Η Emma Stone στα καλύτερά της

H δημοφιλής ηθοποιός από σήμερα, είναι κάτοχος 2 όσκαρ α᾽ γυναικείου ρόλου. Εμείς επιλέξαμε τους πιο συγκλονιστικούς της ρόλους.

Η Emma Stone έχει εκφράσει το θαυμασμό της για την Diane Keaton, αναφέροντάς την ως είδωλο και πρότυπο στην υποκριτική. Η διαδρομή της Stone από το ντεμπούτο της στο Superbad, μέχρι να γίνει μία εκ των αγαπημένων του Χόλιγουντ και νικήτρια των Όσκαρ θυμίζει, εδώ που τα λέμε, την πορεία της Keaton.

Στο Poor Things, στην πιο πρόσφατη ταινία της, η Stone υποδύεται με τρομερή ενσυναίσθηση τη Bella Baxter, μια γυναίκα που επανέρχεται στη ζωή και μεγαλώνει tabula rasa, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. 

Θέλοντας να την τιμήσουμε για τα κινηματογραφικά της επιτεύγματα μέχρι στιγμής, παραθέτουμε τους δικούς μας αγαπημένους ρόλους, μέσα από τους οποίους την αγαπήσαμε.

10) Crazy Stupid Love (2011)

Αν αυτή η εκνευριστικά γλυκιά ρομαντική κομεντί είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην ιστορία της Emma Stone και του Ryan Gosling -του μετέπειτα ζεύγους του La La Land- θα μας άρεσε πολύ περισσότερο. Παρόλα αυτά, κανείς δεν ξεχνά το στιγμιότυπο, κατά το οποίο η Emma, μεθυσμένη, "παθαίνει εγκεφαλικό" αντικρίζοντας τους ανάγλυφους κοιλιακούς του player Gosling.

09) The Help (2011)

Εδώ έχουμε μία διακριτική, εντυπωσιακή ερμηνεία ως προάγγελο μιας αληθινής σταρ.

08) Cruella (2021)

Η Stone δίνει μια ολοζώντανη, σχεδόν τραγική, ερμηνεία στον ρόλο του ορφανού που προσπαθεί να τα καταφέρει στον μετα-πανκ κόσμο της μόδας του Λονδίνου.

07) Zombieland (2009)

Εδώ φέρνει την ανένδοτη, θρασύτατη, αλλά τόσο διασκεδαστική προσωπικότητά της στο επόμενο επίπεδο ως μία από τις λίγες επιζήσασες του ολοκαυτώματος των ζόμπι.

06) Easy A (2010)

Αυτή η εφηβική παραλλαγή του The Scarlet Letter ήταν ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της Stone, και αργότερα παραδέχτηκε ότι το άγχος της οδήγησε σε πολλές άγρυπνες νύχτες.

05) Birdman (2014)

Η Stone έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ γι' αυτήν την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, υποδυόμενη την κόρη του Michael Keaton, Sam.

04) Battle of the Sexes (2017)

Εδώ υποδύεται μια γυναίκα που αγωνίζεται για την ισότητα, παλεύοντας παράλληλα με τη σεξουαλικότητά της.

03) The Favourite (2018)

Η αιχμηρότητα που έφερε η Stone στο ρόλο της στο Birdman, την ακολούθησε και στην πρώτη της συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο. Το αποτέλεσμα ήταν μία σκοτεινά κωμική, αλλά και συγκινητική τροπή.

02) La La Land (2016)

Το Χόλιγουντ είναι γεμάτο από αστέρες, αλλά κανείς δεν έχει ακριβώς τον σωστό συνδυασμό αισιοδοξίας, σαρκαστικού πνεύματος και γλυκύτητας της διπλανής πόρτας, που έφερε η Stone σε αυτήν την ερμηνεία της. Και για αυτό και κέρδισε με αυτήν το πρώτο της Όσκαρ. Bonus, το ταλέντο της στο τραγούδι και τον χορό.

01) Poor Things (2023)

Η πιο "φωτεινή" ταινία του Λάνθιμου μέχρι σήμερα είναι συναρπαστική, παράξενη και πολύ αστεία, ενώ η έντονα σωματική ερμηνεία της Stone είναι απολαυστική και πιθανώς η καλύτερή της. Σίγουρα, αξίζει και με το παραπάνω το δεύτερο Όσκαρ της. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr