
O Martin Scorsese ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα αρχαία ναυάγια στη Μεσόγειο
Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
Ο Martin Scorsese ετοιμάζει νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ για τα γυρίσματα του οποίου θα επιστρέψει στη μικρή πόλη από την οποία κατάγεται η οικογένειά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο σκηνοθέτης φέρεται να σχεδιάζει ένα ντοκιμαντέρ για τα αρχαία ναυάγια στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το ντοκιμαντέρ θα μεταφέρει τον Martin Scorsese στην Πολίτσι Τζενερόζα, μια μικρή πόλη στο νησί της Σικελίας, όπου γεννήθηκαν ο παππούς και η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του.
Το ντοκιμαντέρ φέρεται να βασίζεται σε έρευνα της αρχαιολόγου και καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Κράνφιλντ στην Αγγλία, Λίζα Μπριγκς. Η Μπριγκς ειδικεύεται στη χρήση ανάλυσης DNA και άλλων εργαλείων σε διάφορα τεχνουργήματα που εντοπίστηκαν σε τοποθεσίες ναυαγίων και ανακαλύπτει νέες πληροφορίες για την αρχαία ιστορία του θαλάσσιου εμπορίου.
Στο ντοκιμαντέρ αναμένεται να αναδεικνύονται λεπτομέρειες για τα πλοία και το φορτίο τους και να παρουσιάζονται οι ιστορίες των επιβαινόντων ναυτικών.
Όπως αναφέρει το Variety, ο περιφερειακός σύμβουλος της Σικελίας για την πολιτιστική κληρονομιά, Φραντσέσκο Πάολο Σκαρπινάτο δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA: "Χαιρετίσαμε την πρωτοβουλία με ενθουσιασμό".
Διευκρίνισε επίσης πώς οι αρχές της Σικελίας θα διαθέσουν όλους τους σχετικούς χώρους και τα αρχαιολογικά πάρκα στον σκηνοθέτη.
Σύμφωνα με το Variety, το ντοκιμαντέρ θα γυριστεί γύρω από τις ακτές της Σικελίας, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού Τράπανι, της αρχαίας Φοινικικής αποικίας Μότσια και της μικρής πόλης Πολίτσι Τζενερόζα. Η ορεινή κωμόπολη με πληθυσμό λίγο περισσότερο από 3000 κατοίκους, είναι η γενέτειρα των παππούδων του Σκορσέζε, της Τερέζας και του Φραντσέσκο.
Η Πόλιτσι Τζενερόζα είναι επίσης η γενέτειρα του συνιδρυτή των Dolce & Gabbana Ντομένικο Ντόλτσε. Λίγα είναι γνωστά για την ημερομηνία κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ, ωστόσο, ορισμένες πηγές αποκάλυψαν στο Variety ότι "τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι" και ότι στην ομάδα παραγωγής θα είναι Τσαντ Βέρντι της ταινίας "The Irishman".
Ο Scorsese θα είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ μέσω της Sikelia Productions μαζί με το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Σικελίας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτή είναι η πιο ρεαλιστική πολεμική ταινία που έγινε ποτέ
Μια κινηματογραφική ματιά που αποτυπώνει με ωμό ρεαλισμό την ένταση, την αναμονή και τις σκληρές στιγμές του πολέμου, πέρα από τα συνηθισμένα στερεότυπα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΗ καλύτερη metal playlist για τις πιο δυνατές προπονήσεις
Ανακάλυψε μερικά heavy metal κομμάτια που δίνουν ώθηση και ενέργεια στις προπονήσεις σου, με δυνατούς ρυθμούς και στίχους που σε κρατούν συγκεντρωμένο μέχρι την τελευταία επανάληψη.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΔεν φαντάζεσαι ποια θεωρεί καλύτερη μπάντα όλων των εποχών ο Jimmy Page των Led Zeppelin
Ο θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin μοιράζεται σκέψεις για το συγκρότημα και τη θέση του στην ιστορία. Οι δηλώσεις του φωτίζουν μια διαφορετική πλευρά της μουσικής τους πορείας.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠοια ηθοποιός είναι η νέα Lara Croft μετά την Angelina Jolie
Δύο δεκαετίες μετά τις ταινίες Tomb Raider, η Lara Croft επιστρέφει με μία ηθοποιό που δεν είχε περάσει - και ούτε και θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μας. Μήπως να το ξανασκεφτούν εκεί στο Χόλιγουντ και να πάρουν την Ana De Armas;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠοια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος Κρουστης