5 φορές που η Scarlett Johansson άξιζε το Όσκαρ

Ξεκινώντας από το Lost in Translation όταν ακόμα ήταν μόλις 19 χρονών.

Λαμπερή, εκθαμβωτική, γοητευτική, τρομερά sexy και ίσως μία από τις τελευταίες ντίβες του Χόλιγουντ. Πάνω από όλα, όμως, μία σπουδαία ηθοποιός που παρ' όλη την σπάνια ομορφιά της γνωρίζει πώς να τσαλακώνεται, να αλλάζει πρόσωπα και να μεταμορφώνεται για τις ανάγκες κάθε ρόλου, πολλές φορές πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στην ίδια την σχεδόν τέλεια εξωτερική της εμφάνιση.

Βέβαια, μπορεί η Johansson να θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς του πλανήτη, τα Oscars όμως τις ξέφευγαν συνεχώς. Δεν έχει κερδίσει ποτέ κανένα ενώ, μέχρι πριν λίγες μέρες, δεν είχε αντίστοιχα ποτέ προταθεί για χρυσό αγαλματίδιο. Ναι, όντως ακούγεται περίεργο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.

5 φορές που η Scarlett Johansson άξιζε το Όσκαρ

Φέτος ίσως είναι η χρονιά της, αφού είναι προτεινόμενη τόσο για Όσκαρ Α' Γυναικείου (Marriage Story) όσο και για Β' Γυναικείου Ρόλου (Jojo Rabbit). Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στην καριέρα της άξιζε περισσότερες από μία φορές αν όχι να κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι, τότε σίγουρα να είναι τουλάχιστον προτεινόμενη για αυτό. Ας δούμε ποιοι είναι εκείνοι οι ρόλοι της Johansson που η Ακαδημία σνόμπαρε επιδεικτικά.

Lost in Translation (2003)

Scarlett Johansson

Στο κινηματογραφικό διαμάντι της Sofia Coppola δεν είχε κλείσει καν τα 20. Για τις ανάγκες του ρόλου ερμήνευσε μία αρκετά μεγαλύτερη κοπέλα - ακριβώς, δηλαδή, το αντίθετο από ό,τι συνηθίζεται στο σινεμά όπου 30χρονες γυναίκες παίζουν πολλές φορές τις έφηβες. Κι όμως, η Johansson έδειξε ήδη από πολύ νεαρή ηλικία ότι είναι φτιαγμένη από μεγάλη υποκριτική πάστα καταφέρνοντας να σταθεί άξια δίπλα στον πάντα φοβερό και τρομερό Bill Murray.

Match Point (2005)

Γιόχανσον Match Point

Ο Woody Allen την επέλεξε για να αποτελέσει κεντρικό κομμάτι σε αυτό το δύσκολο παζλ για τις ανθρώπινες σχέσεις που παρουσίασε στο Match Point. Ήταν η αρχή μίας επιτυχημένης συνεργασίας που διήρκεσε για άλλες δύο ταινίες. Απλά για την Johansson ήταν το ξεκίνημα μίας λαμπρής πορείας ενώ για τον Allen, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αυστηρούς επικριτές του, ήταν η τελευταία πραγματικά καλή ταινία που γύρισε μέχρι σήμερα.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Γιόχανσον Κρινστίνα

Ναι, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να πει ότι το Vicky Cristina Barcelona είναι καλύτερο από το Match Point. Δε συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την ερμηνεία της Johansson αφού στη δεύτερη συνεργασία της με τον Woody Allen κατάφερε να κλέψει την παράσταση: H Christina δεν ήταν απλά ένας χάρτινος χαρακτήρας που ήθελε να ζήσει μία μποέμ ζωή αλλά μία πραγματική γυναίκα που έψαχνε, τελικά, κάτι ακόμα πιο σπάνιο· κάτι άπιαστο, ασύλληπτο και μακριά από τα κλισέ της καθημερινότητας.

Her (2013)

Her Χοακίν Φοίνιξ

Πώς είναι να ερμηνεύεις έναν ρόλο μόνο με τη φωνή σου; Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν θεωρείσαι μία από τις ομορφότερες γυναίκες της Γης; Αυτές οι πεζές απορίες δεν απασχόλησαν ποτέ τη Johansson για αυτήν την εξαιρετική της ερμηνεία. Αντίθετα, καθήλωσε το κοινό ως η ηλεκτρονική βοηθό (chat bot) και αντικείμενο του πόθου για τον Joaquin Phoenix, χωρίς να εμφανιστεί ούτε δευτερόλεπτο επί της οθόνης.

Under the Skin (2013)

Under the skin 4

Τρομερά τσαλακωμένη, απίστευτα αλλαγμένη, φριχτά απόκοσμη κι επικίνδυνη πέρα από κάθε φαντασία. Η Johannson κατάφερε μέσα από αυτό το παράξενο βρετανικό art film για μία εξωγήινη που κυνηγά -κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά- άντρες στη παγωμένη Σκωτία, να δώσει τη καλύτερη μέχρι το 2019 τουλάχιστον δουλειά της. Γιατί μπορεί το Under the Skin να μην είναι αριστούργημα, εκείνη όμως καταφέρνει με την αριστουργηματική ερμηνεία να σε κρατά καθηλωμένο στην οθόνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης