Η ακραία ταινία που κάνει remake ο Γιώργος Λάνθιμος
Το νοτιοκορεάτικο φιλμ στο οποίο βασίζεται το "Bugonia" επιτίθεται σε όλες τις αισθήσεις.
Το 2003, την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το υπερηχητικά βίαιο "Oldboy" (Παρκ Τσαν-Γουκ), έκανε την εμφάνιση της μια ακόμα νοτιοκορεάτικη ταινία που μοιράστηκε τα ίδια επίπεδα κινηματογραφικής επιθετικότητας και ωμού ρεαλισμού, ψηλαφώντας την έννοια της εκδίκησης. Ήταν το "Save the Green Planet" ("Jigureul Jikyeora!") του Τζανγκ Τζουν-γουάν, το οποίο παρότι, αδίκως, δε γνώρισε την ευρεία απήχηση του "Oldboy", παρέμεινε στη σφαίρα του cult μέχρι σήμερα. Η είδηση πως το "Bugonia", η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αποτελεί ριμέικ αυτού του εξωφρενικού όσο και αταξινόμητου φιλμ, μας "υποχρέωσε" να το θυμηθούμε ώστε να προετοιμαστούμε επαρκώς για το νέο πόνημα του Έλληνα σκηνοθέτη.
Πρώτα από όλα, το "Save the Green Planet" συντονίζεται με την οπτική ακραιότητα, τη σκηνοθετική πληθωρικότητα και την απέχθεια προς τις ηθικές συμβάσεις που χαρακτηρίζουν διαχρονικά το νοτιοκορεατικό σινεμά. Έτσι, η αισθητική του αποτελεί συγκερασμό διαφορετικών ειδών και τάσεων, για αυτό και παραμένει μια ειλικρινά απολαυστική ταινία.
Από τη μια σκηνή στην άλλη, η αφήγηση δανείζεται το ύφος του ψυχολογικού θρίλερ, της παροξυσμικής κωμωδίας, του ρομαντικού μελοδράματος, του αποκαλυπτικού sci-fi, ακόμα και του torture porn εν ριπή οφθαλμού.
H συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
2 σειρές και μία εκπομπή της ΕΡΤ που ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα
Μετά το ρεκόρ θεάσεων της "Μεγάλης Χίμαιρας" σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, η δημόσια τηλεόραση "επιστρατεύει" νέο περιεχόμενο στη συχνότητα της ΕΡΤ και στο Ertflix για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΗ νέα ταινία του Guy Ritchie λέγεται "In The Grey"-μία απίθανη ληστεία μετατρέπεται σε πόλεμο επιβίωσης
Η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου θρίλερ δράσης είχε προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου του 2025, αλλά ακυρώθηκε από τη Lionsgate. Λίγη ακόμα υπομονή λοιπόν, αφού θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Απριλίου, από την TFG.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη6 ρόλοι που ανέδειξαν τον Jacob Elordi στον απόλυτο σταρ του σήμερα
Ποιος να το φανταζόταν ότι ο τύπος που ξεκίνησε από το ρομαντικό franchise του Netflix The Kissing Booth, ως ο ωραίος, ζόρικος έφηβος που κερδίζει το κορίτσι, α λα Luke Perry, θα γινόταν ένας εκ των πιο υποσχόμενων ηθοποιών των '20s.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΗ ιστορία του Σορίν Ματέι έγινε ταινία και αυτό είναι το trailer της
Μια ταινία μυθοπλασίας εμπνευσμένη από διαφορετικά πραγματικά περιστατικά λίαν συντόμως κυκλοφορεί στους κινηματογράφους και αν είσαι Millennial την υπόθεσή της, τη θυμάσαι έστω και λίγο.
Και οι Pantera στο Release Athens
Το Release Athens 2026 υποδέχεται τους θρυλικούς Τεξανούς πρωτοπόρους του groove metal, την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.
Αυτή είναι η νέα, πολλά υποσχόμενη ελληνική σειρά της Cosmote TV μετά το Ριφιφί
Έχουμε τις πρώτες εικόνες από τη σειρά που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Γκικαπέππα σε σενάριο και σκηνοθεσία. Πρόκειται για τον δημιουργό της σειράς "Έρημη Χώρα" που προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεία.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη