Κι αν ο Bradley Cooper 'έκαψε' κάθε πιθανότητα να πάρει φέτος το Όσκαρ;

Ο διάσημος ηθοποιός φαίνεται πως προσπαθεί εδώ και καιρό να κάνει στροφή στην καριέρα του, αλλά "δεν του κάθεται".

Η ανελέητη επιδίωξη του Bradley Cooper να κερδίσει ένα Όσκαρ για την τελευταία του ταινία, Maestro, τον έχει φέρει στο προσκήνιο όσο ποτέ άλλοτε, αποκαλύπτοντας μία πλευρά του που απέχει πολύ από την ψυχρή, χαλαρή προσωπικότητα που συχνά παρουσίαζε σε προηγούμενους ρόλους του.

H αποφασιστικότητα του Cooper

Από το κλάμα μπροστά στην οικογένεια του Leonard Bernstein μέχρι την απαγόρευση των καρεκλών στα γυρίσματα επειδή υποτίθεται ότι αφαιρούν ενέργεια, η "εκστρατεία" του Cooper για τα Όσκαρ έδειξε έναν άνθρωπο αποφασισμένο να αποβάλλει την εικόνα του καρδιοκατακτητή και να αποδείξει τη σοβαρότητά του ως ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Παρά τις προηγούμενες επιτυχίες του σε ταινίες, όπως το Silver Linings Playbook και το A Star is Born, ο Cooper έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε από την Ακαδημία. Στο μεταξύ, ενώ κάποιοι θαυμάζουν την αφοσίωση και την ευελιξία του, άλλοι βρίσκουν τη νέα του σοβαρότητα απωθητική, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τους προηγούμενους ρόλους του σε κωμωδίες, όπως το The Hangover και το Wedding Crashers.

Ωστόσο, μια βαθύτερη ματιά στο ιστορικό του Cooper αποκαλύπτει ότι η σημερινή του περσόνα δεν είναι μια ξαφνική μεταμόρφωση, αλλά μάλλον μια αντανάκλαση του δια βίου πάθους του για την υποκριτική και το θέατρο. Από τις μέρες που ήταν μαθητής στο Actors Studio, όπου ζήτησε καθοδήγηση από βετεράνους του κλάδου, όπως ο Robert De Niro και ο Sean Penn, μέχρι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το A Star is Born, ο Cooper πάντα έπαιρνε στα σοβαρά την τέχνη του.

Συνεχείς απογοητεύσεις

Εντούτοις, παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο και την αφοσίωσή του, οι οσκαρικές φιλοδοξίες του Cooper για το Maestro βρίσκουν τοίχο, καθώς συνεχίζει να χάνει σημαντικά βραβεία. 

Στον ανταγωνιστικό κόσμο του Χόλιγουντ, όπου η συμπάθεια παίζει συχνά καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία ενός ηθοποιού, η ακλόνητη αποφασιστικότητα του Cooper να ληφθεί σοβαρά υπόψη ως καλλιτέχνης και η έκδηλη διακαής του επιθυμία για αγαλματίδιο μάλλομ λειτουργεί εις βάρος του. Αν και η αφοσίωσή του στην τέχνη είναι αξιοθαύμαστη, ορισμένοι κριτικοί υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από την επίτευξη μιας ισορροπίας μεταξύ των σοβαρών φιλοδοξιών του και της πιο ανάλαφρης προσωπικότητάς του στην οθόνη.

Το πιο πιθανό είναι και αυτήν τη φορά με το Maestro να μην τα καταφέρει, αλλά δε θα είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος "έπαθε" πάνω κάτω τα ίδια, μέχρι να βραβευθεί για τη λιγότερο αναμενόμενη ερμηνεία του στο The Revenant. Bradley, κράτα γερά!

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.