Ο Eddie Redmayne επιστρέφει στον μαγικό κόσμο της J. K. Rowling

Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου για το sequel "Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ".

Γράφει: Esquire Editors 13 Νοεμβρίου 2018

Το 2016, το "Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται" μετέφερε το κοινό πίσω σε έναν μαγικό κόσμο που κέρδισε τις καρδιές όλων και τροφοδότησε τη φαντασία. Με φόντο την Αμερική της δεκαετίας του ’20, η ταινία έκλεινε το μάτι στις ιστορίες του Χάρι Πότερ: μία σύντομη αναφορά στον Νιούτ Σκαμάντερ που τον έδιωξαν από το Χόγκουαρτς, στον μοναδικό του υποστηρικτή έναν κάποιο Καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ και σε έναν πανίσχυρο σκοτεινό μάγο τον Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ που αφού εξαπέλυσε χάος στην Ευρώπη, εξαφανίστηκε.

Δύο χρόνια μετά, όλα είναι έτοιμα για την πρεμιέρα του sequel "Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ", τη δεύτερη από τις συνολικά πέντε ταινίες του Wizarding World™ της J. K. Rowling, σε σκηνοθεσία του David Yates, που επιστρέφει στην καρέκλα που κατέχει ήδη από τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Στον ρόλο του μαγικοζωολόγου Νιουτ Σκαμάντερ θα δούμε ξανά τον βραβευμένο με Όσκαρ Eddie Redmayne ("Θεωρία των Πάντων"). Το δίπολο του καλού και του κακού εκπροσωπείται επάξια από τον Johnny Depp στον ρόλο του σκοτεινού μάγου Γκρίντελβαλντ και την καινούρια, πανέξυπνη προσθήκη του Jude Law που υποδύεται τον πολυαγαπημένο Ντάμπλντορ -σε πιο νεαρή ηλικία από την εποχή του Χάρι Πότερ και τη διεύθυνση του Χόγκουαρτς. Στην περιπετειώδη διαδρομή του Σκαμάντερ μέχρι το Παρίσι, εμφανίζεται η Τίνα και η Κουίνι Γκόλντστιν καθώς και ο Τζέικομπ Κοβάλσκι, αγαπημένοι χαρακτήρες της πρώτης ταινίας, όπως τους ζωντανεύουν οι εξαιρετικοί Katherine Waterston, Alison Sudol, Dan Fogler αντίστοιχα. Ανάμεσα στις νέες προσθήκες συγκαταλέγεται η Zoë Kravitz ως Λίτα Λεστρέιντζ και ο Callum Turner ως Θησέας Σκαμάντερ.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Ο Eddie Redmayne επιστρέφει στον μαγικό κόσμο της J. K. Rowling

Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) συλλαμβάνεται με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν) από το MACUSA (Συνέδριο Μαγείας των ΗΠΑ). Τηρώντας την απειλή του, ο Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του όσους περισσότερους -  ανυποψίαστους για τους πραγματικούς σκοπούς του - συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους που θα καταδυναστεύουν όλα τα Άμαγα πλάσματα.

Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους αληθινούς κινδύνους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΛΝΤ

Η σεναριογράφος και παραγωγός J. K. Rowling αναφέρει για τη σειρά των ταινιών: "Μέσα από τη σειρά αυτή, αφηγούμαι μία ιστορία που υπονοείται στα βιβλία του Χάρι Πότερ, η άνοδος του Γκρίντελβαλντ, που είναι απειλή για τον κόσμο των Μάγων και των Αμάγων και ανταγωνιστής του Ντάμπλντορ, που, φυσικά, είναι πρόσωπο κλειδί στις ιστορίες του Πότερ. Ο Γκρίντελβαλντ αναφέρεται για πρώτη φορά στο "Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος", οπότε ήταν εκεί από την αρχή αν και σαν μυστηριώδης παρασκηνιακός χαρακτήρας. Ξέρεις ότι μάλλον είναι σημαντικός στην ιστορία του Ντάμπλντορ, αλλά είναι μόνο όταν φτάνεις στο τέλος της σειράς του Πότερ που ανακαλύπτεις πόσο σημαντικός… Μπορεί και να φανταστείς ότι υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να ειπωθούν στην πορεία. Ήταν μια ιστορία που άξιζε να αγγίξω ξανά γιατί είναι κρίσιμη για να κατανοήσουμε τον Ντάμπλντορ, που είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας".

Ο επικεφαλής της ταινίας σκηνοθέτης David Yates θυμάται: "Όταν η J. K. Rowling μου έστειλε το νέο σενάριο, η πρώτη μου εντύπωση ήταν πόσο διαφορετικό ήταν από την πρώτη ταινία. Η ιστορία έχει περισσότερα επίπεδα και είναι πιο περίπλοκη, με νέους χαρακτήρες. Και είναι πιο σκοτεινή. Αλλά αυτό που με συνεπήρε ήταν πώς δημιούργησε την αίσθηση ενός συναισθηματικού θρίλερ, με ανατροπές που δεν μπορούσα να έχω προβλέψει. Η J. K. Rowling εξελίσσει συνεχώς το σύμπαν που έχει χτίσει και για μένα, ως δημιουργό, αυτό με εμπνέει και με προκαλεί".

"Οι ιστορίες της δεν είναι επίκαιρες, είναι διαχρονικές. Έχει μια απίστευτη ικανότητα να ασχολείται με θέματα που μιλάνε σε ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και κουλτούρες. Ένας λόγος είναι ότι οι ήρωες της δεν είναι πάντα προφανείς, γιατί συχνά είναι παρεξηγημένοι", σημειώνει ο σκηνοθέτης.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΛΝΤ

Τα "Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ" κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης