Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Tarantino, το Once Upon A Time In Hollywood

Εκτός από την φαντασμαγορική βία που χρησιμοποιεί πάντα ο διάσημος σκηνοθέτης.

Ελάχιστοι σκηνοθέτες στην ιστορία κατάφεραν να κάνουν τόσο μεγάλο όνομα με τόσες λίγες ταινίες, όσο ο Quentin Tarantino. Ξεκίνησε δυνατά με το Reservoir Dogs, απογειώθηκε με το Pulp Fiction, κι από τότε μέχρι σήμερα κάθε νέα του προσπάθεια αποτελεί παγκόσμια είδηση. Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι στιγμής σχετικά με το Once Upon a Time in Hollywood;

Καταρχάς ότι ξεκίνησε με χολιγουντιανούς κλυδωνισμούς, καθώς ο σκηνοθέτης αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία του με τον Harvey Weinstein για τους γνωστούς και μη εξαιρετέους λόγους. Αυτό λίγο πριν κατηγορηθεί και ο ίδιος ο Tarantino για παρόμοιες προσπάθειες προς την Uma Thurman στα πλατό του Kill Bill.

Αλλά ας αφήσουμε το #metoo στην άκρη, είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, κι ας επικεντρωθούμε στο τι θα μας προσφέρει ο μετρ της φαντασμαγορικής βίας στην επόμενη ταινία του.

Οι ηθοποιοί

Οι Leonardo DiCaprio και Brad Pitt δημιουργούν ένα αχτύπητο -αλλά λίγο ξεπεσμένο- δίδυμο, με τον πρώτο να αναλαμβάνει τον ρόλο ενός πρώην σταρ σε τηλεοπτικά γουέστερν και τον δεύτερο να ενσαρκώνει τον επιστήθιο κασκαντέρ του. Όχι ακριβώς την επιτομή της επιτυχίας δηλαδή. "Και οι δύο προσπαθούν να τα καταφέρουν σε ένα Χόλιγουντ που πια δεν μπορούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί. Δουλεύω αυτό το σενάριο εδώ και πέντε χρόνια, ενώ ζω στην περιοχή του Λος Άντζελες σχεδόν όλη μου τη ζωή. Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός πώς θα αφηγηθώ μια ιστορία για ένα Χόλιγουντ που δεν υπάρχει πια" είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος σκηνοθέτης, ενώ παράλληλα δήλωσε ενθουσιασμένος για την παρουσία δύο από των καλύτερων ηθοποιών της γενιάς τους.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Για να χρησιμοποιήσουμε και μια πάγια έκφραση του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, μιλάμε για υπέρλαμπρο καστ: Margot Robbie, Dakota Fanning, Luke Perry, Damian Lewis, Emile Hirsch, Burt Reynolds, Timothy Olyphant, Kurt Russell, Michael Madsen και Tim Roth. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Το σενάριο

Πέρα από τις παλιές καλές (;) εποχές του Χόλιγουντ, η ιστορία της ταινίας θα διαδραματίζεται την ίδια περίοδο και την ίδια εποχή με τη στυγερή δολοφονία της Sharon Tate. Αν τώρα δε σου λέει κάτι το όνομα, να υπενθυμίσουμε πώς πρόκειται για τη γυναίκα του Roman Polanski, που η "σατανιστική" σέχτα του περιβόητου Charles Manson επέλεξε για θύμα σε ένα έγκλημα που συντάραξε όλη την Αμερική. Βέβαια ο Tarantino δηλώνει πώς δεν θα ασχοληθεί με τη δολοφονία. Δεν ξέρουμε αν όμως πρέπει να τον πιστέψουμε.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Sony έχει αναλάβει το project και όπως μεταδίδουν όλα τα ξένα μέσα, η ταινία υπολογίζεται να βγαίνει στις αίθουσες στις 9 Αυγούστου 2019.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.