Ο Nicolas Cage θα ερμηνεύσει Νicolas Cage στη νέα του ταινία

Στο τρελό και παρανοϊκό σύμπαν του 56χρονου ηθοποιού όλα είναι δυνατά.

Όλα δείχνουν ότι το 2021 θα είναι μία πολύ δυνατή χρονιά για τον Nicolas Cage. O σημαντικός Αμερικανός ηθοποιός που κατάφερε με τις επιλογές του τα τελευταία χρόνια να φτάσει στο ναδίρ και στη συνέχεια να αναδυθεί ως ένα cult είδωλο, βρίσκεται μπροστά στην ίσως μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του: Ο Nicolas Cage θα υποδυθεί τον Nicolas Cage στην ταινία με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο The Unbearable Weight of Massive Talent. Δεν είναι typo, δεν είναι fake news, δεν είναι κάποιο ιντερνετική φάρσα. Η Lionsgate έχει μάλιστα ανακοινώσει και την ημερομηνία της πρεμιέρας: 19 Μαρτίου 2021.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ο Cage εμφανίστηκε ως κορυφαίος χολιγουντιανός σταρ; Αν εξαιρέσει κανείς το Mandy (2018) που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς για τον φόρο τιμής στις b-movies και την τελείως τσαλακωμένη δικιά του ερμηνεία, επί της ουσίας το Ghost Rider (2011) ήταν το κύκνειο άσμα του ως μεγάλο όνομα. Μία παταγώδης αποτυχία που σε κάνει να νιώθεις άβολα ως θεατής. Ο 56χρονος, όμως, ηθοποιός κατάφερε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο: Παίζοντας σε ό,τι ταινία έβρισκε μπροστά του σαν να είναι ένας επαγγελματίας καρατερίστας.

Το Hollywood Reporter αναφέρει, σχετικά με την υπόθεση του The Unbearable Weight of Massive Talent, ότι ο Cage θα υποδυθεί τον Nicolas Cage, ο οποίος θα προσπαθεί να κερδίσει έναν ρόλο σε μία ταινία του Quentin Tarantino, ενώ παράλληλα θα προσπαθεί να επανορθώσει την προβληματική σχέση που έχει με την κόρη του. Μάλιστα, όλα δείχνουν, ότι θα παίζει και έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία: Το δικό του εγωκεντρικό εαυτό, πίσω στα 90s, όταν η αλαζονεία του είχε γίνει θρύλος. Κάπως έτσι, και έχοντας ανάγκη για χρήματα, θα βρεθεί ως ατραξιόν στο πάρτι ενός δισεκατομμυριούχου Μεξικανού, ο οποίος θα αποδειχθεί -τι περίεργο;- μεγαλέμπορος ναρκωτικών.

Φυσικά, η τρέλα και η παράνοια στον κόσμο του Nicolas Cage δεν τελειώνει εδώ, μιας και ο αρχηγός του καρτέλ θα απαγάγει την κόρη του Μεξικανού υποψήφιου Προέδρου, εκείνος θα προσπαθήσει να σώσει το κορίτσι, να πιάσει τον μεγαλέμπορο, να διορθώσει τη σχέση του με την κόρη και την πρώην γυναίκα του και να γράψει από κοινού με τον αρχηγό του καρτέλ ένα σενάριο που καθρεφτίζει την πραγματικότητα.

Ναι, είναι τόσο υπερβολικό όσο ακούγεται. Άλλωστε ο σεναριογράφος, Tom Gormican, έχει δηλώσει ότι το σενάριο αποτελεί ένα "love letter" προς τον ηθοποιό και την καριέρα του, ένα story δηλαδή γεμάτο με αναφορές σε αυτήν. Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε αρκετά παρανοϊκά χαμόγελα (σήμα-κατατεθέν του Cage) αλλά και σκηνές που αλλάζει πρόσωπα πατώντας στα χνάρια του θρυλικού πια Face-off (1997).


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος