Ένα ρεκόρ που η Madame Web δεν έπρεπε να σπάσει

Η χειρότερη πρεμιέρα στο σύμπαν του Spider-Man.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 20 Φεβρουαρίου 2024

Η συνεργασία των Sony και Marvel έχει προσφέρει σημαντικές επιτυχίες, κυρίως σε εμπορικό επίπεδο (όχι ποιοτικό) και περισσότερο για τα Marvel Studios και όχι τόσο για τη Sony Pictures, η οποία αρκείται τα τελευταία χρόνια στα Spider-Man spin-offs. Όμως, η πιο πρόσφατη συνεργασία τους, το Madame Web, απέτυχε σε πολλαπλά επίπεδα.

Στο σύμπαν του Spider-Man

Τοποθετημένο στο αραχνοειδές σύμπαν του Peter Parker, το Madame Web δημιούργησε θόρυβο με την υπόσχεση της εισαγωγής ενός αγαπημένου χαρακτήρα, της Cassandra Web, παράλληλα με το ντεμπούτο της Spider-Woman. Παρά την προσμονή, η ταινία με πρωταγωνίστρια την Dakota Johnson και τη Sydney Sweeney έμεινε πίσω στο box office, συγκεντρώνοντας μόλις 25,5 εκατομμύρια δολάρια την πρώτη εβδομάδα προβολής της τόσο στην εγχώρια, όσο και τη διεθνή αγορά.

Αυτή η άνευρη επίδοση σημείωσε ρεκόρ ως η χειρότερη πρεμιέρα στο σύμπαν του Spider-Man, ξεπερνώντας ακόμη και το απογοητευτικό ντεμπούτο του Morbius. Ενώ το Morbius κατάφερε τελικά να συγκεντρώσει 167,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, παρά τις αρχικές επικρίσεις, η Madame Web αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να φέρει κέρδη, δεδομένου του προϋπολογισμού του, ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων των εξόδων προώθησης.

Οι άσχημες κριτικές

Επιπλέον, η κακή υποδοχή της ταινίας τόσο από τους κριτικούς (12% αποδοχή) όσο και από το κοινό (56% σκορ κοινού) επιδεινώνει τις προκλήσεις της. Οι αρνητικές κριτικές και οι χλιαρές αντιδράσεις του κοινού μειώνουν περαιτέρω τις προοπτικές επιτυχίας του Madame Web.

Παρά το άσχημο ξεκίνημά της, παραμένει η πιθανότητα να βελτιωθεί η πορεία της τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, είναι δύσκολο να καταφέρει ένα επίπεδο επιτυχίας συγκρίσιμο με άλλες ταινίες του σύμπαντος του Spider-Man.

Ενώ η συνεργασία Sony και Marvel έχει αποδώσει επιτυχημένα projects στο παρελθόν, το απογοητευτικό ντεμπούτο της Madame Web υπογραμμίζει την απρόβλεπτη φύση της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Άλλες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ως μέρος της ίδιας συνεργασίας από τη Sony Pictures είναι τα Venom, Venom: Let There Be Carnage και Morbius, ενώ ετοιμάζονται τα Venom 3 και Kraven the Hunter.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.