Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2"

Το sequel του επιτυχημένου horror movie του John Krasinski έρχεται πολύ σύντομα στη μεγάλη οθόνη.

Από τα πιο δημοφιλή και έξυπνα horror movies του 2018, αλλά και της δεκαετίας που αφήσαμε πίσω, σε σκηνοθεσία John Krasinski και σε σενάριο που είχε συνυπογράψει ο ίδιος με τον Scott Beck, το "Ένα Ήσυχο Μέρος" (A Quiet Place) ετοιμάζεται να αποκτήσει πολύ σύντομα τη συνέχεια της ιστορίας τους μέσα από το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2" (A Quiet Place 2).

Στην πρώτη ταινία είδαμε μία πενταμελή οικογένεια να προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της σε έναν κόσμο γεμάτο τέρατα που επιτίθενται σε οτιδήποτε κάνει θόρυβο - αυτή ήταν πάνω κάτω η υπόθεση, χωρίς περιττά spoilers για όποιον δεν την έχει δει. Τον ρόλο του πατέρα κρατούσε ο Krasinski, ενώ της μητέρας η σύζυγός του, Emily Blunt. Η τελευταία θα αναβιώσει τον χαρακτήρα της μέσα από το sequel του φιλμ.

Όπως αποκαλύπτει το επίσημο trailer, ο εφιάλτης για την οικογένεια Abbott συνεχίζεται με τα "τέρατα" να υπάρχουν πλέον και στον έξω κόσμο. 

Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Abbott ( Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe,) πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για επιβίωση σιωπηλοί. Αναγκασμένοι να κινούνται προς το άγνωστο, γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή που καρτερεί πίσω από το μονοπάτι της άμμου.

Ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2"

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΑΝΑΣΜΙΓΕΙ

Παρόλο που η πρώτη ταινία άφηνε ένα ίχνος μυστηρίου στο φινάλε της, μία συνέχεια δεν ήταν ποτέ στα σχέδια των δημιουργών. "Δεν ήθελα ποτέ μου να πάω πέρα από τη φάρμα στην πρώτη ταινία, αλλά ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Μετά από τις αντιδράσεις και τις ερωτήσεις του κόσμου για την πρώτη ταινία, μου ήρθε η έμπνευση. Ακριβώς επειδή ήταν κάτι που ένιωσα πως θέλω πάρα πολύ να εξερευνήσω", λέει ο Krasinski . Αυτό τον οδήγησε στην ιδέα να σκεφτεί και να επεκτείνει τον κόσμο της πρώτης ταινίας με την δημιουργία της δεύτερης.

ΗΜΕΡΑ 1

Στην πρώτη ταινία, το κοινό γνώρισε την οικογένεια των Abbot στη 'Μέρα 89' μετά την εισβολή των εξωγήινων, την οποία δεν είδαν στην ταινία. Στο "Ένα Ήσυχο Μέρος 2", η εισαγωγή στην ταινία γίνεται με ένα μεγάλης κλίμακας flashback στην αδιανόητη σφαγή τη 'Μέρα 1' και έτσι το κοινό θα έχει επιτέλους τις απαντήσεις στα ερωτήματά του. Ενώ το "Ένα Ήσυχο Μέρος" άφησε το κοινό με πολλές απορίες, το δεύτερο μέρος δίνει τις απαντήσεις.

ΗΜΕΡΑ 474

Το "Ένα Ήσυχο Μέρος" υπήρξε μία ταινία γεμάτη από μαγευτικές εικόνες, ασταμάτητο σασπένς και ένα απρόσμενο φινάλε που άφησε το κοινό άφωνο. "Η πρώτη ταινία ήταν μία μεταφορά για το τι σημαίνει να γίνεται κάποιος γονιός", σημειώνει ο Krasinski. Αν το "Ένα Ήσυχο Μέρος" ήταν για τα μέτρα που θα έπαιρνε ένας γονιός για το παιδί του, το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στα ίδια τα παιδιά. "Μου αρέσει αυτή η ιδέα", αναφέρει ο Krasinski, "ότι αυτό το μικρό κορίτσι έχει την απάντηση και δεν μπορεί να αντέξει γνωρίζοντας πως μπορεί να προστατέψει μόνο την οικογένειά της, ενώ θα μπορούσε να προστατέψει ολόκληρο τον κόσμο". Το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2" επικεντρώνεται κυρίως στην οικογένεια που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη θλίψη και τον πόνο την ίδια στιγμή που αναζητάει έναν τρόπο να επιβιώσει.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Ενώ η πρώτη ταινία τοποθετούνταν σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μία τοποθεσία, το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2" μας πηγαίνει σε νέα μονοπάτια. Η έρευνα της οικογένειας για άλλους επιζώντες τούς μεταφέρει σε ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους. Έχοντας ένα νεογέννητο μωρό μέσα σε ένα κουτί με παροχή οξυγόνου, η οικογένεια βαδίζει μπροστά σε νέες και επικίνδυνες τοποθεσίες. "Εάν η πρώτη ταινία είχε κάπως οικείο χαρακτήρα που θύμιζε γουέστερν, η νέα ταινία είναι σαν γουέστερν και ταινία δρόμου μαζί", δηλώνει ο Krasinski, ο οποίος αναφέρεται στις αλησμόνητες τοποθεσίες των ταινιών "Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους", "Αληθινό Θράσος" και "Θα Χυθεί Αίμα", οι οποίες ανήκουν στις βασικές του εμπνεύσεις.

Η ΝΕΑ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν ήταν ο τρόμος που τράβηξε το ενδιαφέρον του Krasinski στον κόσμο της ταινίας "Ένα Ήσυχο Μέρος". Αντιθέτως, ήταν τα αισθήματα που τού κίνησαν την προσοχή βαθιά μέσα του. Το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2" μας παρουσιάζει νέους και μυστηριώδεις χαρακτήρες που υποδύονται οι Cillian Murphy (Peaky Blinders) και Djimon Hounsou (Ματωμένο Διαμάντι), οι οποίοι είτε έχουν καλές προθέσεις, είτε αποτελούν απειλή για τους ήρωες της ιστορίας. "Αυτό που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι χαρακτήρες είναι πως υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω", λέει ο Krasinski. "''Πώς επιβίωσαν και πώς επιβιώνουν;'' είναι το ερώτημα και η ιστορία του δεύτερου μέρους".

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2"

Το "Ένα Ήσυχο Μέρος 2" (A Quiet Place 2) έρχεται στις 19 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.