Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε για τον Ιανουάριο
7 επιλογές με πλούσιο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.
Ο Ιανουάριος είναι συναρπαστικός κινηματογραφικά, καθώς κάνουν πρεμιέρα ταινίες σημαντικών σκηνοθετών. Από το 1917 του Sam Mendes που είχε την τιμητική του στις Χρυσές Σφαίρες μέχρι το Τζότζο του Taika Waititi, που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, οι ταινίες που ακολουθούν ξεχωρίζουν για τον μήνα αυτόν.
Κατηγορώ...! (J' Accuse)
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Roman Polanski σκηνοθετεί τους
Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner και Grégory Gadebois σε μια μοναδική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που δίχασαν τη Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ταινία πήρε στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
Σύνοψη
Το 1894, ο Γάλλος λοχαγός Alfred Dreyfus κατηγορείται άδικα για προδοσία και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου. Ο Polanski ("Το Μωρό της Ρόζμαρι", "Chinatown", "Ο Πιανίστας") με την νέα του ταινία μας παραθέτει μια άλλη οπτική της Υπόθεσης Dreyfus, καθώς αφηγείται την ιστορία από την πλευρά του άνδρα που βοήθησε στην σύλληψη του λοχαγού, πριν ανακαλύψει την αλήθεια.
1917
Η ταινία του Sam Mendes υπήρξε ο μεγάλος νικητής των φετινών Χρυσών Σφαιρών με 2 σημαντικές διακρίσεις: Καλύτερης Ταινίας (δράμα) και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Εν αναμονή των Όσκαρ, οι υποψηφιότητες για το 1917 συνεχίζονται με 9 υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA, ενώ οι Mendes και Krysty Wilson-Cairns, που συνυπογράφουν το σενάριο έχουν υποψηφιότητα για Καλύτερο Σενάριο από την Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων.
Σύνοψη
Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Schofield (George MacKay ) και ο Blake (Dean-Charles Chapman) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Roger Deakins και με ένα μεγαλειώδες καστ, το 1917 είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.
Ο Φάρος (The Lighthouse)
Ο οραματιστής και ραγδαία ανερχόμενος σκηνοθέτης Robert Eggers, τέσσερα χρόνια μετά το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό θρίλερ "Η Μάγισσα" (The Witch) επιστρέφει με την ταινία "Ο Φάρος". Στη δεύτερη ταινία του, αφηγείται μια ιστορία τοποθετημένη στη Νέα Αγγλία των Ηνωμένων Πολιτειών, γύρω στο 1890.
Σύνοψη
Σε ένα μυστηριώδες νησί, δυο φρουροί ενός απομονωμένου φάρου έχουν χρέος να μείνουν στο πόστο τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Εκεί θα έρθουν κοντά, θα συγκρουστούν και τελικά θα βυθιστούν στα ανείπωτα μυστήρια αυτού του παράξενου μέρους. Το πέρασμα του χρόνου θα φέρει στην επιφάνεια το πνιγηρό αίσθημα απομόνωσης, θα ανασύρει σκοτεινές φαντασιώσεις και, τελικά,θα στρέψει τους δυο άνδρες στην παράνοια. Ο Willem Dafoe και ο Robert Pattinson προσεγγίζουν με θεατρική ένταση και ακρίβεια τους χαρακτήρες τους, οι οποίοι στέκουν αβοήθητοι μέσα στο παραισθησιογόνο σασπένς της ιστορίας.
Άλλες 4 ταινίες στο Harpersbazaar.gr.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Με Jim Jarmusch ξεκινά το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Όλα όσα θα δούμε φέτος
Μόλις πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τη φετινή διοργάνωση κι εμείς συγκεντρώσαμε τα highlights που πρέπει να ξέρεις.Για αρχή, σημειώνεις ότι η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 28 Οκτωβρίου.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Moby έρχεται τον Ιούλιο στην Αθήνα
Αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς το Release Athens να ανακοινώνει ονόματα άχαστα, με αντίσκηνα μας βλέπουμε Ιούνιο-Ιούλιο στην Πλατεία Νερού για να αποφύγουμε τις πολλές μετακινήσεις.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤο Baby Reindeer του Netflix γίνεται θεατρική παράσταση με πασίγνωστο σκηνοθέτη
Πόσο εφικτό είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες -αν όχι η πιο πολυσυζητημένη- σειρές της περσινής χρονιάς στο Netflix να περάσει στο θέατρο και μάλιστα με έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή; Για εμάς, αυτό είναι το θεατρικό στοίχημα της χρονιάς.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληThe Resurrection Of The Christ: Το σίκουελ του Mel Gibson θα είναι τεράστιο έπος - Έρχεται το 2027 σε δύο μέρη
Ο Mel Gibson επιστρέφει με ένα κινηματογραφικό έπος που θα μοιραστεί σε δύο μέρη. Η παραγωγή έχει τεράστιο προϋπολογισμό και υπόσχεται να φέρει στο κοινό τη γνωστή ιστορία με φρέσκο τρόπο.
Γραφει Τιμος Σαλαμες10 τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου που θα τραγουδάμε πάντα
Ένα μικρό "αντίο" και ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον Νιόνιο της Ελλάδας που μεγάλωσε τόσες πολλές γενιές που αρκούν για να ακούγεται αιώνια. Στον τύπο που κατάφερε να ενώσει τους πάντες με τα τραγούδια του.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληThe Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία
Μια γιορτή για γονείς & παιδιά! Tην Κυριακή 2 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο The Mamagers Family Fun Day για παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project!