμφάνισής του στο The Flash, τονίζοντας τη γνήσια αγάπη του ηθοποιού για τον Superman.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.