Η επιστροφή του Ivan Drago

Ο Dolph Lundgren, μένοντας κολλημένος στην παλιά κινηματογραφική του δόξα, εξακολουθεί να φτιάχνει μια τρελή καριέρα έως και σήμερα.

Γράφει: Νίκος Αγάθος 05 Οκτωβρίου 2018

Τρεις ταινίες το 2018, άλλες πέντε το 2017 (συν συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά Arrow), επίσης πέντε ταινίες το 2016, τέσσερις το 2015, τρεις το 2014 και πάει λέγοντας. Ναι, ο Dolph Lundgren, αν και χαραγμένος στη μνήμη μας ως Ivan Drago στο Rocky 4, ποτέ δεν σταμάτησε να κάνει ταινίες, όσο κι αν τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο από ένας σταθερός πυλώνας της ακμάζουσας αγοράς ταινιών βίντεο και περιζήτητος πρωταγωνιστής σε b-movies.

Την ημέρα που το τρέιλερ του Creed II ανέβηκε στο διαδίκτυο, η γενική εντύπωση ήταν ότι ο Stallone (παραγωγός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας) έβαλε δίπλα του ένα αγαπημένο φίλο να του θυμίζει παλιές, καλές αναμνήσεις, θέλοντας έτσι να καταξιώσει τον "ξεχασμένο" Lundgren στα μάτια των φανατικών των blockbusters.

Η ειρωνεία είναι ότι Dolph Lundgren, από το 1985 έως σήμερα, έχει κάνει περισσότερες ταινίες από τον Sylvester Stallone. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι ταινίες του Stallone δεν απείχαν και πολύ από το να χαρακτηριστούν b (έως και c) movies, άσχετα αν έκοβαν χρήμα με ουρά. Ορισμένοι κριτικοί μάλιστα, θεωρούν τον Lundgren κλάσεις καλύτερο ηθοποιό από τον Stallone όσον αφορά στην υποκριτική τέχνη, αλλά και στη φάτσα -όντως, τι φάτσα!

Η επιστροφή του Ivan Drago

Ο Σουηδός, πτυχιούχος Χημείας και ενθουσιώδης οδηγός γρήγορων αυτοκινήτων το 1985, επιλέχθηκε από μια πλειάδα ηθοποιών θηριώδους σωματοδομής χάρη ακριβώς σ’ αυτή την ανέκφραστη, "παγωμένη" και γεμάτη γωνίες φάτσα του. Εκείνη η πρωτόγνωρη, απόκοσμη και ισχυρή ερμηνεία του ως Ivan Drago στο Rocky 4, έμεινε ανεξίτηλη στο θυμικό κάθε θεατή.

ΝΤΡΑΓΚΟ

Οτιδήποτε και αν προσπάθησε από κει και μετά, ποτέ δεν μπορούσε να σβήσει η εικόνα του σαν Drago. 77 ταινίες και δεκάδες τηλεοπτικές σειρές μέσα σε 33 χρόνια έκανε ο Lundgren. Και πάντα πουλούσε αυτό που είχε: ένα πρόσωπο που δεν απαιτεί καμία έκφραση για να σε καθηλώσει, ένα σώμα που έκανε πάντα τη βρώμικη δουλειά και ένα υποκριτικό ταλέντο που μπορεί να επιδείξει μια αθάνατη αύρα ασφάλειας χωρίς να κουνήσει ούτε φρύδι.

60 χρονών σήμερα, ο Lundgren ακόμη το ‘χει. Η εμφάνισή του στο Creed 2, αν και περιορισμένη, εντούτοις είναι κυρίαρχη. Χωρίς πολλά λόγια. Χωρίς εκφράσεις. Μόνο Drago.

Aπό: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος