Το "Ενήλικοι στην Αίθουσα" του Κώστα Γαβρά έχει trailer και ημερομηνία πρεμιέρας

Οι νωπές μνήμες από την διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος του 2015 ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 06 Σεπτεμβρίου 2019

Πίσω από κλειστές πόρτες, μία ανθρώπινη τραγωδία εξελίσσεται. Ένα παγκόσμιο θέμα, μία ιστορία ανθρώπων παγιδευμένων σε ένα απρόσωπο δίκτυο εξουσίας. Οι σκληροπυρηνικές συναντήσεις του Eurogroup επιβάλλουν στην Ελλάδα μία δικτατορία λιτότητας δίχως να νοιαστούν για την επιβίωση των Ελλήνων. Μία κλειστοφοβική παγίδα δίχως διαφυγή ασκεί πίεση στους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων ώστε να προκαλέσει διχόνοια μεταξύ τους. Μία τραγωδία σύμφωνα με την αρχαία ελληνική έννοια όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγημένοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν.

Αυτή είναι η υπόθεση της πολυσυζητημένης νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά, "Ενήλικοι στην Αίθουσα" (Adults in the room), που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη (κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017) και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών και τον φαύλο κύκλο των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα.

Το "Ενήλικοι στην Αίθουσα" του Κώστα Γαβρά έχει trailer και ημερομηνία πρεμιέρας

Στον ρόλο του βουλευτή και Γενικού Γραμματέα του πολίτικου κόμματος ΜέΡΑ25 ο Χρήστος Λούλης, ενώ σε εκείνον του Αλέξη Τσίπρα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης. 

Ενήλικοι στην αίθουσα

Το φιλμ έκανε πρόσφατα παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο και τίμησε τον Έλληνα σκηνοθέτη με το βραβείο "Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker 2019". Η πανελλήνια πρεμιέρα του θα δοθεί στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ενήλικοι στην αίθουσα

Το "Ενήλικοι στην Αίθουσα" θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου από την ODEON.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Animasyros 12: Το πρόγραμμα ταινιών του φετινού φεστιβάλ

Ταινίες από τη Χιλή και το Περού μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία αλλά και από την Ελλάδα παίρνουν θέση και διεκδικούν τα βραβεία των τεσσάρων διαγωνιστικών τμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων.

Τα βιβλία που θα δούμε φέτος στο σινεμά

Οι λογοτεχνικές ιστορίες ξεπηδούν από το χαρτί και βρίσκουν τον δρόμο τους στη μεγάλη οθόνη.