Ο Πάνος Βλάχος γύρισε από το LA για να υπερασπιστεί μία βραχονησίδα στο Αιγαίο

Η δεύτερη θητεία του στο "Αιγαίο SOS".

Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να τη διεκδικήσουν και τα τραγελαφικά περιστατικά μεταξύ των δύο διμοιριών δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι. Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, που αν εξαιρέσεις τη μαγική ανάδυση της βραχονησίδας, δεν απέχει πολύ από το να συμβεί στην πραγματική ζωή. "Ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις σοβαρά νοήματα είναι το να κάνεις πλάκα με αυτά. Το χιούμορ έχει τεράστια δύναμη που συχνά υποτιμάται" σημειώνει ο Πάνος Βλάχος, εκ των πρωταγωνιστών του "Αιγαίο SOS", σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου και σενάριο των Γιάννη Παπαδόπουλου, Μαργαρίτη Παπαδόπουλου και Δημήτρη Μαρούδη.

"Πρόκειται για μια αντιπολεμική σάτιρα με αριστοφανικό χαρακτήρα που θίγει τη ματαιότητα της αιώνιας διαμάχης των δύο χωρών σχετικά με τον προσδιορισμό των συνόρων τους" συμπληρώνει ο νεαρός ηθοποιός και περιγράφει το ρόλο του: "Είναι ένας Καρδιτσιώτης ΟΥΚάς, που έχει θέματα με τη μητέρα του και εμμονή με την Ελένη Φουρέιρα. Όταν το νησί αναδύεται από τα βάθη της θάλασσας, είναι ο πρώτος που θα προσπαθήσει να σώσει την κατάσταση και να προλάβει τα χειρότερα". Το νησί της ταινίας είναι το μικρό νησί του Σαρωνικού Μετώπη. "Εκεί πραγματοποιήθηκε στις αρχές του φετινού καλοκαιριού το μεγαλύτερος μέρος των γυρισμάτων" αναφέρει. "Θυμάμαι να φοράμε στολές με βαρύ εξοπλισμό και πραγματικοί ΟΥΚάδες να μας εκπαιδεύουν για μάχη σώμα με σώμα και για χρήση όπλων".

Ο Πάνος Βλάχος γύρισε από το LA για να υπερασπιστεί μία βραχονησίδα στο Αιγαίο

Τα τελευταία τρία χρόνια ο Πάνος Βλάχος ζει στο Λος Άντζελες. "Βασικά ζω όπου με θέλουν για δουλειά" με διορθώνει. "Το να φύγεις είναι εύκολο, το να παραμείνεις εκεί είναι δύσκολο. Το προσπαθώ όμως". Κι αν στην Ελλάδα συζητήθηκε περισσότερο η συμμετοχή του στη σαπουνόπερα του NBC Days of our lives, εκείνος είναι υπερήφανος για την παράσταση Mistero Buffo του Dario Fo, ένα one man show που παρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη, στο Χόλιγουντ και το Σικάγο και έχει περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις εκτός Αμερικής.

"Θέλω να projects που με οδηγούν ένα βήμα παραπέρα και όταν δεν τα καταφέρνω, δημιουργώ εγώ πράγματα που πιστεύω ότι έχουν αξία. Εξάλλου, δεν πήγα στις ΗΠΑ για να γίνω σταρ. Αυτά είναι απατηλά όνειρα κι εγώ δεν κάνω όνειρα. Αποφάσισα να φύγω για να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες, να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλλιτέχνης. Αυτό όμως ενέχει και την εξής παγίδα: Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και δεν έχουν καταλάβει τίποτα και άνθρωποι που έχουν πάει μέχρι τα Τρίκαλα και έχουν δει τα πάντα. Ελπίζω να ανήκω στη δεύτερη κατηγορία".

Info: Το Αιγαίο SOS προβάλλεται στις αίθουσες. Παίζουν οι Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Fu Yin.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος