Όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία της χρονιάς, το First Man με τον Ryan Gosling

Ένα από τα πολυαναμενόμενα φιλμ του 2018 βγαίνει προσεχώς στις αίθουσες.

Τις οσκαρικές επιτυχίες που σημείωσε με το Whiplash και το La La Land, ετοιμάζεται να συνεχίσει ο Damien Chazelle, καθώς το νέο σκηνοθετικό του πρότζεκτ συγκαταλέγεται στις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Μάλιστα, για κάποιους είναι η ταινία της χρονιάς.

Ο λόγος για το First Man (Πρώτος Άνθρωπος) με πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling -στη δεύτερη συνεργασία του με τον Chazelle μετά το La La Land- στο ρόλο του Neil Armstrong. Μας μυρίζεται Όσκαρ.

Όλα όσα γνωρίζουμε για την ταινία της χρονιάς, το First Man με τον Ryan Gosling

Ακολουθούν όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής το φιλμ που θα μας επιστρέψει σε μία χρονιά – ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Η ταινία

ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΦΕΡΣΤ ΜΑΝ

Βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen, "First Man: A Life of Neil A. Armstrong", το οποίο διασκεύασε για τη μεγάλη οθόνη ο Josh Singer, σεναριογράφος του Spotlight.

Η υπόθεση

Περιστρέφεται γύρω από την περίοδο του 1961 έως το 1969, όταν η NASA έθετε σε εφαρμογή το διαστημικό πρόγραμμά της για να στείλει τον πρώτο άνθρωπο στο φεγγάρι. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Neil Armstrong.

Το cast

ΓΚΟΣΛΙΝΓΚ ΦΕΡΣΤ ΜΑΝ

Εκτός από τον Gosling, πρωταγωνιστεί η Claire Foy (The Crown) ως η σύζυγος του Armstrong, Janet Shearon και οι Corey Stoll (House Of Cards) και Kyle Chandler (Manchester By The Sea) ως οι Buzz Aldrin και Deke Slayton, οι άντρες που ανέλαβαν την αποστολή της NASA μαζί με τον Armstrong.

Επίσης, ο Jon Bernthan (Baby Driver, Sicario, The Wolf of Wall Street) θα υποδυθεί τον Dave Scott, που περπάτησε στο φεγγάρι τον Ιούλιο του 1971, στο πλαίσιο της αποστολής του Apollo 15.

Το trailer

Η πρεμιέρα

Το First Man θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου 2018. Σήμερα, 29 Αυγούστου, θα προβληθεί στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, ανοίγοντας την αυλαία της διοργάνωσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.