Στο Knox Goes Away, o Michael Keaton υποδύεται έναν εκτελεστή με άνοια

Στην ταινία πρωταγωνιστεί μαζί του και ο Al Pacino.

Γράφει: Esquire Editors 19 Μαρτίου 2024

Ο Michael Keaton σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία απολαυστική και αγωνιώδη ιστορία εξιλέωσης με τη στόφα φιλμ νουάρ. Στην ταινία Knox Goes Away πρωταγωνιστούν επίσης οι: James Marsden, Suzy Nakamura, Joanna Kulig, Ray McKinnon, John Hoogenakker, Marcia Gay Harden και ο Al Pacino.

Όταν ένας πληρωμένος δολοφόνος (Michael Keaton) μαθαίνει ότι πάσχει από μία ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή άνοιας, αποζητά την ευκαιρία να εξιλεωθεί, σώζοντας τη ζωή του γιου του (James Marsden), με τον οποίο ήταν για χρόνια αποξενωμένος.

Σχετικά με την παραγωγή

Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Michael Keaton, σχολιάζει πώς ένιωσε όταν διάβασε το σενάριο του Gregory Poirier: "Θυμάμαι να το διαβάζω και να σκέφτομαι ότι είναι πολύ καλογραμμένο", λέει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. "Και μετά αναρωτιόμουν πότε θα το κάνω. Δεν είναι σπάνιο να διαβάζεις κάτι και να το βάζεις στην άκρη, γιατί κάνεις μια άλλη ταινία ή γιατί η προσωπική σου ζωή σε απασχολεί σε εκείνη τη φάση".

Κάθε τόσο ο Keaton σκεφτόταν το σενάριο ξανά και το ξεφύλλιζε. Την τελευταία φορά που το έκανε, κάλεσε τον παραγωγό του και δήλωσε ότι ήθελε να πρωταγωνιστήσεικαι να το σκηνοθετήσει. Αρχικά, η ταινία δεν του φαινόταν σωστή για εκείνον και προβληματιζόταν για τη διασταύρωση φιλμ νουάρ, μαύρης κωμωδίας και οικογενειακών αξιών. "Δεν ανήκει σε μία κατηγορία. Μετά κατάλαβα ότι αυτό ακριβώς ήταν που μου άρεσε, ότι δεν ανήκε σε μία συγκεκριμένη κατηγορία", σχολιάζει ο Keaton.

Ο Keaton υποδύεται τον Knox, έναν πληρωμένο δολοφόνο που χάνει τη μνήμη του. "Η ταινία βρίθει από θεματικές και μοτίβα του φιλμ νουάρ", εξηγεί ο παραγωγός Nick Gordon. "Ένα σκληρό αστικό σκηνικό, ένας πρωταγωνιστής αποξενωμένος και γεμάτος ελαττώματα. Κυνισμός, μοιρολατρία και ηθική αμφισημία. Είναι μία φρέσκια και γνώριμη ματιά την ίδια στιγμή".

Να πέσει το trailer:

Το Knox Goes Away βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Μαρτίου 2024.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης