Pacino και De Niro μιλούν στο Esquire για το The Irishman

Όλα όσα είπαν στην ιταλική έκδοση του περιοδικού για την ταινία, τη μεταξύ τους συνεργασία και το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δεν χρειάζονται καμία εισαγωγή, θα ήταν αρκετό να αναφερθούν ως "Al" και "Bob", όπως δηλαδή αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον, καθώς έπαιρναν θέση στο τραπέζι της συνέντευξης τύπου της νέας ταινίας του Martin Scorsese που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. To The Irishman θα ανοίξει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου, λίγες πρέπει πριν γίνει διαθέσιμo στο Netflix (27 Νοεμβρίου). Oι Robert De Niro και Al Pacino, παρότι τα χρόνια περνούν, παραμένουν διαχρονικοί όπως οι ταινίες τους, ακριβώς όπως συμβαίνει δηλαδή με τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες του The Irishman: τους Frank Sheeran και Jimmy Hoffa.

O Sheeran, πιο γνωστός ως Irishman (σ.σ: ο Ιρλανδός), ήταν ένας εκτελεστής για την ιταλική μαφία των Η.Π.Α που τελειοποίησε τις εκτελεστικές του ικανότητες στα πεδία μαχών της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι, στην ταινία υπάρχει μία πολύ χαρακτηριστική σκηνή (δίπλα στον Joe Pesci, ο οποίος υποδύεται τον Russell Bufalino, έναν αρχιμαφιόζο που τον παίρνει υπό την προστασία του λες και είναι γιος του) όπου διασκεδάζει τον περίγυρο μιλώντας ιταλικά με αμερικανική προφορά.

Pacino και De Niro μιλούν στο Esquire για το The Irishman

O Al Pacino από την άλλη υποδύεται τον Jimmy Hoffa, έναν φίλο του Sheeran, ιθύνοντα νου πίσω από το International Brotherhood of Teamsters (σ.σ: αρχικά το συνδικάτο οδηγών φορτηγών και εργατών σε αποθήκες) και πρωταγωνιστή των συνδικαλιστικών εξελίξεων στις Η.Π.Α στα 50s και τα 60s. Είναι ακριβώς αυτές τις δεκαετίες από όπου ξεκινά την αφήγησή του το The Irishman για να φτάσει μέχρι τα μέσα των 90s.

Έτσι, αυτή η συνθήκη ανάγκασε τον Scorsese να χρησιμοποιήσει ειδικά εφέ για "μεγαλώσει" ή να "μικρύνει" ηλικιακά τους ηθοποιούς, ανάλογα με την περίσταση, γιατί δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γυρίσει αυτήν την ταινία χωρίς τους αγαπημένους του Goodfellas. Τι όμως είπαν οι δύο ηθοποιοί για όλα αυτά στο ιταλικό Esquire κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο;

Οι χαρακτήρες σας αντιμετωπίζουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στον χρόνο. Σε ποιον βαθμό αντανακλάται η δική σας σχέση ζωής σε αυτό;

Al Pacino: Πολλά από τα πράγματα που μας έχουν συμβεί μέσα από τα χρόνια, οι εμπειρίες που έχουμε μοιραστεί, δουλεύοντας στον ίδιο χώρο, είναι κάτι που έχουμε μεταδώσει στους χαρακτήρες μας. Θυμάμαι τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που δεν έχουμε εμφανιστεί μαζί στο σινεμά, έτσι το να βρούμε τρόπους να προσαρμόσουμε τις εμπειρίες μας στα γυρίσματα ήταν μία υπέροχη εμπειρία. Άλλωστε ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, αφού έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανιστήκαμε στην ίδια ταινία με τον Bob.

Υπάρχουν σκηνές όπου ενώ δεν υπάρχουν αστεία, μία ματιά αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι εκτός από τη δουλειά σας ενώνει μία βαθιά κατανόηση κι ένας αμοιβαίος σεβασμός. Πώς ήταν όταν γυρίζατε αυτά τα μέρη της ταινίας;

Robert De Niro: Όλα ήταν πολύ φυσικά και αβίαστα, ήμασταν τυχεροί που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία, αφού σε αυτήν την ηλικία τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Επίσης είμαστε τυχεροί που κινηματογραφούμε μία ιστορία σαν κι αυτήν, μιας και η αυτοβιογραφία του Frank Sheeran μας φάνηκε συναρπαστική. Τελικά, βρήκαμε ο ένας τον άλλον.

Al Pacino: Η εμπιστοσύνη που δείχνουμε μεταξύ μας είναι κάτι που βγαίνει στον τρόπο που ερμηνεύουμε τους χαρακτήρες στην ταινία.

Είναι ο ίδιος δεσμός που μοιράζεστε και με τον Martin Scorsese;

Al Pacino: Ακριβώς. Το να δουλεύεις με τον Martin είναι σα να ακροβατείς δίπλα σε κάποιον που είναι τρομερά συνηθισμένος στα ακροβατικά. Οι λόγοι πίσω από αυτήν την παρομοίωση είναι μία άλλη πολύ μεγάλη ιστορία. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά θα πω ότι είναι σαν να περπατάς σε τεντωμένο σκοινί χωρίς δίχτυ ασφαλείας, επειδή εκείνος είναι το δίχτυ, έτσι αντέχεις να πάρεις ρίσκα, να δεχθείς νέες προκλήσεις.

Robert De Niro: Αυτό κάνουν οι μεγάλοι σκηνοθέτες, μέσα από την ευαισθησία τους μπορούν να βγάλουν τον καλύτερό σου εαυτό, αφού είσαι σίγουρος ότι θα σε φροντίσουν και θα σε προσέξουν. Με έναν σκηνοθέτη σαν τον Martin, όλο αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Al Pacino Irishman

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο I Heard You Paint Houses, το οποίο είναι μία αυτοβιογραφία του Frank Sheeran, πιο γνωστού ως ο Irishman. Ο τίτλος, τώρα, κατά κάποιον τρόπο περιγράφει την καριέρα του. Αν έπρεπε να επιλέξετε εσείς μία φράση για να περιγράψετε την καριέρα σας, ποια θα ήταν αυτή;

Al Pacino: Καλή ερώτηση, πραγματικά καλή ερώτηση. Δώσε μου λίγο χρόνο να την σκεφτώ...

Robert De Niro: Φανταστική ερώτηση, μάλλον θα έλεγα: "Are you talking to me?”.

Μία κεντρική θεματική στο The Irishman είναι και το πώς περνούν τα χρόνια και το πώς περνάμε από τη μία ηλικία στην επόμενη. Τι αντίκτυπο είχε αυτό σε εσάς;

Robert De Niro: Έτσι είναι η ζωή, ας το πάρουμε απόφαση. Η ταινία επίσης μιλά για το ζήτημα της θνητότητας, της διάρκειας της ζωής αλλά κατά κάποιον τρόπο και για το εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης. Οι πολιτικοί, οι μαφιόζοι, οι άντρες γενικά και στο τέλος όλοι μας θα έρθουμε αντιμέτωποι (μάλλον) με τα γηρατειά και (σίγουρα) με τον θάνατο. Δεν υπάρχει καμία διαφυγή σε αυτό.

Ποια θα θέλατε να είναι η κινηματογραφική σας κληρονομιά;

Robert De Niro: Όταν είσαι νέος, δεν σκέφτεσαι τα όσα ζεις την στιγμή που τα ζεις, ας πούμε ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ότι μία συγκεκριμένη ταινία ή ένα συγκεκριμένο γεγονός στη ζωή σου μπορεί να μνημονεύεται από άλλους ανθρώπους ή ακόμα και από τις επόμενες γενιές. Μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο αλλά η κληρονομιά που θα ήθελα να αφήσω θα ήταν αυτή ενός καλύτερου κόσμου, και για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να κάνουμε το σωστό και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Δηλαδή δεν είναι τα Όσκαρ, ούτε οι ταινίες που έγραψαν ιστορία στο σινεμά, η κληρονομιά σας για τις επόμενες γενιές;

Al Pacino: Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και δεν μπορείς να τα ελέγξεις, απλά χρειάζεται να τα βιώσεις και να τα διαχειριστείς επί τόπου. Δεν σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί αύριο, σήμερα επικεντρώνομαι στο παρόν και πιο συγκεκριμένα στο The Irishman.

Μήπως σκέφτηκες την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση; Ποια φράση είναι εκείνη με την οποία θα χαρακτήριζες την καριέρα σου;

Al Pacino: Ναι, την σκέφτηκα, αυτή θα ήταν: "What Haaaappened!".

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.