Το "Ακίνητο Ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή σύντομα στο HBO

Η βραβευμένη ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη δοκιμάζει τα ανθρώπινα όρια.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 07 Μαρτίου 2019

Λίγους μήνες μετά τη βράβευσή του από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών στο 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και λίγες μέρες πριν την έξοδό του στις ελληνικές αίθουσες, το "Ακίνητο Ποτάμι" (Still River), η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Άγγελου Φραντζή, πετυχαίνει μία ακόμα σημαντική αναγνώριση: την ένταξη στο "playlist” του HBO Europe, από τα μεγαλύτερα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, με παρουσία σε 14 χώρες.

Η υπόθεση

Περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Άννα και το Πέτρο, που μετακόμισε πρόσφατα από την Ελλάδα στη Σιβηρία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου. Με έκπληξη ανακαλύπτουν ότι η Άννα είναι έγκυος παρότι για μήνες δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Ο μέχρι πρότινος αδιάρρηκτος δεσμός τους κλονίζεται. Τι έχει συμβεί; Τον απάτησε; Έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα; Αναζητώντας μια εξήγηση, οι δυο τους στρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις και η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό. 

Γυρισμένο εξολοκλήρου στην Ρωσία και τη Λετονία το "Ακίνητο Ποτάμι", το ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου υποστηρίζεται από ένα διεθνές καστ με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (βραβευμένοι και οι δυο με τα Βραβεία Α’ Γυναικείου και Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα στα περσινά ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).

Το "Ακίνητο Ποτάμι" του Άγγελου Φραντζή σύντομα στο HBO

Πρόκειται για μία ταινία που μιλά για τα όρια του ανθρώπινου και ταυτόχρονα ταινία για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την πίστη που αγωνίζονται αέναα απέναντι στην αμφιβολία.

ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Παίζουν οι Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Indra Burkovska, Juris Bartkevis, Ivars Puga, Guna Zarina, Katrīnepasternaka, Oskars Morozovs, Głebs Bełikovs, Kaspars Znotinš, Leonīds Lencs, Kirils Zaicevs.

Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης. Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Simon Beaufils. Μοντάζ: Nelly Ollivault. Σκηνικά: Laura Dišlere. Κοστούμια: Κάτια Γκουλιώνη, levakupcāne, Ilze Kaša, Ilze Negribe. Μουσική: Coti K. 

Το "Ακίνητο Ποτάμι" κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Μαρτίου από τη Danaos Films. 

Ακολουθείστε την ταινία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Cillian Murphy μπαίνει δυναμικά στην κούρσα διαδοχής του James Bond

Για κάποιο λόγο, οι πιθανότητες του σταρ της σειράς Peaky Blinders να υποδυθεί τον 007 αυξήθηκαν σημαντικά.

Οι 6 επικρατέστεροι για τον ρόλο του James Bond

Ο Daniel Craig αποχωρεί μετά το Bond 25. Ποιος όμως θα φορέσει το κοστούμι του 007 μετά τον Βρετανό;