Ο Boyd Holbrook εξηγεί τι συμβαίνει στον "Κυνηγό" που ανοίγει την Πέμπτη στις αίθουσες

Αφού κυνήγησε με νύχια και με δόντια τον Pablo Escobar, ο Αμερικανός ηθοποιός καλείται τώρα να σώσει τη Γη από τους εξωγήινους.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γυρίζουμε 17 χρόνια πίσω, στο 2001. Τότε, που ο Boyd Holbrook ήταν 20 χρονών και δούλευε ως μαραγκός. Κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στη θεατρική σκηνή του Jenny Wiley Theatre στη γενέτειρά του, στο Κεντάκι, τον ανακάλυψε τυχαία ένας ατζέντης του πρακτορείου Elite Models και του πρότεινε να εργαστεί ως μοντέλο. Δέχτηκε την πρόταση και σήμερα, έχει στο portfolio συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας: Gucci, Jean Paul Gaultier, Versus, Hugo Boss, Calvin Klein, Moschino, Marc Jacobs, Dsquared.

Παράλληλα με το μόντελινγκ, ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και το 2008 συμμετείχε στο πρώτο του φιλμ που έμελλε να είναι και οσκαρικό. Στο βιογραφικό Milk με τον Sean Penn στο ρόλο του γκέι ακτιβιστή και πολιτικού Harvey Milk. Ακολούθησαν διάφορες ταινίες -από "Το κορίτσι που εξαφανίστηκε" μέχρι το "Η Τζέιν πήρε το όπλο της" και το "Logan". Ωστόσο, ο breakthrough ρόλος της καριέρας του δεν ήταν κινηματογραφικός, αλλά τηλεοπτικός. Επί δύο σεζόν (2015-2016) υποδύθηκε τον Steve Murphy, τον Αμερικανό πράκτορα της Δίωξης Ναρκωτικών, στη σειρά του Netflix, Narcos, που αφορούσε στη ζωή του Pablo Escobar.

Ο Boyd Holbrook εξηγεί τι συμβαίνει στον "Κυνηγό" που ανοίγει την Πέμπτη στις αίθουσες

Δύο χρόνια μετά, ο Boyd Holbrook έχει σταματήσει να καταδιώκει τον El Patron και δηλώνει έτοιμος να τα βάλει με όποιον εξωγήινο βρεθεί μπροστά του. Ο 37χρονος Αμερικανός πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πολυαναμενόμενα blockbusters της χρονιάς, στον "Κυνηγό". Την 4η ταινία του αιματοβαμμένου franchise, sequel της ομώνυμης θρυλικής ταινίας του 1987 με τον Arnold Schwarzenegger. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο (μαζί με τον Fred Dekker) έχει αναλάβει ο Shane Black (σεναριογράφος του "Φονικό Όπλο"), που στο πρώτο φιλμ είχε ρόλο κομπάρσου.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες μιας ετερόκλητης ομάδας πρώην στρατιωτών και μιας καθηγήτριας εξελικτικής βιολογίας να εμποδίσουν τους εξωγήινους Κυνηγούς να εξαλείψουν το ανθρώπινο είδος, μετά το λάθος ενός νεαρού αγοριού που προκάλεσε την επιστροφή τους στη Γη.

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του "Κυνηγού" στις ελληνικές αίθουσες στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Holbrook μιλά και εξηγεί τη συμμετοχή του στην ταινία που τον έκανε να βλέπει εφιάλτες όταν ήταν πιτσιρίκι.

ΜΠΟΪΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

> Ο "Κυνηγός" βγήκε στο σινεμά όταν ήμουν 6 χρονών. Πέρασαν περίπου τέσσερα με έξι χρόνια για να μου επιτρέψουν οι γονείς μου να τον δω. Τρομοκρατήθηκα. Είναι ένα από τα σπουδαία θρίλερ δράσης της εποχής των 80s και 90s, που οι macho ταινίες, όπως ο Ράμπο και το Bloodsport, κυριαρχούσαν στο Hollywood. Είναι τιμή μου να συμμετέχω στην επιστροφή του, τριάντα χρόνια μετά.

> Διάβασα πρώτη φορά ολόκληρο το σενάριο όταν ο Shane Black μου πρότεινε να παίξω στην ταινία. Με περίμενε να το τελειώσω. Ύστερα, αρχίσαμε να συζητάμε και να συζητάμε και κάπως έτσι, είπα το "ναι".

> Κρατώ το ρόλο του Quinn McKenna. Ενός αδίστακτου πρώην στρατιώτη των Ειδικών Δυνάμεων, που είναι αποξενωμένος τόσο από τη σύζυγό του, όσο και από το γιο του. Τον συναντάμε στο Μεξικό, όπου κατά τη διάρκεια μίας μισθοφορικής αποστολής, που στραβώνει, ανακαλύπτει κάποια παράξενα αντικείμενα, που μοιάζουν να μην είναι από το δικό μας πλανήτη. Τα παίρνει μαζί του και τα στέλνει στο γιο του, αλλά στη συνέχεια συλλαμβάνεται. Προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό για την εξωγήινη απειλή των Κυνηγών, η κυβέρνηση τον στέλνει σε μία στρατιωτική ψυχιατρική κλινική. Εκεί, ενώνει τις δυνάμεις του με μία ομάδα περιθωριοποιημένων τύπων, που πάσχουν από το σύνδρομο μετατραυματικού στρες και όλοι μαζί γίνονται οι "Loonies". Ένα throwback στην ομάδα διάσωσης της ταινίας του 1987.

ΜΠΟΪΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

> Ο Black είναι ευφυέστατος. Όποιο κι αν είναι το θέμα μιας σκηνής βρίσκει πάντα τον τρόπο να προσθέσει το κωμικό στοιχείο, αλλά και να σε έχει στην τσίτα.

> Θυμάμαι τη φασαρία που κάναμε την πρώτη ημέρα στο σετ. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος κάποιοι έλεγαν φωναχτά τα λόγια τους, κάποιοι άλλοι συζητούσαν για την ταινία και πέταγαν διάφορες ιδέες για το πώς θα μπορούσε να γίνει το ένα και το άλλο. "Για ελάτε να κάτσετε μαζί μου", μας είπε ο Shane και μετέτρεψε όλες αυτές τις σκέψεις και τα λόγια μας σε μία σκηνή δύο σελίδων, που ήταν έτοιμη για γύρισμα.

> Παρά τη χρήση της CG τεχνολογίας και των οπτικών εφέ, τα γυρίσματα έγιναν όχι σε ένα green room, αλλά σε πραγματικές τοποθεσίες. Είναι πολύ καλύτερο να δουλεύεις σε ένα μέρος που είναι αληθινό και να μην αντιδράς για παράδειγμα σε ένα X που είναι γραμμένο στον τοίχο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.