Τα sequels, remakes και spin-offs που θα δούμε το 2020

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως στο Χόλιγουντ.

Η επανάληψη μαζί με τη νοσταλγία για περασμένες δεκαετίες είναι η αμφιλεγόμενη τάση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Χόλιγουντ με τα remakes, sequels, reboots και spin-offs να καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην κινηματογραφική πίτα. Λίγο πριν την εκπνοή του 2019, καταγράφουμε τις συνέχειες, διασκευές και επανεκδόσεις που αναμένουμε στις αίθουσες τη νέα χρονιά. 

Bad Boys For Life

Οι Will Smith και Martin Lawrence επιστρέφουν στους ρόλους των δυο ντετέκτιβ Mike Lowrey και Marcus Burnett αντίστοιχα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες των Adil El Arbi και Bilall Fallah στο sequel των "Κακά Παιδιά" (1995) και "Κακά Παιδιά 2" (2003).

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου, ΗΠΑ

Αρπακτικά πτηνά (Και η φαντασμαγορική χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν)

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Suicide Squad και τις όχι και τόσο θερμές κριτικές που έλαβε, με άπαντες να συμφωνούν ότι μοναδική διασωθείσα από το σουπερηρωικό φιλμ του David Ayer ήταν η Margot Robbie στον ρόλο της Harley Quinn, η Αυστραλή ηθοποιός επιστρέφει με ένα spin-off, την πρώτη σόλο ταινία της ηρωίδας-κλόουν και μεγάλο έρωτα του Joker, σε σκηνοθεσία της Cathy Yan και σε σενάριο της Christina Hodson.

Πρεμιέρα: 6 Φεβρουαρίου, Ελλάδα

Ο αόρατος άνθρωπος

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του H. G. Wells, αλλά και ταυτόχρονα reboot της ταινίας του 1933. Στην ταινία τρόμου "Ο αόρατος άνθρωπος" της Leigh Whannell, η Elisabeth Moss είναι μία γυναίκα που μετά από πολύχρονη κακοποίηση αποφασίζει να παρατήσει τον φίλο της. Όταν αυτός αυτοκτονεί και της αφήνει 5 εκατομμύρια δολάρια, η κατάσταση περιπλέκεται.

Πρεμιέρα: 5 Μαρτίου, Ελλάδα

Ένα ήσυχο μέρος 2

Τα sequels, remakes και spin-offs που θα δούμε το 2020

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τον εισπρακτικό χαμό που προκάλεσε, το "Ένα ήσυχο μέρος" του John Krasinksi είναι έτοιμο για το sequel του. Υπάρχουν δύο θεωρίες σχετικά με το ποια θα είναι η υπόθεση του δεύτερου μέρους: η πρώτη αφορά μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον δυστοπικό αυτό μεταποκαλυπτικό κόσμο, ενώ η δεύτερη τη συνέχεια της ιστορίας της οικογένειας. 

Πρεμιέρα: Μάρτιος, Ελλάδα

No Time To Die

Συνέχεια στο franchise του 007 με την 25η του ταινία, που θα αποτελέσει και το κύκνειο άσμα του Daniel Craig στον ρόλο του James Bond. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Cary Fukunaga. Η υπόθεση διαδραματίζεται στη Τζαμάικα, όπου ο Bond βρίσκεται για διακοπές διαρκείας, αλλά μπλέκει ξανά στον πόλεμο των μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να βοηθήσει τον φίλο του και πράκτορα της CIA Felix Leiter στην αναζήτηση ενός επιστήμονα. Τελικά, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν θανάσιμο κίνδυνο που όμοιό του δεν έχει συναντήσει ξανά ο κόσμος.

Πρεμιέρα: 2 Απριλίου, Ελλάδα

The New Mutants

H Arya, κατά κόσμον, Maisie Williams είναι μία μεταλλαγμένη έφηβη με τρομερές δυνάμεις που βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα ίδρυμα μέχρι να αποδεχθεί τον εαυτό της και όλα όσα μπορεί να κάνει.  Αυτή είναι η 13η και τελευταία ταινία του franchise των X-Men.

