Τα αληθινά πρόσωπα πίσω από το Capone με τον Tom Hardy

Η πραγματικότητα ξεπερνά ως συνήθως κάθε φαντασία.

Πριν ξεκινήσει το τρενάκι του τρόμου που ακούει στο όνομα "πανδημία του κορονοϊού", το Capone με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy ήταν από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Σήμερα, λίγες μέρες με την άρση της καραντίνας στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης, παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα ενώ για τους αναγνώστες του Esquire αποτελεί –εύκολα- τη νο.1 ταινία της χρονιάς. Οι λόγοι είναι προφανείς: Πρωταγωνιστεί ο εδώ και καιρό πιο φορμαρισμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ερμηνεύοντας έναν χαρακτήρα που επί της ουσίας είναι ο πιο διάσημος μαφιόζος όλων των εποχών.

Ήδη, όμως, από το πρώτο trailer της ταινίας καταλάβαμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά από ότι αρχικά πιστεύαμε. Τo Capone σίγουρα δεν είναι μία τυπική βιογραφική ταινία, αφού αφηγείται τα τελευταία χρόνια του περιβόητου εγκληματία, όταν πια η σύφιλη κατέτρωγε το μυαλό και τα λογικά του. Ψευδαισθήσεις, σουρεαλιστικά όνειρα και φαντάσματα του παρελθόντος βρίσκονται στο πρώτο πλάνο μίας ταινίας που "πάσχει" από σχιζοφρένεια όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης της Josh Trank δήλωσε.

Οι ηθοποιοί απέναντι στα αληθινά πρόσωπα

Πρόκειται δηλαδή για μία ελεύθερη ανακατασκευή που ρίχνει φως σε μία περίοδο της ζωής του Al Capone που έχει κρατηθεί μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά, όμως, ακόμα και αν οι καταστάσεις που παρουσιάζονται θυμίζουν περισσότερο έναν αγχωτικό εφιάλτη και λιγότερο βιογραφική αφήγηση, πολλά από τα πρόσωπα που εμφανίζονται είναι πέρα για πέρα αληθινά. Σε ποιο βαθμό όμως δικαιώνουν την πραγματικότητα οι επιλογές του σκηνοθέτη;

Τα αληθινά πρόσωπα πίσω από το Capone με τον Tom Hardy
Ο Kyle Maclachlan ως Dr. Kenneth Phillips, ο γιατρός που παρακολουθούσε τον Al Capone.
Linda Cardellini Mae Capone
H Linda Cardellini ως Mae Capone, η σύζυγος του αρχιμαφιόζου.

Matt Dillon Johnny Torrio
Ο Matt Dillon ως Johnny Torrio, ο "μέντορας" του Al Capone.
Noel Fisher Sonny Capone Jr.
Ο Noel Fisher ως Sonny Capone Jr., ο γιος του ανθρώπου που τρομοκρατούσε την προπολεμική Αμερική και την πόλη του Σικάγου.
Τομ Χάρντι ΑΛ Καπόνε
Ο Tom Hardy ως Al Capone.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.