Τα βραβεία Όσκαρ αλλάζουν λόγω της πανδημίας

Οι νέες αποφάσεις της Αμερικάνικης Κινηματογραφικής Ακαδημίας σχετικά με τους κανονισμούς συμμετοχής των υποψήφιων ταινιών για την τελετή του 2021.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει ανεπανόρθωτα και την παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία με τις αίθουσες να παραμένουν κλειστές, τα γυρίσματα να έχουν "παγώσει" και τις ταινίες να αναβάλλουν τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μία προσωρινή αλλαγή, δεδομένης της κατάστασης, του κριτηρίου με το οποίο επιλέγονται οι ταινίες που θα είναι υποψήφιες για χρυσό αγαλματίδιο.

Μέχρι πρότινος, όλα τα φιλμ που διαγωνίζονται για βραβείο Όσκαρ πρέπει να έχουν προβληθεί σε κινηματογραφική αίθουσα, συγκεκριμένα να έχει προβληθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα σε κινηματογραφική αίθουσα στο Λος Άντζελες. Για την επερχόμενη τελετή απονομής όμως, που θα λάβει χώρα την 28η Φεβρουαρίου του 2021, ο κανονισμός αυτός αλλάζει: θα επιτραπεί λοιπόν η υποψηφιότητα ταινιών που προβλήθηκαν μόνο διαδικτυακά, σε online πλατφόρμες με την προϋπόθεση ωστόσο να υπήρχε προγραμματισμένη διανομή στις αίθουσες, η οποία αναβλήθηκε εξαιτίας του lockdown.

Όταν οι κινηματογράφοι επαναλειτουργήσουν κανονικά, ο συγκεκριμένος κανονισμός θα πάψει να ισχύει και θα ισχύσει ξανά ο κανόνας της προβολής για τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά όχι μόνο σε αίθουσες του Λος Άντζελες, αλλά από φέτος και σε εκείνες της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, του Μαϊάμι και της Ατλάντα των ΗΠΑ.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.