Τι πιθανόν δεν ήξερες για τον Han Solo μέχρι σήμερα

Ή αλλιώς για τον Yan Solo όπως τον φωνάζουν οι φίλοι μας οι Γάλλοι.

18 Ιουνίου 2018

O Han Solo σολάρει (#sorrynotsorry) στη νέα ταινία της Star Wars saga και πιλοτάρει μαζί με τον Chewbacca για ακόμη μια φορά το Millennium Falcon στο Solo: A Star Wars Story του Ron Howard, που παίζεται στους κινηματογράφους της χώρας, με πρωταγωνιστές τους Alden Ehrenreich (που παίρνει τη σκυτάλη από τον Harrison Ford), Joonas Suotamo, Woody Harrelson, Emilia Clarke και ασφαλώς τον Donald Glover στον περιβόητο ρόλο του Lando Calrissian

Πριν πας στο θερινό της γειτονιάς σου, ορίστε μερικά πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζεις για έναν από τους πιο αναπάντεχους ήρωες του συναρπαστικότερου franchise της pop culture.

Κάποτε ήταν πράσινος

Τι πιθανόν δεν ήξερες για τον Han Solo μέχρι σήμερα

Στο original σενάριο το George Lucas για το πρώτο Star Wars ο Han Solo ήταν αρχικά ένα πράσινο εξωγήινο πλάσμα από την φυλή των Ureallians, που υποτίθεται πως έβγαζαν τους καλύτερους πιλότους του γαλαξία. Μάλιστα, η Dark Horse Comics υιοθέτησε την ιδέα, που όμως δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στην οθόνη.

Υποτίθεται ότι ήταν και Jedi

ΧΑΝ ΣΟΛΟ6

Το πράσινο πλάσμα που λέγαμε πριν, θα ήταν και ένας από τους Jedi αλλά ο Lucas άλλαξε γνώμη. Καλύτερα.

Ο χαρακτήρας βασίστηκε πάνω στον Francis Ford Coppola

ΧΑΝ ΣΟΛΟ2

Ο θρυλικός σκηνοθέτης ήταν πολύ καλός φίλος με τον George Lucas. Ο τελευταίος εμπνεύστηκε από την smooth-talking persona του Coppola και έκανε τελικά άνθρωπο τον Solo.

Ο Harrison Ford και οι άλλοι υποψήφιοι

Al Pacino, Christopher Walken, Sylvester Stallone και Kurt Russell πέρασαν από οντισιόν ή δέχτηκαν προτάσεις για το ρόλο. Ο Ford αποδείχτηκε τυχερός, σχεδόν τόσο όσο και ο Han Solo.

Ο Han και το Millennium Falcon έχουν την ίδια καταγωγή

ΧΑΝ ΣΟΛΟ8

Σε ένα γαλαξία με αμέτρητους πλανήτες και διαστημόπλοια είναι μάλλον απίστευτη σύμπτωση πως το Millennium Falcon (γνωστό επίσης και ως YT-1300 492727ZED Corellian light freighter) έχει κατασκευαστεί στον ίδιο πλανήτη από τον οποίο κατάγεται ο Han, τον Corellia.

Το DL-44 είναι ένα Mauser C96

ΧΑΝ ΣΟΛΟ5

Το όπλο του Solo βασίστηκε πάνω σε ένα γερμανικό πιστόλι, ιδιαίτερα δημοφιλές στα μέσα του 20ου αιώνα. Μάλιστα, το Mauser C96 ήταν ένα από τα αγαπημένα αξεσουάρ του Winston Churchill.

Τα χρυσά ζάρια υπάρχουν στην αυθεντική τριλογία...

ΧΑΝ ΣΟΛΟ3

Πολλοί μπορεί να μπερδεύτηκαν όταν ο Luke Skywalker δίνει στη Leia ένα ζευγάρι χρυσά ζάρια στο τέλος του The Last Jedi. Οι αετομάτηδες nerds του franchise ωστόσο τα έχουν παρατηρήσει από το A New Hope του 1977.

...και με αυτά κέρδισε το Millennium Falcon

​​​​​​​

Δεν είναι όμως η σκηνή του Luke και της Leia η τελευταία φορά που θα δούμε αυτά τα ζάρια. Στο Solo: A Star Wars Story ενδεχομένως να δεις πώς συνέβη το σκηνικό με το αεροσκάφος και τον Han.

Δεν εμφανίστηκε ποτέ στα prequels

​​​​​​​
ΧΑΝ ΣΟΛΟ7

Στην πραγματικότητα, ο George Lucas είχε γράψει έναν 10χρονο χαρακτήρα για τον Han Solo προκειμένου να εμφανιστεί στον πλανήτη Kashyyyk αλλά εγκατέλειψε την ιδέα. Ευτυχώς γιατί θα ήταν κρίμα να εμφανιστεί σε κάποια από τις κατά τεκμήριο 3 χάλια ταινίες.

Η γνωριμία με τον Chewie

Εδώ υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Η Disney αγόρασε τα δικαιώματα του Star Wars το 2012 και άλλαξε πολλά από τα καθιερωμένα. Όπως ας πούμε ότι προσέθεσε στον Han προϋπηρεσία στο Imperial Navy και κατά τη διάρκεια της θητείας του έσωσε τον Chewbacca από τη δουλεία.

Το πρώτο Star Wars κόμικ της Marvel ήταν γι' αυτόν

ΧΑΝ ΣΟΛΟ1

Και φυσικά ακολουθούσε τις περιπέτειες του περίφημου λαθρέμπορου και του Chewbacca σε κάθε γωνιά του σύμπαντος.

Στη Γαλλία τον λένε Yan Solo

​​​​​​​
ΧΑΝ ΣΟΛΟ9

Το franchise λέγεται La Guerre des Etoiles, ο C-3P0 έγινε Z6P0 και ο Chewbacca για κάποιο λόγο Chiktabba. Γενικά η γαλλοποίηση του Πολέμου των Άστρων έχει μπόλικη πλάκα.

Han Shot First

​​​​​​​

​​​​​​​

Ok, αυτό όλοι το ξέρουν, αλλά δεν μπορούσα να μην το συμπεριλάβω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος