Μία ωδή στη μεθυσμένη ερμηνεία του DiCaprio στο The Wolf of Wall Street

Καμιά φορά η έμπνευση κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη.

Ο Humphrey Bogart να καταρρέει από το ποτό στην Casablanca, o Nicholas Cage να σκοτώνει τον εαυτό του με αλκοόλ στο Leaving Las Vegas και σε πολύ πιο ευτράπελο κλίμα ο Leonardo DiCaprio να σέρνεται σαν ερπετό μέχρι τη φανταχτερή Lamborghini στο The Wolf of Wall Street. H τέχνη των μεθυσμένων σκηνών είναι μία τέχνη από μόνη της κι έχει δώσει μερικές από τις πιο αξέχαστες σκηνές στην ιστορία του σινεμά.

Πώς όμως κατάφεραν να γίνουν τόσο πειστικοί στην ερμηνεία τους οι διάσημοι ηθοποιοί; Οι φήμες θέλουν τον θρυλικό Bogart να βουτά για τα καλά στη μεσαιωνική λογοτεχνία έτσι ώστε να μπορέσει να νιώσει όλο το βάρος του σύμπαντος στους ώμους του. Πολλές δεκαετίες μετά όμως, ο Leo έκανε κάτι πιο απλό, πιο σύγχρονο και σίγουρα πιο διασκεδαστικό: Έριξε όλο το βάρος του στο YουTube. 

Για μισό λεπτό όμως, τι ακριβώς κάνει ο χαρακτήρας του DiCaprio στην επίμαχη σκηνή; Αφού πρώτα έχει καταπιεί αρκετά ηρεμιστικά quaaludes δεν μπορεί, κυριολεκτικά, να πάρει τα πόδια του. Ο Αμερικανός ηθοποιός τώρα κατάφερε να μετατρέψει μία τρομερά άβολη κατάσταση (όταν δηλαδή είσαι φριχτά μεθυσμένος και ξαφνικά χρειάζεται να μιλήσεις στο τηλέφωνο ή να οδηγήσεις) σε μία σκηνή-αποθέωση του slapstick χιούμορ.

Ναι, όλοι έχουμε βρεθεί εκεί, όταν προσπαθούμε να μιλήσουμε αλλά οι λέξεις δεν βγαίνουν από το στόμα μας. Έτσι η έρευνα του DiCaprio τον οδήγησε όχι πολύ μακριά αλλά μέχρι την πιο δημοφιλή πλατφόρμα για βίντεο παγκοσμίως: Όπως είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του το κλιπάκι με τίτλο "The drunkest man in the world" ήταν εκείνο που του έδωσε τη λύση στο πώς πρέπει ακριβώς να συμπεριφερθεί στην γνωστή σκηνή. 

Τελικά, όπως φαίνεται από την τακτική που ακολούθησε ο Leo, καμιά φορά η έμπνευση μπορεί να κρύβεται στα πιο περίεργα και άσχετα σημεία. Έτσι όπως ο χαρακτήρας του στο The Wolf of Wall Street θεώρησε ιδανική ιδέα να συρθεί στα σκαλιά ως άλλο φίδι, έτσι κι διάσημος ηθοποιός φρόντισε να κάνει κάτι τόσο απλό μα τόσο αποτελεσματικό. Ποιο είναι το κοινό τους στοιχείο; Ότι και οι δύο κατάφεραν τον σκοπό τους, προσφέροντας βέβαια άφθονο γέλιο στο ενδιάμεσο.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος