O Adam Sandler από το Α ως το Ω

H νέα ταινία του δημοφιλούς ηθοποιού είναι διαθέσιμο στο Netflix και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις καλύτερες στιγμές του.

Ο Adam Sandler έχει τρομακτικό εύρος. Τη μία χρονιά μπορεί να δίνει οσκαρική ερμηνεία και την άλλη να παραληρεί μέσα στις γκάφες του. Αυτός είναι ο Sandler και μάλλον δεν υπάρχει κόντρα ρόλος για αυτόν. Είναι όλα μέσα στο φάσμα των ικανοτήτων του και όλα του ταιριάζουν.

Πρόσφατα, μπήκε ξανά σε δραματικό ρόλο για χάρη της νέας παραγωγής του Netflix, που ονομάζεται Spaceman. Ο Sandler λειτουργεί επαρκώς εντός του πλαισίου της ταινίας, όμως το σύνολο είναι κάπως απογοητευτικό. Κάπως έτσι, ξεκινήσαμε να σκεφτόμαστε πού τον έχουμε απολαύσει περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι ο δημοφιλής ηθοποιός έχει γυρίσει αμέτρητες ταινίες, με τις περισσότερες από αυτές να είναι όμως απλά διασκεδαστικές, χωρίς ουσία. Έτσι αποφασίσαμε να βάλουμε σε μια τάξη την καριέρα του.

Παρακάτω θα βρεις τις 20 καλύτερες ταινίες του σύμφωνα με το ποσοστό αποδοχής τους στο Rotten Tomatoes.

20) Anger Management (2003, 42%)

Ας πάρουμε έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου σήμερα και έναν από τους ζωντανούς θρύλους του Χόλιγουντ και ας τους βάλουμε να φωνάζουν ο ένας στον άλλον. Έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι παραγωγοί.

19) Shakes the Clown (1991, 43%)

Προφανώς δεν πρόκειται για "μια ταινία του Adam Sandler" αλλά μάλλον για "μια ταινία του Bobcat Goldthwait", η οποία είναι ίσως μια εξίσου αμφίβολη περιγραφή.

18) Murder Mystery (2019, 44%)

Το Netflix έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Sandler, όπως έχει φανεί επανειλημμένα. Και παρόλο που αυτή η ταινία έχει τα προβλήματά της, το Netflix κατάφερε να δημιουργήσει μια αρκετά απολαυστική ρομαντική κομεντί με ένα whodunnit twist. Επιπλέον, η Jennifer Aniston είναι πάντα ευχάριστο θέαμα.

17) Hotel Transylvania (2012, 45%)

Υπέροχο θέαμα για τα παιδιά, αλλά το Hotel Transylvania είναι ουσιαστικά το Grown Ups σε μορφή καρτούν στην Transylvania.

16) 50 First Dates (2004, 45%)

Το 50 First Dates είναι το The Wedding Singer, αλλά με αμνησία αντί για ρούχα της δεκαετίας του '80. Τόσα χρόνια μετά, ακόμα δακρύζουμε όταν ακούμε το "Over the Rainbow".

15) Murder Mystery 2 (2023, 45%)

Αν σου άρεσε το Murder Mystery, θα σου αρέσει και το Murder Mystery 2 για τους ίδιους λόγους.

14) Spaceman (2024, 49%)

Μετά τη λαμπρή ερμηνεία του Sandler στο Uncut Gems, σχεδόν όλοι ζητούσαν περισσότερη δραματική δουλειά από αυτόν. Ενώ ο Sandler, η Carey Mulligan και ο Paul Dano δίνουν καλές ερμηνείες, η ταινία είναι υπερβολικά σοβαρή, χωρίς την "καρδιά" που χρειάζεται, όμως.

13) Hubie Halloween (2020, 52%)

Το Hubie Halloween "χτυπά" σχεδόν κάθε σημείο που αγαπάμε στον Sandler. Η ανταλλαγή του Hubie με τον Pubie, ο Steve Buscemi ως λυκάνθρωπος, ο Rob Schneider που κατουριέται πάνω του. Το Hubie Halloween βλέπει τον Sandler στην αρχή μιας νέας πράξης, επίσης: να παίζει τον ρόλο του σοφού γέροντα/προστάτη.

12) Spanglish (2004, 54%)

Ο Sandler συναντά τον James L. Brooks. Είναι μια ταινία που αξίζει τον χρόνο σου.

11) Hotel Transylvania 2 (2015, 56%)

Πρόκειται πραγματικά για το The Godfather Part II των κινουμένων σχεδίων.

10) Happy Gilmore (1996, 62%)

Αν είσαι μεταξύ 30 και 45 ετών, έχεις δει σίγουρα αυτήν την ταινία πολλές φορές. Και έχεις γελάσει μαζί της.

09) Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018, 62%)

Ο Sandler επιστρέφει ως Δράκουλας, επικεφαλής μιας οικογένειας τεράτων, αλλά αυτή τη φορά σε κρουαζιέρα. Πολύ καλό.

08) Reign Over Me (2007, 64%)

Μια φορά κάθε 10 ταινίες, ο Sandler αναλαμβάνει έναν σοβαρό ρόλο. Και παρόλο που σε κάποια σημεία πέφτει σε κλισέ, η ερμηνεία του Sandler εδώ είναι πραγματικά συγκινητική. Κάπου εδώ ξεκινούν οι καλές ταινίες του σε αυτήν τη λίστα.

07) Funny People (2009, 69%)

Το Funny People είναι ένα αριστούργημα στην τέχνη της δραμεντί και πολύ... meta.

06) The Wedding Singer (1998, 72%)

Aυτή η ταινία, που διαδραματίζεται στη δεκαετία του '80, έχει γεράσει καλά. Αυτός και η Barrymore -η πρώτη από τις πολλές μικρότερες ταινίες που γυρίζουν μαζί- έχουν πραγματική χημεία, καθιστώντας αυτή την ταινία την καλύτερη αληθινή ρομαντική κομεντί της καριέρας του.

05) Punch-Drunk Love (2002, 79%)

Ίσως η καλύτερη υποκριτική δουλειά του Sandler. Αλλά αυτή είναι περισσότερο μια ταινία του Paul Thomas Anderson, παρά μια ταινία του Adam Sandler, όσο σπουδαίος κι αν είναι ο ίδιος σε αυτήν.

04) Uncut Gems (2019, 91%)

Ποτέ δεν έχει εξαφανιστεί ο Sandler σε κάποιον ρόλο όπως εδώ. Βλέποντάς τον να τριγυρνάει στη Νέα Υόρκη, κάνοντας μια σειρά από ύποπτες συμφωνίες, θα ξεχάσεις εντελώς ποιον παρακολουθείς. Από τις κινήσεις του, μέχρι τη φωνή του και τους χαζούς φακούς επαφής, ο Sandler είναι αγνώριστος σε αυτό το αστυνομικό θρίλερ.

03) You Are So Not Invited to my Bat Mitzvah (2023, 91%)

Καλώς ήρθες στην πρώτη αληθινή οικογενειακή υπόθεση του Sandler. Στην ταινία You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah πρωταγωνιστούν οι κόρες του, Sadie και Sunny. Το αποτέλεσμα... είναι... καλύτερο απ' ό,τι περιμένεις.

02) The Meyerowitz Stories (New and Selected) (2017, 92%)

Η οικογενειακή κωμωδία του Noah Baumbach, που απέσπασε το χειροκρότημα στις Κάννες, ήταν η καλύτερη ευκαιρία του Sandler για μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, ως ο μεσήλικας γιος ενός αυταρχικού πατέρα (Dustin Hoffman) που προβάλλει τις αποτυχίες του ως καλλιτέχνης στα παιδιά του.

01) Hustle (2022, 93%)

Ο Sandler εδώ είναι ατελείωτα συναρπαστικός -και απολύτως πιστευτός- ως σκάουτερ του ΝΒΑ που ανακαλύπτει την επόμενη προοπτική-έκπληξη τύπου Γιάννης Αντετοκούνμπο. Το Hustle πετυχαίνει διάνα σε αυτό που κάνει.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr