American Fiction, η φετινή έκπληξη των Oscars

Το φετινό αουτσάιντερ του Cord Jefferson απέσπασε πέντε υποψηφιότητες.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες των Oscars, οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες, είδαμε ταινίες, όπως το -φαβορί- Oppenheimer του Nolan, με τις 13, αλλά και το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου με 11, ενώ ακολουθούν τα Killers of the Flower Moon με 10 και Barbie με 8. Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, προφανώς και φιγουράρουν οι τέσσερις προαναφερθείσες, τα εξαιρετικά Past Lives και The Holdovers, αλλά και ένα αουτσάιντερ: το American Fiction.

Για την ακρίβεια, η εν λόγω δραματική κομεντί σε σενάριο και σκηνοθεσία του πρωτοεμφανιζόμενου Cord Jefferson, έλαβε πέντε υποψηφιότητες: καλύτερης ερμηνείας (Sterling K. Brown), μη πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερου πρωταγωνιστή (Jeffrey Wright), καλύτερης μουσικής και, φυσικά, καλύτερης ταινίας, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε σχετικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τι εστί American Fiction

Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα Erasure του Percival Everett, που εκδόθηκε το 2001, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός απογοητευμένου -ρομαντικού- καθηγητή, που γράφει ένα βιβλίο γεμάτο στερεοτυπικές ιστορίες για τη δυστυχία των Αφροαμερικανών. Ωστόσο, το βιβλίο αποδεικνύεται επιτυχημένο και ο συγγραφέας του κερδίζει πολλά χρήματα.

Το cast περιλαμβάνει τους Jeffrey Wright (που πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Westworld), Tracee Ellis Ross, Issa Rae, Sterling K. Brown, John Ortiz, Erika Alexander, Leslie Uggams, Adam Brody και Keith David.

Η Amazon MGM κυκλοφόρησε την ταινία American Fiction στις αμερικανικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, η ταινία κέρδισε ένα βραβείο (το βραβείο People's Choice Award), ενώ ακολούθησαν δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα 2024 και μια νίκη, για το καλύτερο μη πρωτότυπο σενάριο, στα Critic's Choice Awards.

To American Fiction δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες. Είναι σχεδόν σίγουρο όμως ότι θα καταλήξει στην συνδρομητική πλατφόρμα της Amazon, Prime Video, μέσα στους επόμενους μήνες, δεδομένου του ότι πρόκειται για παραγωγή της εταιρείας.

Να πέσει το trailer:

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.