Οι Λάνθιμος Χούλιγκανς και η μεγαλύτερη μετακίνηση σινεφίλ στην ιστορία της ανθρωπότητας

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Έλληνα σκηνοθέτη μας εξήγησαν τι συνέβη χτες το βράδυ με τη μεξικάνικη μαφία, τον δυναμίτη στο LA και τους Cuaron Fanatics.

Το 2019 θα μείνει γνωστό ως η χρονιά που ένας Έλληνας σκηνοθέτης ήταν προτεινόμενος για δέκα Όσκαρ και πήρε μόνο ένα. Δεν πειράζει όμως, προχωράμε. Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου έφτασε μέχρι την τελετή απονομής στο Λος Άντζελες, σήκωσε την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό, για να προδοθεί από τις μικροπολιτικές που κάνουν κουμάντο στο παγκόσμιο σινεμά.

Κάποιοι ηρωικοί Έλληνες, γνωστοί ως Λάνθιμος Χούλιγκανς, άνθρωποι που ακολουθούν τον σκηνοθέτη σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, πιστοί οπαδοί από τις μέρες όταν ακόμα έκανε βιντεοκλίπ ήταν εκεί. Τους ζητήσαμε να μας μεταφέρουν το κλίμα της βραδιάς και να μας μιλήσουν για τον δίκαιο αγώνα που κάνουν εδώ και χρόνια.

 

Ο ΦΙΛΟΣ Christos Zoidis ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΚΟ ΜΑΣ.

Posted by Λάνθιμος Χούλιγκανς on Thursday, February 7, 2019

Δώστε μας λίγο εικόνες από τα πούλμαν. Τι περιπέτειες είχατε μέχρι να φτάσετε Λος Άντζελες; Το κλίμα έξω από την τελετή απονομής ήταν τεταμένο από την αρχή; Όποιος ήρθε σε αυτή την εκδρομή μαζί μας, θα έχει να λέει μια ιστορία στα εγγόνια του. Η μεγαλύτερη μετακίνηση σινεφίλ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε στάση κα μπάχαλα, κάθε στάση και πέσιμο σε σούπερ μάρκετ. Πάντα με τραγούδι να αφήνουμε το στίγμα μας. Μόλις μπήκαμε L.A. ρίξαμε γύρω στου 6-7 τόνους δυναμίτη σε φάση μάγκες ήρθαμε. Ήταν και ένα μήνυμα προς την ακαδημία αν θες για να σφυρίξει σωστά.

Οι Cuaron fanatics εμφανίστηκαν ποτέ ή έκαναν τους νεκρούς πίσω από τίποτα κάδους; Εδώ γελάμε. Τα παιδιά είναι κότες λειράτες. Λένε λένε λένε στα φουμπού και τα ίσταγκρα και μόλις έρθει η ώρα για ραντεβού, "αχχχ θυγγνωμη", "αρρώθτηθε ο Χοθέ" και άλλα τέτοια παιδικά πράματα.

10 υποψηφιότητες, μόλις 1 αγαλματάκι. Η ήττα είναι βαριά. Πώς νιώθετε για αυτό; Τα λέμε, τα φωνάζουμε τόσα χρόνια. Υπάρχει από πίσω Μεξικάνικη μαφία που κινεί τα νήματα και απειλεί καταστάσεις. Στα Μπάφτα, που όσοι ξέρουν από σινεμάδες λένε ότι είναι τα πιο δύσκολα, γιατί πήραμε 7; Δεν σας βρωμάει κάτι; Τέσπα εμείς τα φοβόμασταν αυτά. Παρόλα αυτά κατεβήκαμε και παίξαμε στα ίσα. Πήραμε και το πιο σημαντικό Όσκαρ, γιατί τι να το κάνεις το σενάριο και τη σκηνοθεσία αν η Α’ γυναικάρα δεν τα λέει;

 

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΑΣΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΑΡΑ, ΜΟΝΟ ΚΑΝΝΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Posted by Λάνθιμος Χούλιγκανς on Sunday, February 24, 2019

Για το Green Book που άφησε Λάνθιμο και Cuaron πίσω τι λέτε; Δίκαιη νίκη; Οποιαδήποτε νίκη εκτός του Γιώργου δεν είναι δίκαιη. Τύχη; Στυμμένο; Μεξικάνικη μαφία; Κάτι από αυτά.

Ταιριάζει στον Γιώργο Λάνθιμο να δακρύζει on camera; Κλαίνε, τελικά, οι πραγματικοί άντρες; Κυρίως οι πραγματικοί άντρες κλαίνε. Ξέρεις όμως γιατί κακοφάνηκε στον κόσμο; Γιατί ο κόσμος δεν συγχωρεί, αυτούς που από πραγματική συγκίνηση εκπέσανε. Εμείς όμως εδώ. Τoν πήραμε μετά αγκαλιά, τον βάλαμε να ρίξει μια δυο κατακεφαλιές για να ξελαμπικάρει και όλα μπόμπα. Προχωράμε!!!

 

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΑΥΡΙΟ ΑΡΕΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΙΒΙΑΡΑΣ ΜΑΣ

Posted by Λάνθιμος Χούλιγκανς on Sunday, February 24, 2019

Τι συμβολίζει η Olivia Colman για εσάς; Ότι συμβολίζει για όλη τη γη. Η μεγαλύτερη καλλιτέχνισσα στην ιστορία του σινεμά. Πολλοί από εμάς τη συγκρίνουν ακόμα και με τη Σοφία Αλιμπέρτη στις ταινίες με τον Στάθη Ψάλτη. Υπερβολή ναι, αλλά το αξίζει.

Ο αγώνας σας πότε θα δικαιωθεί; Ο αγώνας μας δεν θα δικαιωθεί ποτέ αδερφάκο. Όσο εκεί έξω υπάρχουν άλλες ταινίες και άλλοι σκηνοθέτες εμείς πρέπει να είμαστε άγρυπνοι φρουροί και φωνάζουμε δυνατά για την καψούρα μας.

* Οι Λάνθιμος Χούλιγκανς είναι μία χιουμοριστική σελίδα στο Facebook. Είναι προϊόν μυθοπλασίας κι όχι ένας πραγματικός σύλλογος οργανωμένων οπαδών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.