Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Top Gun 2

Ray-Ban, μαχητικά αεροσκάφη και νοσταλγία στο φουλ.

Karate Kid, Goonies και Top Gun: η Αγία Τριάδα των ταινιών που μας μεγάλωσαν στα γόνατά τους, πίσω στη μακρινή δεκαετία του 1980, αρκεί για να στείλει πολλούς από εμάς σε νοσταλγικό trance. Κάτι που γνωρίζει το Χόλιγουντ, για αυτό και άλλωστε επενδύει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε αυτό, καθώς πιάνει τη μυρωδιά από το σίγουρο κέρδος. Και ξέρεις κάτι; Καλά κάνει, τι άλλο είμαστε αν όχι οι αναμνήσεις μας τελικά;

Αν ήθελες κι εσύ να γίνεις πιλότος όταν ήσουν πιτσιρικάς εξαιτίας του Maverick (κατά κόσμον Tom Cruise), μάλλον το παρακάτω info bombing ακούγεται πολύ δελεαστικό στα αυτιά σου. Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις λοιπόν, αυτές είναι οι πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την επιστροφή του Top Gun.

Ο πρωταγωνιστής

Δεν είναι πια ένας ανερχόμενος σταρ αλλά ένας μπαρουτοκαπνισμένος βετεράνος που έχει φάει τις περιπέτειες με το κουτάλι. Ο Tom Cruise ετοιμάζεται να φορέσει τα Ray-Ban, να βάλει την πράσινη στολή και να μπει ξανά στο cockpit, πιο εμπειροπόλεμος από ποτέ. Γιατί Top Gun χωρίς τον Maverick δεν γίνεται.

Ο κολλητός του

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το Top Gun 2

Στην αρχή υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πώς ο Val Kilmer δεν ψήνεται να μπλέξει με νοσταλγικά μονοπάτια. O Iceman ο παλιός, ο ορθόδοξος, εκείνος ο αντίζηλος που έγινε κολλητός, το ying σε αυτό το ying and yang δίδυμο δεν έλεγε το πολυπόθητο "ναι". Είμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσουμε πώς θα είναι και πάλι εδώ. Κι ας έχει βάλει ένα κάρο κιλά. Γιατί Top Gun χωρίς Iceman, θα ήταν μισό.

Το νέο αίμα

Συγγνώμη για το spoiler που θα ακολουθήσει, αλλά αν έχεις μπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο χωρίς να έχεις δει την πρώτη ταινία, μάλλον βρίσκεσαι σε πολύ λάθος μέρος. Πιτσιρικάδες βάλαμε τα κλάματα για τον θάνατο του Goose, του επιστήθιου φίλου του πρωταγωνιστή. Το κενό λοιπόν έπρεπε να συμπληρωθεί. Ο Miles Teller θα παίξει τον γιο του εκλιπόντος -και όπως καλά μάντεψες, τον μαθητευόμενο πιλότο στα χέρια του μέντορα Maverick.

Το σενάριο

Δεν γνωρίζουμε ακόμα τόσα πολλά, οι διαρροές -δυστυχώς- ήταν μικρές, η βασική ιδέα όμως είναι η εξής: στα 80s η Αμερική δεν ήταν μπλεγμένη σε καμία μαζική σύρραξη και οι πιλότοι ήταν χομπίστες πάνω σε αεροπλανοφόρα, σήμερα οι Η.Π.Α έχουν ένα σωρό ανοιχτά μέτωπα -από Αφγανιστάν μέχρι Μέση Ανατολή- και τα drones κλέβουν την παράσταση. Τι θα κάνει ο ήρωάς μας στον θαυμαστό αυτόν καινούργιο κόσμο;

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Περιμένουμε το Top Gun 2 να προσγειωθεί στις αίθουσες τον Ιούλιο του 2019. Ναι, το ξέρουμε, ακούγεται αφόρητα μακρινή αυτή η ημερομηνία αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος