Τα αληθινά πρόσωπα του Once Upon a Time in Hollywood

Ένας συνοπτικός οδηγός για τους πολλούς χαρακτήρες της νέας ταινίας του Quentin Tarantino.

To trailer της νέας ταινίας του Quentin Tarantino κυκλοφόρησε και όπως ήταν αναμενόμενο το ίντερνετ πήρε φωτιά. Μία από τις πιο πολυσυζητημένες παραγωγές του καλοκαιριού αποκαλύπτει σιγά σιγά τα χαρτιά της στο κοινό. Η παράξενη ιδιοφυΐα του διάσημου σκηνοθέτη επέλεξε, όπως συνηθίζει, να φτιάξει ένα καλειδοσκοπικό σύμπαν από χαρακτήρες που όμως αυτήν την φορά μας ταξιδεύουν στα ψυχεδελικά 60s. Το ερώτημα, βέβαια, είναι άλλο: ποιος παίζει ποιον στο Once Upon a Time in Hollywood;

Το κεντρικό δίδυμο της ιστορίας είναι ο αποτυχημένος ηθοποιός Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) κι ο κασκαντέρ Cliff Booth (Brad Pitt), ένα ντουέτο που οι φήμες το θέλουν να έχει βασιστεί στον Burt Reynolds και τον Hal Needham αντίστοιχα. Επειδή, όμως, ο Tarantino δεν αρέσκεται σε minimal αφηγήσεις έχει καταρτίσει μία τεράστια λίστα χαρακτήρων που βασίζεται σε αληθινά πρόσωπα και θυμίζει dramatis personae από έργο του Shakespeare. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μία εξονυχιστική ματιά στον κόσμο της νέας του ταινίας.

Margot Robbie ως Sharon Tate

Τα αληθινά πρόσωπα του Once Upon a Time in Hollywood

Ήταν μία ανερχόμενη ηθοποιός, διάσημη για την ομορφιά της και τον γάμο της με τον Roman Polanski. Όσο όμως κι αν οι ταινίες του τελευταίου σκανδάλιζαν το κοινό, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε: το 1969 βρέθηκε δολοφονημένη από τη σέχτα σατανιστών του Charles Manson σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κι όλο τον κόσμο. Το χειρότερο από όλα; Ήταν οκτώ μηνών έγκυος. 

Rafał Zawierucha ως Roman Polanski

Ρομάν Πολάνσκι Once Upon a Time in Hollywood

To τρομερό παιδί του πολωνικού σινεμά βρέθηκε στις Η.Π.Α καθώς τα στενά όρια του σοβιετικού καθεστώτος καταπίεζαν τα μεγαλόπνοα σχέδια του. To 1968 με το θρίλερ Το μωρό της Ρόζμαρι έγραψε ιστορία. Επειδή, όμως, η ζωή συνήθως παίζει περίεργα παιχνίδια, έναν χρόνο μετά και το βράδυ που η γυναίκα του δολοφονήθηκε εκείνος βρισκόταν στο Λονδίνο.

Damon Herriman ως Charles Manson

Τσαρλς Μάνσον Once Upon a Time in Hollywood

Αν κάποιος άνθρωπος ταυτίστηκε με το έργο του διαβόλου στον 20ο αιώνα, αυτός δεν ήταν άλλος από τον περιβόητο Charles Manson. Παιδί των λουλουδιών που όμως δεν ασπαζόταν το "peace, love and rock n' roll" δόγμα, συνθέτης τραγουδιών, αρχηγός παρανοϊκής θρησκευτικής σέχτας, ο εγκέφαλος πίσω από μία σειρά δολοφονιών που έβαψαν κόκκινα τα 60s και, για αρκετά χρόνια, ο πιο διάσημος κατάδικος των αμερικανικών φυλακών. 

Emile Hirsch ως Jay Sebring

Εμίλ Χερς Τζέι Σέμπρινγκ Once Upon a Time in Hollywood

Ο κομμωτής που άλλαξε τον τρόπο που οι άντρες κόβουν τα μαλλιά τους, ένας από τους πρώτους που τόλμησε να χρεώσει 50 δολάρια για ένα κούρεμα, ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν διάσημοι όπως ο Frank Sinatra κι ένα από πέντε θύματα των δολοφονιών που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι των Polanski.

Samantha Robinson ως Abigail Folger

Σαμάνθα Ρόμπινσον Άμπιγκεϊλ Φόλγκερ  Once Upon a Time in Hollywood

Κληρονόμος τεράστιας περιουσίας από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στον χώρο του καφέ, προσωπική φίλη του ζευγαριού κι άλλη μία άτυχη κοπέλα που βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Η νύχτα της 8ης Αυγούστου του 1969 ήταν, δυστυχώς, η τελευταία νύχτα της ζωής της.

Costa Ronin ως Wojciech Frykowski

Once Upon a Time in Hollywood Κόστα Ρόνιν

Κολλητός φίλος του Polanski, σεναριογράφος και σύντροφος της Abigail Folger, βρήκε φριχτό θάνατο στα χέρια των σατανιστών.

Dakota Fanning ως Lynette "Squeaky" Fromme

Once Upon a Time in Hollywood Ντακότα Φάνινγκ Λινέτ Φρομ

Αναμφισβήτητα το πιο διάσημο από τη μέλη της Manson Family. Mπορεί να μην ήταν παρούσα στις δολοφονίες Tate-LaBianca, υπήρξε όμως ο σύνδεσμος του Manson με τα media κατά τη διάρκεια της περιβόητης δίκης που σημαδεύτηκε από τις ακρότητες των κατηγορουμένων. Κάποια χρόνια αργότερα, το 1975, θα τραβούσε και πάλι το φως των προβολέων όταν θα προσπαθούσε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Gerald Ford στο Σακραμέντο.

Damian Lewis ως Steve McQueen

Once Upon a Time in Hollywood Ντάμιεν Λούις Στιβ Μακκούιν

Σπουδαίος ηθοποιός, κλασικό είδωλο του αντρικού κοινού, ο King of Cool μεσουράνησε στις δεκαετίες του '60 και του '70. Κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητο τον Charles Manson, ο οποίος τον είχε θεωρήσει ιδανικό στόχο. Για καλή του τύχη, παρ' ότι είχε προσκληθεί στο σπίτι των Polanski εκείνο το βράδυ, δεν πήγε ποτέ.

Mike Moh ως Bruce Lee

Once Upon a Time in Hollywood Μάικ Μο Μπρους Λι

Ο κόσμος των πολεμικών τεχνών και των ταινιών καράτε θα ήταν πολύ πιο φτωχός χωρίς τον θρυλικό μαχητή από τον Χονγκ Κονγκ. Τι δουλειά όμως έχει σε αυτήν την ταινία; Το 1969 είχε κάνει τις χορογραφίες στις σκηνές μάχης του The Wrecking Crew, μίας ταινίας του Dean Martin στην οποία συμμετείχε με έναν μικρό ρόλο η Sharon Tate.

Austin Butler ως Charles "Tex" Watson

Once Upon a Time in Hollywood Όστιν Μπάτλερ Τεξ Γουάτσον

Όπως τα περισσότερα μέλη της Manson Family βρέθηκε στην Καλιφόρνια για τα πάρτι, τη μουσική και τα ναρκωτικά. Ο βασικός λόγος που μπήκε στη συμμορία των σατανιστών ήταν τα θηλυκά μέλη της. Μετά τις δολοφονίες Tate-LaBianca προσπάθησε να διαφύγει. Παραμένει, μέχρι σήμερα, στις φυλακές μετά την καταδίκη του.

Bruce Dern ως George Spahn

Once Upon a Time in Hollywood Μπρους Ντερν Τζωρτζ Σπαν

Ήταν ο ιδιοκτήτης του ράντσου στο οποίο είχε καταλύσει η Manson Family. Η τοποθεσία που παλιότερα είχε χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα γουέστερν αποτέλεσε το ορμητήριο των σατανιστών. Το περίεργο είναι ότι έμεναν τσάμπα με μόνη υποχρέωση να βοηθούν τον Spahn με τα άλογά του.

Luke Perry ως Wayne Maunder

Once Upon a Time in Hollywood Λουκ Πέρι Γουέιν Μάουντερ

Ένας από τους τελευταίους ρόλους του Dylan από το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς έμελλε να είναι ένα τηλεοπτικός ηθοποιός που κατάφερε να κάνει μία μικρή επιτυχία σε μία σειρά γουέστερν στα τέλη των 60s.

Timothy Olyphant ως James Stacy

Once Upon a Time in Hollywood Τίμοθι Όλιφαντ Τζέιμς Στέισι

Ηθοποιός της τηλεόρασης, γνωστός από τον ρόλο του στην σειρά Lancer, όπου υποδυόταν έναν νεαρό καουμπόι. Παντρεμένος από το 1963 έως το 1968 με την τραγουδίστρια Connie Stevens, όταν μετά από ένα ατύχημα το 1973 έχασε το πόδι και το χέρι του, βρήκε τεράστια βοήθεια από την πρώην γυναίκα του, η οποία κατάφερε να κάνει ένα γκαλά που μάζεψε 100 χιλιάδες δολάρια για τα έξοδα νοσηλείας του.

Dreama Walker ως Connie Stevens

Once Upon a Time in Hollywood Ντρεάμα Γουόκερ Κόνι Στίβενς

Μετά τον ρόλο της ως τραγουδίστρια στην αστυνομική σειρά Hawaiian Eye (1959-1963) ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα στο πεντάγραμμο.  Κάτοικος του Μπέβερλι Χιλς, γείτονας των Polanski-Tate, έμεινε γνωστή για τη δήλωσή της σχετικά με τις δολοφονίες που όπως η ίδια είχε πει "έκαναν τους πάντες να χάσουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους". Η συγκεκριμένη γειτονιά του Λος Άντζελες δεν ήταν ποτέ πια η ίδια, κάτι που φαίνεται κι από την τεράστια αύξηση οπλοκατοχής που ακολούθησε.

Nicholas Hammon ως Sam Wanamaker

Once Upon a Time in Hollywood Νίκολας Χάμον Σαμ Γουαναμέικερ

Θεατρικός ηθοποιός που μεταπήδησε στο Χόλιγουντ κι αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Μεγάλη Βρετανία αφού κατηγορήθηκε στις αρχές των '50s για φιλοκομμουνιστικά αισθήματα. Αργότερα επέστρεψε στην Αμερική και συνέχισε την καριέρα του από εκεί που την είχε αφήσει.

Rumer Willis ως Joanna Pettet

Once Upon a Time in Hollywood Ρούμερ Γουίλις Τζοάνα Πετέτ

Βρετανίδα ηθοποιός που γνώρισε επιτυχία στη δεκαετία του 1960 συμμετέχοντας και στην ταινία Casino Royale του James Bond, όπου υποδύθηκε την κατάσκοπο. Στενή φίλη της Sharon Tate, είχε δειπνήσει μαζί της μερικές ώρες πριν η τελευταία βρεθεί άγρια δολοφονημένη στο σπίτι της.

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης