
Παγκόσμια πρεμιέρα στο Tribeca Festival για το Monday του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου
Ο Έλληνας σκηνοθέτης των επιτυχημένων Wasted Youth και Suntan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με τη νέα του ταινία.

Το Monday, η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (Suntan), με πρωταγωνιστές τον Sebastian Stan (I, Tonya, Captain America: Civil War, Avengers) και την δις νικήτρια του θεατρικού Laurence Olivier Award Denise Gough (Colette), θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Tribeca Film Festival στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο (15 - 26/04).
Στην πρεμιέρα θα παρευρεθούν ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί της ταινίας, καθώς και οι Sebastian Stan και Denise Gough, οι οποίοι έζησαν αρκετές εβδομάδες στην Ελλάδα με αφορμή τα γυρίσματα του Monday. Ο Stan αναφέρει πως, "λάτρεψα την ιδέα ότι έρχομαι για μια ταινία στην Ελλάδα, χωρίς να ξέρω τη χώρα ή τη γλώσσα. Ήταν λίγο τρομαχτικό, αλλά και υπέροχο, να είσαι μακριά από όλα αυτά που ξέρεις", και συμπληρώνει η Gough, "για μένα υπήρξε μία από τις πιο δημιουργικές εμπειρίες ολόκληρης της καριέρας μου".
H τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Παπαδημητρόπουλου θα προβληθεί στην ενότητα Spotlight Narrative του Tribeca Film Festival, η οποία φιλοξενεί ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών και ηθοποιών και αποτελεί σημαντική πλατφόρμα για τις πιο ενδιαφέρουσες και αναμενόμενες ανεξάρτητες ταινίες της χρονιάς.
To Monday αφηγείται την ιστορία του Mickey (Stan) και της Chloe (Gough), δύο Αμερικανών που γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια ξέφρενη νύχτα. Καθώς η παραμονή της Chloe πλησιάζει στο τέλος της, αποφασίζει να αφήσει την καριέρα της στην Αμερική και να μείνει στην Ελλάδα, για να ανακαλύψει αν το πάθος ενός Σαββατοκύριακου μπορεί να αντέξει την πραγματικότητα της αναπόφευκτης Δευτέρας.
Το σενάριο έχει γραφτεί από τον τον Βρετανό Rob Hayes και τον Παπαδημητρόπουλο και αποτελεί "ένα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι έναν ύμνο στους παράφορους έρωτες".
Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος (Before Midnight), Brian Kavanaugh-Jones (Loving), Damian Jones (The Iron Lady), Deanna Barillari (The Amaranth) και Fred Berger (La La Land, Seberg) σε ρόλο executive producer. Τις πωλήσεις της ταινίας στο εξωτερικό έχει αναλάβει η εταιρία Protagonist Pictures (Cold War, The Lobster, The Florida Project, Searching for Sugar Man).

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Executive Producers: Fred Berger, Φένια Κοσοβίτσα
Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde, COSMOTE TV
Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan
Με τους: Γιώργο Πυρπασόπουλο, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέα Κωνσταντίνου
Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC
Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα
Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη
Μοντάζ: Ναπολέων Στρατογιαννάκης
Μουσική: Αλέξης Γράψας
Ήχος: Λέανδρος Ντούνης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΣταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής
Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΌσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix
Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΜόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon
Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son
Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.
Γραφει Παυλος Κρουστης