Ο Steven Spielberg μόλις έφτιαξε ένα online movie club

Σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, φέρνουν από μία κλασική ταινία καθημερινά στην οθόνη σου.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Απριλίου 2020

Αν έχεις δει τα πάντα στο Netflix κατά τη διάρκεια του κατ΄ οίκον περιορισμού των τελευταίων εβδομάδων, τότε ίσως ήρθε η ώρα να ρίξεις μία ματιά και στο AFI Movie Club. Ο Steven Spielberg και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (American Film Institute) εγκαινίασαν πρόσφατα το ιντερνετικό movie club τους, ώστε να κρατήσουν συντροφιά σε όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει κλασικές ταινίες για όλο το διάστημα της καραντίνας. 

Για να είμαστε πιο ακριβείς, το AFI Movie Club προσφέρει έναντι χρέωσης μία ταινία/ημέρα. Η πρεμιέρα έγινε στις 31 Μαρτίου με το "Ο Μάγος του Οζ", ενώ την 1η Απριλίου προβλήθηκε το Moulin Rouge. "Περισσότερο από ποτέ, θυμόμαστε αυτές τις ημέρες πως δεν υπάρχει μέρος όπως το σπίτι μας. Αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα παγκόσμιο virtual gathering για κάθε άνθρωπο που αγαπά τις ταινίες και τον κινηματογράφο. Καθημερινά, ένας εκλεκτός καλεσμένος θα ανακοινώνει την ταινία που πρόκειται να είναι διαθέσιμη" αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του AFI.

Κάθε ταινία πλαισιώνεται από fun facts και έξτρα βίντεο των πρωταγωνιστών ή των συντελεστών της, καθώς και από πλούσιο υλικό από το αρχείο της AFI. Όλα τα παραπάνω εμπλουτίζουν την εμπειρία. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα από τις ταινίες που θα προβάλλονται μέσω της συγκεκριμένη πλατφόρμας δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σου κίνησε την περιέργεια, αρκεί να κατευθυνθείς προς τα εδώ.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Peninsula: Πρώτο trailer για το sequel του Train to Busan

Τι είχαμε ανάγκη εν μέσω πανδημίας; Μια ταινία για ζόμπι.

"Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς", οι κομμένες σκηνές

Δες έξτρα σκηνές από την μαύρη κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη που έριξε πρόωρα αυλαία λόγω κορονοϊού.