4 ταινίες μέχρι να τελειώσει η χρονιά

Μουσική, έρωτες, Star Wars κι ένα cult χριστουγεννιάτικο θρίλερ.

Ο έρωτας του Leonard Cohen με την αιώνια μούσα του, Marianne, μεταφέρεται στο σινεμά μέσα από ένα ντοκιμαντέρ - ωδή στην αγάπη, την Ύδρα και τη μουσική. Το μουσικό φαινόμενο Λουτσιάνο Παβαρότι παρουσιάζεται στη μεγάλη οθόνη μέσα από τη ματιά του Ρον Χάουαρντ. Στη νέα ταινία Star Wars γράφεται ο επίλογος του θρυλικού Saga και το Black Christmas αποτελεί μια νέα ανάγνωση του cult film. Αυτές είναι οι ταινίες που προλαβαίνετε να δείτε λίγο πριν φύγει το 2019. 

Marianne & Leonard Λόγια Αγάπης / Marianne & Leonard Words of Love

Ο έρωτας του Leonard Cohen και της Marianne Ilhen, που στάθηκε Μούσα του για χρόνια και ενέπνευσε τα τραγούδια "So Long, Marianne”, "Hey, That’s No Way to Say Goodbye” και Songs From a Room‘s "Bird on the Wire”, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Η πολύχρονη στενή σχέση τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1960 στην Ύδρα. Μέλη και οι δύο της μποέμικης καλλιτεχνικής κοινότητας στο ελληνικό νησί, μιας μεγάλης, πολυσυλλεκτικής παρέας που αποτελούσαν συγγραφείς, ζωγράφοι, μουσικοί αλλά και ντόπιοι. Η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα τον δεσμό τους από τις πρώτες μέρες του μεγάλου έρωτα στην Ύδρα, την εσωτερική πάλη του Leonard καθώς δημιουργεί, το σεξ και τα ναρκωτικά ως κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας, τον ανοιχτό γάμο και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια, καθώς ο Leonard Cohen γνώριζε την παγκόσμια καταξίωση.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Oι πλουσιότεροι ηθοποιοί του Χόλιγουντ δεν είναι αυτοί που νομίζεις

Ο Tom Cruise μπορεί να έχει κερδίσει πολλά από την υποκριτική του καριέρα αλλά...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Fallout, το παιχνίδι που έγινε σειρά και παραλίγο να ήταν ταινία

Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν υπό ανάπτυξη η ομώνυμη ταινία.

Γραφει Παυλος Κρουστης