Οι πιο σκληροί ρόλοι του Keanu Reeves στο σινεμά

Με αφορμή το Siberia που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Lucas Hill είναι ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, που ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει 12 σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει το Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Σε μια μικρή πόλη γνωρίζει την Katya, μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ την οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Αυτή είναι η υπόθεση της Siberia, της τελευταίας ταινίας του Keanu Reeves σε σενάριο των Stephen Hamel και Scott B. Smith και σε σκηνοθεσία του Matthew Ross, που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας την Πέμπτη, 26 Ιουλίου.

Με αφορμή την επικείμενη προβολή της, θυμόμαστε τους πιο bad ass κινηματογραφικούς ρόλους του 53χρονου Καναδού ηθοποιού.

Jack Traven – Speed (1994)

Ο Keanu Reeves είναι ο ένας από τους δύο αστυνομικούς -ο άλλος είναι ο Jeff Daniels-, που μαζί προσπαθούν να σώσουν τους επιβάτες ενός παγιδευμένου με βόμβα λεωφορείου στην ταινία του Jan de Bont, που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, έδωσε νέα πνοή στο κινηματογραφικό σασπένς και οδήγησε στη δημιουργία ενός sequel το 1997.

Neo – The Matrix (1999)

Μαύρη καμπαρντίνα, μαύρα γυαλιά ηλίου, slow motion πολεμικές κινήσεις σε ένα μέλλον εικονικής πραγματικότητας. Ο ίσως πιο εμβληματικός ρόλος του ή τουλάχιστον εκείνος με τον οποίο τον έχει ταυτίσει το κοινό. Στην πρώτη ταινία του franchise, ο Reeves υποδύεται τον προγραμματιστή υπολογιστών Thomas Anderson που ζει μια μυστική ζωή ως χάκερ με το ψευδώνυμο Neo.

John Constantine - Constantine (2005)

Σ' αυτό το υπερφυσικό θρίλερ βασισμένο στους χαρακτήρες της νουβέλας Hellblazer της DC Comics, Vertigo, ο John Constantine έχει το χάρισμα να βλέπεις τους δαίμονες που περιφέρονται ελεύθεροι στη Γη και να τους στέλνει πίσω στην κόλαση. Είναι ουσιαστικά ένας κυνηγός δαιμόνων που συνεργάζεται με μια αστυνομικό για να αποτρέψουν τα σχέδια του Μαμωνά, γιου του Σατανά, να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Bob Arctor - A Scanner Darkly (2006)

Στο animated film του Richard Linklater, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά της ομότιτλης νουβέλας του 1977 του Philip K. Dick, βλέπουμε ένα πιξελιασμένο Keanu Reeves στο ρόλο του αστυνομικού που ανήκει στη δίωξη ναρκωτικών και στον οποίο ανατίθεται η παρακολούθηση του εαυτού του.

John Wick - John Wick (2014)

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής ρόλος του Reeves, μετά από εκείνον του Neo. Πρόκειται για ένα εκτελεστή της μαφίας, που επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια απραξίας στον υπόκοσμο του εγκλήματος, όταν αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.