Οι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες ταινίες που είδαμε/θα δούμε φέτος

Τα φιλμ που θα σε κάνουν να τρέξεις στη Wikipedia.

Από τη μία, οι αληθινές ιστορίες αποτελούν δίκοπο μαχαίρι για τους δημιουργούς, μιας κι αν δεν αποδοθούν σωστά η αποτυχία τους χτυπά την πόρτα, από την άλλη, έλκουν σαν μαγνήτης το κοινό, που στην πλειοψηφία του ιντριγκάρεται από οτιδήποτε αγγίζει τη σφαίρα του αληθινού. Και το 2018 του προσφέρει ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 17 βασισμένα σε αληθινά γεγονότα φιλμ, κάποια από τα οποία έχουμε ήδη παρακολουθήσει, ενώ  κάποια άλλα αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα προσεχώς.

12 Strong

Οι Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña και Trevante Rhodes μας διηγούνται την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκε σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα της 9ης Σεπτεμβρίου.

The 15:17 to Paris

Μετά το Sully, ο Clint Eastwood καταπιάνεται με μία ακόμα αληθινή ιστορία και γυρίζει το χρόνο πίσω στις 21 Αυγούστου του 2015, όταν όλος ο κόσμος παρακολουθούσε καθηλωμένος την είδηση ότι μια τρομοκρατική επίθεση στο τραίνο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι είχε αποτραπεί χάρη σε τρεις θαρραλέους νεαρούς Αμερικάνους που ταξίδευαν στην Ευρώπη.

Chappaquiddick

18 Ιουλίου, 1969. Ο γερουσιαστής Ted Kennedy φεύγει από ένα πάρτι στο Chappaquiddick της Μασαχουσέτης με συνοδηγό τη Mary Jo Kopechne, μία πολλά υποσχόμενη σχεδιάστρια στρατηγικής, η οποία χάνει τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο πέφτει από μία γέφυρα.

The Death Of Stalin

Ο δημιουργός του Veep, Armando Iannucci, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τον θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, δικτάτορα, τυράννου και Γενικού Γραμματέα της ΕΣΣΔ μέσα από μία σάτιρα για τις ημέρες πριν από τις κηδείες του Εθνοπατέρα.

Borg vs McEnroe

Η θρυλική αναμέτρηση των Bjorn Borg και John McEnroe στο Wimbledon του 1980 αναβιώνει μέσα από το δράμα του Janus Metz Pedersen με τον Shia LaBeouf στο ρόλο του Αμερικανού τενίστα.

Πρεμιέρα: 5 Ιουλίου

Mary Shelley

Οι βασισμένες σε αληθινές ιστορίες ταινίες που είδαμε/θα δούμε φέτος

Η Elle Fanning ενσαρκώνει τη γυναίκα που άλλαξε άρδην την αγγλική λογοτεχνία με το μυθιστόρημά της, Frankenstein.

Πρεμιέρα: 9 Αυγούστου

TAG

Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, η κωμωδία του Jeff Tomsic δείχνει που μπορούν να φτάσουν οι γεννημένοι νικητές, όταν μία παρέα παιδικών φίλων -Jeremy Renner, Ed Helms, Jon Hamm, Hannibal Buress, and Jake Johnson- αφήνει πίσω της δουλειές, οικογένειες και σχέσεις και ξεκινά να παίζει κυνηγητό, πιστή σ’ ένα δικό της έθιμο που κρατά από τότε που πήγαιναν στο δημοτικό.

Πρεμιέρα: 30 Αυγούστου

Gotti

Ο Kevin Connolly του Entourage περνά πίσω από την κάμερα για να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μαφιόζου John Gotti μέσα από την ερμηνεία του John Travolta.

Πρεμιέρα: 15 Ιουνίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Operation Finale

O Oscar Isaac υποδύεται έναν πράκτορα της Mossad και ηγείται μιας ομάδας Ισραηλινών κατασκόπων, που συλλαμβάνει τον διαβόητο Adolf Eichmann (Ben Kingsley), δεκαπέντε χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

White Boy Rick

Δραματικό θρίλερ για την αληθινή ιστορία ενός 14χρονου που στρατολογήθηκε από το FBI και πέρασε στην αντίθετη πλευρά του νόμου. Πρόκειται για τον Richard Wershe Jr., που υπήρξε ο νεότερος πληροφοριοδότης στην ιστορία του FBI. Θα τον υποδυθεί ο Richie Merritt, με τον Matthew McConaughey να ενσαρκώνει τον πατέρα του, που προσπαθεί να σώσει τον έφηβο γιο του από τον εφιάλτη των ναρκωτικών και του υποκόσμου.

Πρεμιέρα: 14 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Beautiful Boy

Ο Timothée Chalamet ίσως να κερδίσει την δεύτερη υποψηφιότητά του για Όσκαρ, υποδυόμενος τον Nic Sheff, σεναριογράφο του 13 Reasons Why, και τη μάχη που έδωσε για να ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Τον πατέρα του, David ενσαρκώνει ο Steve Carell.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

First Man

Μετά τη συνεργασία τους στο οσκαρικό La La Land, ο Damien Chazelle συνεργάζεται ξανά με τον Ryan Gosling, με τον πρώτο να σκηνοθετεί τον δεύτερο στο βιογραφικό φιλμ First Man για τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του James R. Hansen, "First Man: A Life of Neil A. Armstrong", το οποίο διασκεύασε ο Josh Singer, σεναριογράφος του Spotlight.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου.

Can You Ever Forgive Me?

Η Melissa McCarthy στο ρόλο της Lee Israel, της βιογράφου των διασημοτήτων, η οποία αναγκάστηκε να στραφεί στην απάτη και την αντιγραφή όταν ξέμεινε από λεφτά.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Bohemian Rhapsody

Ο "Mr Robot” Rami Malek στο biopic του Freddie Mercury, που αφηγείται την ιστορία του Mercury και του συγκροτήματος από το σχηματισμό του το 1970 μέχρι την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985.

Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Boy Erased

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Joel Edgerton διασκευάζει την αυτοβιογραφία του Garrard Conley για το γιο ενός ιερέα Βαπτιστών, που υποχρεώθηκε να μπει σε πρόγραμμα "θεραπείας" ομοφυλοφίλων.

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Welcome to Marwen 

Ο Robert Zemeckis διασκευάζει το ντοκιμαντέρ του Jeff Malmberg Marwencol, που εξιστορεί την αληθινή ιστορία του Mark Hogancamp (Steve Carell), ο οποίος βρέθηκε στα πρόθυρα θανάτου και με εγκεφαλικές βλάβες ύστερα από τον βίαιο ξυλοδαρμό του από πέντε άντρες.

Πρεμιέρα: 21 Νοεμβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Mary, queen of Scots

ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Saoirse Ronan υποδύεται τη Βασίλισσα της Σκωτίας Mary, που αποπειράθηκε να δολοφονήσει την Βασίλισσα Ελισάβετ I (Margot Robbie).

Πρεμιέρα: 7 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη χώρα μας.

Aπό: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος