30 ταινίες που θα δούμε το 2019

Από blockbusters μέχρι αληθινές ιστορίες και ταινίες εποχής. Ανάμεσά τους και "Η Ευνοούμενη" του Γιώργου Λάνθιμου.

Ναι, ok μπορεί και αυτή τη χρονιά οι σούπερ ήρωες να πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο φέτος περιμένουμε να δούμε μερικές ταινίες που αναμένεται να αποδειχθούν "διαμαντάκια". Ανάμεσά τους και "Η Ευνοούμενη" του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου, όπως επίσης η κινηματογραφική μεταφορά της βραβευμένης με Πούλιτζερ "Καρδερίνας", αλλά και το νέο θρίλερ του ανατρεπτικού Jordan Peele. 

Beautiful Boy

Ο ηθοποιός με το πιο μεγάλο hype αυτή τη στιγμή στο Hollywood, ο Timothée Chalamet (Να με φωνάζεις με το όνομά σου) πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό δράμα του Felix Van Groeningen, υποδυόμενος τον Nic Sheff, ένα νεαρό που παλεύει με τους εθισμούς του. Στο ρόλο του πατέρα του, David, ο Steve Carell.

Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου, Ελλάδα

Στην Πύλη της Αιωνιότητας

Μία βιογραφία για τη ζωή και το έργο του  Vincent van Gogh ​​, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Julian Schnabel και τον Willem Dafoe στο ρόλο του μεγάλου ζωγράφου.

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου, Ελλάδα

Glass

Στο εκρηκτικό θρίλερ του M. Night Shyamalan συναντιούνται δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της φιλμογραφίας του: ο David Dunn από τον Άφθαρτο, υποδυόμενος από τον Bruce Willis και ο Elijah Price, γνωστός και ως Mr. Glass, υποδυόμενος από τον Samuel L. Jackson. Μαζί τους, ο James McAvoy, αναβιώνοντας το ρόλο του Kevin Wendell Crumb και των πολλαπλών προσωπικοτήτων του που κατοικούν μέσα του, και η Anya Taylor-Joy ως Casey Cooke, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου, Ελλάδα

Το Νησί της Αποπλάνησης

Ο Matthew McConaughey και η Anne Hathaway πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ για έναν άντρα που προσπαθεί να σώσει την πρώην γυναίκα του από τον βίαιο νυν σύζυγό της. 

Πρεμιέρα: 24 Ιανουαρίου, Ελλάδα

Flarsky

30 ταινίες που θα δούμε το 2019

Οι Seth Rogen και Charlize Theron μαζί σε μία μαύρη κωμωδία δια χειρός του Jonathan Levine. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε έναν άνεργο δημοσιογράφο, που θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τον παιδικό του έρωτα, που από babysitter είναι σήμερα, μία από τις πιο δυναμικές γυναίκες στον πλανήτη.

Πρεμιέρα: 8 Φεβρουαρίου, ΗΠΑ

Chaos Walking

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Κινηματογραφική μεταφορά του δυστοπικού μυθιστορήματος The Knife of Never Letting Go, του πρώτου μέρους της τριλογίας Chaos Walking, του Patrick Ness. Πρωταγωνιστούν οι Tom Holland και Daisy Ridley, υποδυόμενοι δύο νεαρούς που προσπαθούν να επιβιώσουν σε φασιστικό, φουτουριστικό κόσμο. 

Πρεμιέρα: 1η Μαρτίου, ΗΠΑ.

Captain Marvel

Στην πρώτη ταινία του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel που είναι αφιερωμένη σε γυναίκα υπερηρωίδα, θα δούμε την Brie Larson να ενσαρκώνει την Captain Marvel aka Carol Danvers. Μία πιλότο με υπεράνθρωπες δυνάμεις τις οποίες απέκτησε όταν κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος το ανθρώπινο DNA της αναμείχθηκε με εκείνο ενός εξωγήινου πολεμιστή και περιστρέφεται γύρω από την προσπάθειά της να διασώσει τη Γη από διαγαλαξιακή μάχη μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών.

Πρεμιέρα: 7 Μαρτίου, Ελλάδα.

Η Ευνοούμενη

Ο δικός μας Γιώργος Λάνθιμος γυρίζει μία ταινία εποχής με τη δική του ανατρεπτική ματιά για τη σχέση της βασίλισσας Άννας με δύο γυναίκες της αυλής της που προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του, τρεις από τις καλύτερες ηθοποιούς αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz. Η πρώτη σαρώνει τα βραβεία στις μεγαλύτερες κινηματογραφικές τελετές και οι πιθανότητες για το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες.

Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου, Ελλάδα

Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρήσεις;

Βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της Lee Israel, η ταινία της Marielle Heller διηγείται την απίστευτη ιστορία της διάσημης βιογράφου των διασημοτήτων που αναγκάστηκε να στραφεί στην απάτη και την αντιγραφή όταν έμεινε άπορη. Πρωταγωνιστεί η Melissa McCarthy.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου, Ελλάδα

Εμείς

Μετά την επιτυχία του Τρέξε! o Jordan Peele επανακάμπτει σκηνοθετικά με ένα "social horror-thriller", όπως έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος το νέο του θρίλερ με πρωταγωνίστριες την Elisabeth Moss της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς The Handmaid’s Tale και την οσκαρική Lupita Nyong’o. Η ιστορία έχει ως εξής: Οι καλοκαιρινές διακοπές μιας οικογένειας διακόπτονται αιφνιδίως από την άφιξη τεσσάρων "ξένων" στην εξοχική παραθαλάσσια κατοικία τους.

Πρεμιέρα: 14 Μαρτίου, Ελλάδα

Dumbo

Ο Tim Burton μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αγαπημένη ταινία κινούμενων σχεδίων της Disney για έναν μικρό ελέφαντα που έχει την ικανότητα να πετά. 

Πρεμιέρα: 28 Μαρτίου, Ελλάδα

O βασιλιάς των λιονταριών

Είκοσι τέσσερα χρόνια από την κινηματογραφική πρεμιέρα ενός από τα πιο κλασικά φιλμ κινουμένων σχεδίων της Disney, "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μέσα από το φωτορεαλιστικό computer-animated remake που ετοιμάζει ο Jon Favreau.

Πρεμιέρα: 19 Ιουλίου, ΗΠΑ

Avengers: Endgame

Το μεγάλο φινάλε στη μάχη μεταξύ των σούπερ ηρώων της Marvel ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό τους, τον Thanos.

Πρεμιέρα: 25 Απριλίου, Ελλάδα

John Wick: Chapter 3

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Ο John Wick (Keanu Reeves) βρίσκεται κυνηγημένος, γιατί έχει επικηρυχθεί για $14.000.000 καθώς σκότωσε μέλος του High Table (εγκληματικού συμβουλίου) στους χώρους του Continental Hotel (χώρος εκεχειρίας για όλα τα μέλη του νεοϋορκέζικου υποκόσμου). Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να επιβιώσει, ακόμη και να καβαλήσει ένα άλογο για να ξεφύγει από τους διώκτες του στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Πρεμιέρα: 17 Μαΐου, ΗΠΑ

Rocketman

Ο Taron Egerton είναι ο Elton John σε ένα βιογραφικό φιλμ για τη ζωή και το έργο του δια χειρός Dexter Fletcher, του σκηνοθέτη που παρολίγον να σκηνοθετήσει το Bohemian Rapsody. 

Πρεμιέρα: 17 Μαΐου, ΗΠΑ

Aladdin

Ο Guy Ritchie παραδίδει ένα live-action Disney film, με τον Will Smith να παίζει το Τζίνι, το χαρακτήρα στον οποίο είχε χαρίσει τη φωνή του ο αδικοχαμένος Robin Williams.

Πρεμιέρα: 24 Μαΐου, ΗΠΑ

Godzilla: King of the monsters

Ο Godzilla επιστρέφει πιο ισχυρός από ποτέ. Απέναντί του θα βρεις τους Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Kyle Chandler, Sally Hawkins και Ken Watanabe.

Πρεμιέρα: 30 Μαΐου, Ελλάδα

Dark Phoenix

Η Sansa από το Game of Thrones aka Sophie Turner πρωταγωνιστεί ως η Jean Grey, η νέα προσθήκη στο X-Men franchise. Μαζί της οι συνήθεις ύποπτοι μεταλλαγμένοι James McAvoy, Michael Fassbender και Jennifer Lawrence.

Πρεμιέρα: 7 Ιουνίου, ΗΠΑ

Spider-man: Far from home

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Η νέα ταινία του Ανθρώπου - Αράχνη θα λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame. Η πλοκή λοιπόν παραμένει μυστική. Ο Tom Holland θα επιστρέψει στο ρόλο, ενώ στο πλευρό του θα δούμε τους Jacob Batalon, Zendaya, Mariasa Tomei, Tony Revolori και τους Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Cobie Smulders, Jake Gyllenhaal και J.B. Smoove.

Πρεμιέρα: 4 Ιουλίου, Ελλάδα

Once Upon A Time In Hollywood

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Η 9η κατά σειρά, ταινία του Quentin Tarantino διαδραματίζεται στα 60s και πρωταγωνιστές της είναι ο ανερχόμενος ηθοποιός Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο καλός του φίλος και κασκαντέρ, Cliff Booth (Brad Pitt), που τα σχέδιά τους για μία επιτυχημένη καριέρα στον κινηματογράφο ανατρέπονται από τις φρικιαστικές δολοφονίες της ηθοποιού και συζύγου του Roman Polanski, Sharon Tate και τεσσάρων φίλων της από τους οπαδούς του Charles Manson.

Πρεμιέρα: 26 Ιουλίου, ΗΠΑ

Fast & Furious presents: Hobbs and Shaw

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Στο πρώτο spinoff του δημοφιλούς franchise, ο Dwayne "The Rock" Johnson και ο Jason Statham ενσαρκώνουν τους διάσημους ήρωές τους. Νέες προσθήκες ο Idris Elba και η Vanessa Kirby.

Πρεμιέρα: 2 Αυγούστου, ΗΠΑ

Νεκροταφείο ζώων

Το εμβληματικό θρίλερ του Αμερικανού συγγραφέα βρίσκει ξανά, μετά το 1989, το δρόμο του στη μεγάλη οθόνη. Στο remake των Kevin Kölsch και Dennis Widmyer, θα δούμε μία τυπική αμερικανική οικογένεια να μετακομίζει από την αριστοκρατική Βοστόνη στο επαρχιακό Μέιν για να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα σκοτεινό μυστήριο, καλά κρυμμένο στο δάσος κοντά στο νέο τους σπίτι.

Πρεμιέρα: Απρίλιος, Ελλάδα

Το Αυτό: Κεφάλαιο 2

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Μία ακόμη κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος του King. Το πρώτο μέρος, Το Αυτό (2017), αφορούσε τους Losers' Club, την παρέα των παιδιών, που το 1989 τα έβαλε με τον σατανικό κλόουν Pennywise. Το δεύτερο μέρος θα αφορά τους χαρακτήρες 30 χρόνια μετά. Σκηνοθετεί ξανά ο Andy Muschietti. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Jessica Chastain, James McAvoy και ο Bill Skarsgård και πάλι στο ρόλο του Pennywise.

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ

Joker

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Η σόλο ταινία του αιώνιου αντιπάλου του Batman, Joker σε σκηνοθεσία Todd Phillips με τον Joaquin Phoenix στον ομώνυμο ρόλο.

Πρεμιέρα: 4 Οκτωβρίου, ΗΠΑ

Η γυναίκα στο παράθυρο

sharp objects

Το best seller των New York Times από τον 38χρονο A.J. Finn γίνεται ταινία από τον Joe Wright, με την Amy Adams να αναλαμβάνει το ρόλο της αγοραφοβικής ψυχιάτρου που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός εγκλήματος, παρακολουθώντας την οικογένεια που κατοικεί στο απέναντι κτίριο. Μαζί της οι Julianne Moore και Gary Oldman.

Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου, ΗΠΑ

Έγκλημα στο Νείλο

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Μετά το Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές, ο Kenneth Branagh επιστρέφει με μία ακόμα ταινία μυστηρίου βασισμένη σε βιβλίο της Agatha Christie για να κρατήσει ξανά το ρόλο του διάσημου μυστακοφόρου ντετέκτιβ. Ηρακλή Πουαρό.

Πρεμιέρα: 8 Νοεμβρίου, ΗΠΑ

Η καρδερίνα

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο της Donna Tartt μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με ένα all star cast πρωταγωνιστών: Ansel Elgort, Sarah Paulson, Jeffrey Wright, Nicole Kidman. Η υπόθεση αφορά έναν έφηβο που επιβιώνει από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη και βλέπει τη ζωή του να αλλάζει.

Πρεμιέρα: 11 Οκτωβρίου, ΗΠΑ

A beautiful day in the neighborhood

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Ο Tom Hanks υποδύεται τον διάσημο παρουσιαστή του αμερικάνικου παιδικού προγράμματος "Mister Rogers' Neighborhood", Fred Rogers σε ένα βιογραφικό φιλμ που δεν θα καλύπτει όλη την πορεία του αλλά θα επικεντρώνεται στη φιλία του με τον δημοσιογράφο του Esquire, Tom Junod. 

Πρεμιέρα: 18 Οκτωβρίου, ΗΠΑ

Star Wars: Episode ΙΧ

ΤΑΙΝΙΕΣ 2019

Η Skywalker saga φτάνει στο τέλος της με τον J.J. Abrams να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να ολοκληρώσει την επική sci-fi κινηματογραφική σειρά.

Πρεμιέρα: 20 Δεκεμβρίου, ΗΠΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος