Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το 'σκανδαλώδες' Scoop στο Netflix

Πάνω που το Παλάτι έχει να αντιμετωπίσει τα δημοσιεύματα για την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου, οι πρώτες εικόνες από την επερχόμενη ταινία για το σκάνδαλο του πρίγκιπα Andrew μόλις κυκλοφόρησαν.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 06 Φεβρουαρίου 2024

Tο Scoop είναι η νέα ταινία του Netflix, που αφηγείται μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής συνέντευξης του πρίγκιπα Andrew στο Newsnight, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2019.

Ο πρίγκιπας είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στην Emily Maitlis του BBC, σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από τον εκλιπόντα παιδόφιλο και σωματέμπορο Jeffrey Epstein, καθώς και να αρνηθεί τις κατηγορίες που έθεσε η Virginia Giuffre, η οποία ισχυρίστηκε ότι εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Andrew, όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ως άλλοθι, το φανερά ταραγμένο μέλος της βασιλικής οικογένειας ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο υποκατάστημα της Pizza Express στο Γουόκινγκ τη νύχτα που υποτίθεται ότι ήταν μαζί της.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το 'σκανδαλώδες' Scoop στο NetflixNetflix

Μετά τη συνέντευξη -στην οποία έχει επανειλημμένα πει ότι "δεν θυμάται τίποτα" από τη συνάντηση με την Giuffre- ο πρίγκιπας Andrew προχώρησε σε έναν εξωδικαστικό οικονομικό διακανονισμό, μη αποδεχόμενος καμία ευθύνη. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν εξαφανίζονται ποτέ, και τώρα πρόκειται να δούμε την εκδοχή της ιστορίας από τον Peter Moffat, που έγραψε το σενάριο της ταινίας.

Το cast και η πρεμιέρα

Οι πρώτες εικόνες έγιναν διαθέσιμες στις 5 Φεβρουαρίου, αλλά το Netflix εξακολουθεί προς το παρόν να κρατάει χαμηλούς τόνους σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Γνωρίζουμε όμως ότι θα τη δούμε μέσα στο 2024.

ScoopNetflix

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, έχουμε ένα αρκετά αξιόλογο cast. Η Gillian Anderson, η οποία μόλις είχε υποδυθεί τη Margaret Thatcher στο The Crown, υποδύεται την Maitlis. Ο ηθοποιός που είναι αρκετά γενναίος για να μπει στη θέση του πρίγκιπα Andrew είναι ο Rufus Sewell, ο οποίος χρειάστηκε τρεις ώρες στην καρέκλα του μακιγιάζ για να πετύχει την τρομακτικά ρεαλιστική απεικόνιση του πρίγκιπα.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης η Billie Piper ως η παραγωγός του Newsnight, Sam McAlister, η Keeley Hawes ως πρώην προσωπική γραμματέας του πρίγκιπα Andrew, Amanda Thirsk, και η Romola Garai ως Esme Wren, η οποία ήταν επικεφαλής του Newsnight την εποχή της συνέντευξης.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε για το Scoop;

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της πρώην παραγωγού του Newsnight, Sam McAlister, Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews ("Πίσω από τα παρασκήνια των πιο σοκαριστικών συνεντεύξεων του BBC"), το οποίο κυκλοφόρησε το 2022.

Όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι το Netflix ετοιμάζει την ταινία, τον Φεβρουάριο του 2023, η McAlister έγραψε στο X: "Ενθουσιασμένη που το βιβλίο μου #Scoops γίνεται ταινία Netflix, με ένα εξαιρετικό καστ. Το να με υποδύεται η @billiepiper είναι πέρα από τα πιο τρελά μου όνειρα".

ScoopNetflix

Μια ταινία για την εξουσία, τα προνόμια και τις διαφορετικές οπτικές γωνίες

Ο σκηνοθέτης Philip Martin μίλησε στο Netflix Tudum για το τι να περιμένουμε: "Έχει έντονο ρυθμό, είναι καθηλωτικό και κινηματογραφικό. Θέλω να βάλω το κοινό μέσα στη συναρπαστική αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στη συνέντευξη με τον πρίγκιπα Andrew, να αφηγηθώ μια ιστορία για την αναζήτηση απαντήσεων σε έναν κόσμο εικασιών και διαφορετικών αναμνήσεων. Είναι μια ταινία για την εξουσία, τα προνόμια και τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και για το πώς -είτε σε λαμπερά παλάτια, είτε σε αίθουσες ειδήσεων υψηλής τεχνολογίας- κρίνουμε τι είναι αλήθεια".

Το Scoop δεν είναι όμως η μόνη παραγωγή που βασίζεται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Το Amazon Prime Video συμμετέχει επίσης με το A Very Royal Scandal, μια σειρά τριών επεισοδίων με τον Michael Sheen ως πρίγκιπα Andrew και τη Ruth Wilson ως Maitlis. Το σενάριο θα γράψει ο Jeremy Brock, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Julian Jarrold.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη κάποιο trailer για την ταινία, όμως το περιμένουμε πώς και πώς.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.