Θα είναι το 2019 η χρονιά του Timothée Chalamet;

Στο βιογραφικό δράμα "Ένα όμορφο αγόρι" παραδίδει μία ακόμη καθηλωτική ερμηνεία, που αναμένεται να τον στείλει και πάλι στα Όσκαρ.

Ένα έφηβος παλεύει με τους εθισμούς του στο αλκοόλ και στις ναρκωτικές ουσίες. Μία ολόκληρη οικογένεια παλεύει μαζί του για να τις αντιμετωπίσει και να τις ξεπεράσει. Το "Ένα όμορφο αγόρι" (A beautiful boy) είναι ένα βιογραφικό δράμα σε σκηνοθεσία του Felix Van Groeningen (Ραγισμένα Όνειρα), βασισμένο στα απομνημονεύματα των David Sheff και του γιου του, Nic Sheff, Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction και Tweak: Growing Up on Methamphetamines, αντιστοίχως.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Steve Carell και Timothée Chalamet. Ο πρώτος ενσαρκώνει τον πατέρα, συντάκτη των New York Times και ο δεύτερος τον έφηβο γιο του.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, και οι δύο ηθοποιοί παραδίδουν δύο βαθιά ανθρώπινες, συγκινητικές, καθηλωτικές ερμηνείες πάνω σε μία αληθινή ιστορία για την αιώνια μάχη μιας οικογένειας με τον εθισμό και εν γένει με την ίδια τη ζωή. Τις εντυπώσεις ωστόσο κλέβει για ακόμη μία φορά υποκριτικά ο Chalamet. Ο 23χρονος, γαλλικής καταγωγής Νεοϋρκέζος ηθοποιός, που τα τελευταία δύο χρόνια απασχολεί με τα σπουδαία κατορθώματά του στη μεγάλη οθόνη το Χόλιγουντ και την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου.

Θα είναι το 2019 η χρονιά του Timothée Chalamet;

Μετά την υποψηφιότητά του για Χρυσή Σφαίρα -έχασε το βραβείο από τον Mahershala Ali (Το πράσινο βιβλίο)-, όλα δείχνουν ότι θα είναι και φέτος υποψήφιος για Όσκαρ, αυτή τη φορά στην κατηγορία Β' Αντρικού Ρόλου. Στην περσινή τελετή απονομής, κέρδισε την πρώτη οσκαρική υποψηφιότητά του για το "Να με φωνάζεις με το όνομά σου" (2017) και έγινε ο πρώτος νεότερος ηθοποιός που έχει προταθεί ποτέ για χρυσό αγαλματίδιο τα τελευταία 80 χρόνια.

Μπορεί να έχασε το Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου από τον Gary Oldman (Η πιο σκοτεινή ώρα), έλαβε όμως διθυράμβους για τον breakout ρόλο του στο ρομαντικό δράμα του Luca Guadagnino.

Την ίδια χρονιά, μετά το "Να με φωνάζεις με το όνομά σου", ακολούθησε η συμμετοχή του στη δραμεντί ενηλικίωσης Lady Bird της Greta Gerwig και στο Hot Summer Nights του Elijah Bynum. Και οι τρεις ταινίες αφορούν την ενηλικίωση, για την ακρίβεια τη βίαιη ενηλικίωση των εφήβων, θεματική που βρίσκεται στο προσκήνιο και στη νέα κινηματογραφική δουλειά του Chalamet, "Ένα όμορφο αγόρι".

Όταν ερωτήθη για την οσκαρική υποψηφιότητά του για το "Να με φωνάζεις με το όνομά σου" δήλωσε στους Times του Λονδίνου: "Αυτό που για μένα έχει σημασία είναι οι άνθρωποι που βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα" και συνέχισε σχετικά με το πόσο σημαντική ήταν η υποψηφιότητα της Gerwig για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το Lady Bird σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

TIMOTHEE CHALAMET
Να με φωνάζεις με το όνομά σου

Σε μία άλλη συνέντευξή του στους New York Times εξομολογήθηκε την τύχη του να μεγαλώνει στο πλευρό της μεγαλύτερης αδερφής του, που του μίλησε απ' όταν ήταν ακόμη πιτσιρίκι για τη γυναικεία ψυχοσύνθεση, του έμαθε να αγαπά και να φροντίζει τις γυναίκες, να σκέφτεται σαν αυτές και να λαμβάνει υπόψιν του τη δυσκολία της γυναίκας να ορθώσει ανάστημα.

Και κάπως έτσι εξηγείται ίσως γιατί το αγόρι αυτό με τα χαρακτηριστικά μπουκλωτά μακριά μαλλιά ήταν ο πρώτος άντρας ηθοποιός που δεν δίστασε να εκφραστεί δημόσια κατά του Woody Allen μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση της θετής κόρης του, Dylan Farrow, ανακοινώνοντας ότι θα δωρίσει μάλιστα ολόκληρο το ποσό που έλαβε για να παίξει στην ταινία του σκηνοθέτη "Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη".

Δεν είναι λοιπόν ότι απλά υποδύεται ήρωες που δεν είναι μάτσο και έρχονται σε αντίθεση με τα αντρικά πρότυπα του παρελθόντος, αλλά ότι μέσα από τη δουλειά του προσπαθεί να αλλάξει αυτό που σημαίνει να είσαι αρσενικό. "Το να είσαι ευαίσθητος και ευάλωτος δεν σε κάνει λιγότερο άντρα. Δεν αποτελεί κοινωνικό φραγμό. Θέλω να πω ότι μπορείς να είσαι ό, τι θέλεις να είσαι. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντίληψη, ή μέγεθος τζιν, ή συμπεριφορά, ή ανόρθωση των φρυδιών, ή χρήση φαρμάκων για είσαι πιο αρρενωπός. Είναι συναρπαστικό. Είναι ένας γενναίος νέος κόσμος", είχε υπογραμμίσει προ μηνών στο περιοδικό i-D "Superstar", με αφορμή το "Ένα όμορφο αγόρι".

TIMOTHEE CHALAMET

Ακόμα πάντως και αν δεν είναι φέτος υποψήφιος για Όσκαρ ή ακόμα κι αν είναι, αλλά χάσει δεύτερη φορά στη σειρά το βραβείο, το μέλλον του Timothée Chalamet διαγράφεται λαμπρό, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος. Μες στο 2019 θα τον δούμε στο νέο φιλμ της Greta Gerwig, Little Women, αλλά και στο  The King στο ρόλο του Ερρίκος Ε΄ της Αγγλίας, ενώ θα ξεκινήσει γυρίσματα για την πολυαναμενόμενη ταινία του Wes Anderson, The French Dispatch και για το reboot του sci-fi Dune δια χειρός του Denis Villeneuve.

TIMOTHEE CHALAMET

Σίγουρα η πίεση είναι μεγάλη για έναν 23χρονο νεαρό ηθοποιό, εντός και εκτός μεγάλης οθόνης. Ο ίδιος όμως έχει αποδείξει τόσο με τις πράξεις του, όσο και με τα λόγια του ότι μπορεί και θα τα βγάλει πέρα παραμένοντας αναλλοίωτος. Ο λόγος; Έχει συμφιλιωθεί με αυτό που ελάχιστοι άντρες συνάδελφοί του έχουν καταφέρει ή θα καταφέρουν ποτέ: την θηλυκή πλευρά του.

Το "Ένα όμορφο αγόρι" έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 31 Ιανουαρίου 2019.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος