Οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε μέχρι το τέλος του έτους

Τα φιλμ που έρχονται και αξίζουν το εισιτήριό τους.

Ποιες από όλες τις νέες ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στους τελευταίους μήνες του έτους αξίζουν το εισιτήριό τους; Φτιάξαμε μία λίστα με εκείνες που δεν θα χάσουμε.

Τα χιτάκια

Ένα αστέρι γεννιέται

Ή αλλιώς το ντουέτο της χρονιάς. Bradley Cooper και Lady Gaga συμπρωταγωνιστούν και συντραγουδούν στο τρίτο κατά σειρά remake της ομώνυμης ταινίας του 1937. Την ορχήστρα διευθύνει ο Cooper στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες.

Bohemian Rhapsody

Η ιστορία του Freddie Mercury και των Queen από το σχηματισμό τους το 1970 μέχρι την εμφάνισή τους στο Live Aid το 1985. Στο ρόλο του ροκ σταρ που έσπασε όλα τα ταμπού ο Rami Malek, ο πρωταγωνιστής της σειράς Mr. Robot.

Πρεμιέρα: 1/11.

Το κύκνειο άσμα

Ο κύριος και το όπλο

Μετά από 60 χρόνια καριέρας ο 82χρονος Robert Redford βγαίνει στη σύνταξη. Προτού όμως κρεμάσει τα παπούτσια του, θα μας παρουσιάσει την αληθινή ιστορία της απίστευτης απόδρασης του Forrest Tucker από το Σαν Κουεντίν στα 70 του χρόνια.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες.

Οι αληθινές ιστορίες

Ο πρώτος άνθρωπος

Τη συνεργασία του Damien Chazelle με τον Ryan Gosling στο La La Land διαδέχεται τώρα ένα βιογραφικό φιλμ για τον Neil Armstrong την περίοδο που η NASA έθετε σε εφαρμογή το διαστημικό πρόγραμμά της για να τον στείλει στο φεγγάρι. Όσκαρ μας μυρίζει.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες.

Outlaw King

Ακόμα μία κινηματογραφική σύμπραξη που έχουμε δει ξανά. Μετά το Πάση θυσία ο David Mackenzie σκηνοθετεί τον Chris Pine σε ένα ιστορικό δράμα που αφηγείται την άγνωστη ιστορία του Ροβέρτου Α' της Σκοτίας και τη μάχη που έδωσε για να ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας, αφού είχε κηρυχθεί παράνομος από το βασιλιά της Αγγλίας.

Πρεμιέρα: 9/11, Netflix.

Vice

Η ζωή του Dick Cheney, του 46ου αντιπροέδρου των ΗΠΑ κατά την προεδρία του George W. Bush και κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Adam McKay και την υποκριτική δεινότητα του Christian Bale.

Πρεμιέρα: 27/12.

Το γουέστερν

The Ballad of Buster Scruggs

Οι αδελφοί Coen επιστρέφουν στο αγαπημένο τους κινηματογραφικό είδος με ένα ανθολογικό φιλμ, μια μπάλαντα για την Άγρια Δύση μέσα από έξι διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων, καθεμία από τις οποίες άνετα θα μπορούσε να σταθεί ως μια μικρού μήκους ταινία ή το επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς. Βραβείο Σεναρίου στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Πρεμιέρα: 18/11, Netflix.

Τα θρίλερ

Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ

Ιδίως για τους Jeff Bridges, Dakota Johnson, Jon Hamm και Chris Hemsworth. Τους τέσσερις από τους επτά αγνώστους που συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση, πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες.

Mandy

Αίμα, τρέλα και παράνοια στη δεύτερη ταινία του ελληνικής καταγωγής Panos Cosmatos για ένα φιλήσυχο ζευγάρι που ζει στο περιθώριο και βλέπει τη γαλήνια ζωή του να μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν μια σέκτα και ο σαδιστικός ηγέτης της αποφασίζουν να κάνουν δική τους τη σύζυγο. Πρωταγωνιστής είναι ο Nicolas Cage ίσως στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του.

Πρεμιέρα: 25/10.

Suspiria

Mετά το θρίαμβο του Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου ο Luca Guadagnino καταπιάνεται με το ιταλικό φιλμ τρόμου του ’77 του Dario Argento και μας το επανασυστήνει μέσα από το remake του. Στο ρόλο της μπαλαρίνας η Dakota Johnson και σ’ εκείνον της διευθύντριας της σχολής η Tilda Swinton.

Πρεμιέρα: 1/11.

Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης

Μετά τις Noomi Rapace και Rooney Mara η Claire Foy (η βασίλισσα Ελισάβετ της σειράς The Crown) μεταμορφώνεται στη Lisbeth Salander, την cult φιγούρα της σειράς βιβλίων Millennium του Stieg Larsson, στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου του David Lagercrantz.

Πρεμιέρα: 8/11.

Οι χήρες

Τέσσερις γυναίκες δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, παρά μόνο τα χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Ένα ιλιγγιώδες σύγχρονο θρίλερ με φόντο την εγκληματικότητα, το πάθος και τη διαφθορά, με την υπογραφή του οσκαρικού σκηνοθέτη Steve McQueen και της μπεστ σέλερ συγγραφέα Gillian Flynn.

Πρεμιέρα: 22/11.

Το δίκοπο μαχαίρι

Το σπίτι που έχτισε ο Τζακ

Σόκαρε τις Κάννες με τις σκηνές ωμής βίας και πυροδότησε συζητήσεις επί συζητήσεων για το κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει να κάνει σινεμά. "Πέρασα πολύ άσχημα στα γυρίσματα. Κανείς δεν ευθύνεται γι’ αυτό, παρά μόνο ο εαυτός μου. Ήμουν συνεχώς αγχωμένος, πιωμένος και σε κατάθλιψη" είχε δηλώσει ο Lars von Trier για το νέο σκηνοθετικό του εγχείρημα, η υπόθεση του οποίου περιστρέφεται γύρω από έναν κατά συρροήν δολοφόνο –τον υποδύεται ο Matt Dillon– και επικεντρώνεται σε πέντε φόνους-κλειδιά που έχει διαπράξει μέσα σε 12 χρόνια.

Προβάλλεται ήδη στις αίθουσες.

Η ερωτική ιστορία

Ψυχρός πόλεμος

Στο ίδιο ασπρόμαυρο τετράγωνο κάδρο που χρησιμοποίησε στην Ida τοποθετεί τη νέα σκηνοθετική δουλειά του ο Paweł Pawlikowski. Ένα αλησμόνητο ταξίδι στις περιπετειώδεις στάσεις ενός μεγάλου έρωτα, ο οποίος διατρέχει ασυμβίβαστα και πυρετικά μερικές από τις πιο ταραχώδεις δεκαετίες της ιστορίας του 20ού αιώνα. Δικαίως κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Πρεμιέρα: 25/10.

Η πολιτική βιογραφία

Loro

Δέκα χρόνια μετά το Il Divo ο Paolo Sorrentino επιστρέφει στις πολιτικές βιογραφίες με τη ζωή και την πορεία του πιο αμφιλεγόμενου άντρα στην Ιταλία των τελευταίων δεκαετιών, του Silvio Berlusconi.

Πρεμιέρα: 18/10.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.