Πρεμιέρα: Απρίλιος, Ελλάδα

Black Widow

ΤΑΙΝΙΕΣ 2020

Μετά την Harley Quinn της DC, μία ακόμα σούπερ ηρωίδα, αυτή τη φορά από το σύμπαν της Marvel, ετοιμάζεται για την πρώτη σόλο ταινία της. Η Natasha Romanoff ή αλλιώς Black Widow της Scarlett Johansson βρίσκεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της μετά τα γεγονότα του Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος.

Πρεμιέρα: Μάιος, ΗΠΑ

Fast and the Furious 9

ΤΑΙΝΙΕΣ 2020

Η 9η ταινία του δημοφιλούς franchise είναι γεγονός με τους Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel, John Cena, Helen Mirren, Charlize Theron και Michael Rooker επί οθόνης. Ωστόσο, η εμφάνιση-έκπληξη θα είναι το cameο του Paul Walker.

Πρεμιέρα: Μάιος, ΗΠΑ

Wonder Woman 1984

ΤΑΙΝΙΕΣ 2020

Οι Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright και Kristen Wiig επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με το sequel της Wonder Woman που προβλήθηκε το 2017. Στη σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ξανά η Patty Jenkins. Η ιστορία μετατοπίζεται αυτή τη φορά στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο στη δεκαετία του '80 και την ψυχροπολεμική κόντρα ΗΠΑ-ΕΣΣΔ.

Πρεμιέρα: 4 Ιουνίου, Ελλάδα

Top Gun: Maverick

Στο sequel του Top Gun (1986) δια χειρός του Tony Scott, ο Tom Cruise και ο Val Kilmer αναβιώνουν τους ρόλους τους, Pete "Maverick" Mitchell και Tom "Iceman" Kazansky αντιστοίχως, με τους Jennifer Connelly, Miles Teller, John Hamm και Ed Harris να συμπληρώνουν το καστ. Όσον αφορά την υπόθεση, αυτή φημολογείται ότι περιστρέφεται γύρω από τον Maverick, που έχει γίνει πλέον εκπαιδευτής νεαρών πιλότων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Bradley Bradshaw (Miller Teller), ο γιος του Goose, του επιστήθιου φίλου του που πέθαινε.

Πρεμιέρα: Ιούνιος, Ελλάδα

Candyman

ΤΑΙΝΙΕΣ 2020

Ο Jordan Peele, ο σκηνοθέτης που ανανέωσε το ενδιαφέρον μας για το κινηματογραφικό είδος των horror movies με το πολυβραβευμένο "Τρέξε!" (2017) επανέρχεται μετά το περσινό "Εμείς" με το sequel του μεταφυσικού θρίλερ Candyman (1992). Δεν σκηνοθετεί, αλλά συγγράφει το σενάριο μαζί με τον Win Roselfeld.

Πρεμιέρα: Ιούνιος, ΗΠΑ

Ghostbusters 2020

Τριάντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη ταινία Ghostbusters, οι Bill Murray και Dan Aykroyd θα εμφανιστούν στο sequel με τίτλο Ghostbusters 2020 δια χειρός Jason Reitman. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα σενάριο που θα επικεντρώνεται στη ζωή μίας ανύπαντρης μητέρας (Carrie Coon) και των δύο παιδιών της (Mckenna Grace και ο πρωταγωνιστής του Stranger Things, Finn Wolfard). 

Πρεμιέρα: Ιούλιος, ΗΠΑ

Έγκλημα στο Νείλο

ΤΑΙΝΙΕΣ 2020

Μετά το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές", ο Kenneth Branagh επανακάμπτει μες στο 2020 με το sequel του, μία ταινία μυστηρίου βασισμένη σε ένα ακόμα βιβλίο της Agatha Christie. Στο "Έγκλημα στο Νείλο" θα κρατήσει ξανά τον ρόλο του διάσημου μυστακοφόρου ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Πρεμιέρα: Οκτώβριος, Ελλάδα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος