Bryan Cranston και Kevin Hart βλέπουν την "Θετική Πλευρά της Ζωής"

Η κινηματογραφική τους σύμπραξη ξεκινά να προβάλλεται στα μέρη μας σήμερα, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Ένας τετραπληγικός δισεκατομμυριούχος προσλαμβάνει για βοηθό του έναν πρώην κατάδικο που είναι ελεύθερος υπό όρους και μία ιδιαίτερη σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Βασισμένη στην τεράστια επιτυχία των Olivier Nakache και Éric Toledano "Άθικτοι", έρχεται μια τρυφερή και ειλικρινής κωμωδία για τη φιλία: η ταινία "Η Θετική Πλευρά της Ζωής" από τον σκηνοθέτη Neil Burger ​​​​​​και με τους Bryan Cranston, Kevin Hart και Nicole Kidman στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

"Είτε είσαι ένας Αφροαμερικανός που μόλις βγήκε από τη φυλακή, είτε ένας 60άρης με τετραπληγία που δεν μπορεί να κουνήσει τίποτα από τον λαιμό και κάτω για την υπόλοιπη ζωή του, κανείς από τους δύο δεν βλέπει μέλλον και επιλογές. Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν", σημειώνει ο Cranston για να τονίσει ότι όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζουμε, μας ενώνουν οι καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Από τη Γαλλία στην Αμερική

Bryan Cranston και Kevin Hart βλέπουν την "Θετική Πλευρά της Ζωής"

"Η Θετική Πλευρά της Ζωής" βασίζεται, όπως προαναφέραμε, στο γαλλικό blockbuster "Άθικτοι" που πριν από οχτώ χρόνια έσπασε τα ταμεία και συγκίνησε όλο τον κόσμο.

Οι παραγωγοί της ταινίας Todd Black, Jason Blumenthal και Steve Tisch ήταν ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δώσουν αμερικανική πνοή στο γαλλικό κινηματογραφικό hit. "Η απόφασή μας προέκυψε από την επιθυμία να γνωρίσουμε από πιο κοντά τους πραγματικούς ανθρώπους στους οποίους βασίστηκε η πρώτη ταινία. Θέλαμε να μάθουμε τις ιστορίες τους δίνοντας στο κοινό μια νέα εκδοχή της ταινίας με απόλυτο σεβασμό στη γαλλική εκδοχή", σχολιάζει ο Black. Αν και ο σκηνοθέτης ήταν θαυμαστής της γαλλικής ταινίας, πίστευε πως μια μεταφορά στην αγγλική γλώσσα θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο το αμερικανικό κοινό. "Η ταινία μιλά για το πώς πρέπει να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας. Αυτό είναι το σημαντικότερο για εμένα. Ήθελα η ταινία να μοιάζει όσο πιο αληθινή και ειλικρινής γίνεται", δηλώνει ο ίδιος.

Το καστ

Η ομάδα της παραγωγής θαύμαζε από καιρό τους Bryan Cranston και Kevin Hart και ήλπιζε ότι η πρόκληση της ταινίας να τους έβρισκε έτοιμους. Για τον δεύτερο ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσει στους θεατές τη δραματική πλευρά του χωρίς βέβαια να στερείται το χαρακτηριστικό του χιούμορ. "Ήταν μια πρόκληση που δέχθηκα με μεγάλη μου χαρά. Δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο. Δίσταζα να μπω σε αυτόν τον χώρο και αυτή είναι η ιδανική ταινία για να ξεκινήσω, μένοντας πάντα πιστός στις κωμικές μου ρίζες", δηλώνει ο Hart που υποδύεται Ντελ Σκοτ.

Στον ρόλο του Φίλιπ Λακάς, του ανθρώπου που θα χρειαστεί τη βοήθεια του Σκοτ, είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ Cranston ​. Αν και έχει παίξει ρόλους μεγάλης γκάμας, αντιμετώπισε μια μεγάλη πρόκληση στον ρόλο του τετραπληγικού Φίλιπ. "Αρχικά νόμιζα ότι έπρεπε να εστιάσω στην απόλυτη ακινησία. Υπάρχει μεγάλη ένταση στο σώμα ενώ έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έπρεπε να αφήσω όλο μου το σώμα να καταρρεύσει στην καρέκλα και να κινώ μόνο τον λαιμό μου. Και τα κατάφερα", σχολιάζει ο Cranston ​​​​​​. Οι συζητήσεις του με τον πραγματικό Φελίπε Πότζο Ντι Μπόργκο τον βοήθησαν να γνωρίσει καλύτερα τον ήρωά του. "Υπήρχαν περίοδοι που ήθελε να παραιτηθεί; Φυσικά. Υπήρχαν περίοδοι κατάθλιψης; Ναι. Υπήρχαν αυτοκτονικές σκέψεις; Ναι. Υπήρχαν περίοδοι που σκεφτόταν "ωχ όχι, ίσως και να έχω επιλογές”; Ναι. Ήταν στο χέρι του να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση, την καλή και την κακή", προσθέτει.

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣΑν και πρόκειται για μια ταινία με αρκετά δραματικά στοιχεία η σύμπραξη των Hart και Cranston φέρνει μια πολύ γλυκιά ισορροπία. Με την επιτυχία αυτών των δύο οι παραγωγοί έπρεπε να επιλέξουν με προσοχή το υπόλοιπο καστ έτσι λοιπόν στον ρόλο την Ιβόν, της προσωπικής βοηθού του Κράνστον, βρίσκεται η βραβευμένη με Όσκαρ Nicole Kidman. "Εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα του Bryan και της Nicole. Στο σετ ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω δύο εξαιρετικούς επαγγελματίες. Ήξερα ότι είναι οι καλύτεροι. Αλλά δεν είχα ιδέα πώς είναι έξω από το σετ. Είναι φοβεροί. Η Νικόλ είναι πολύ γλυκιά. Ο Bryan είναι επίσης εξαιρετικός και ήρθαμε πολύ κοντά", αναφέρει ο Hart.

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

To "Η Θετική Πλευρά της Ζωής" κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σήμερα, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από την ODEON και την AUDIO VISUAL.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.