6 φετινές, εναλλακτικές τηλεοπτικές σειρές

Μία λίστα με tv shows που δεν έχεις συνηθίσει.

Ξεφεύγουν από τη λογική των blockbuster series, υπόσχονται indie αισθητική και ορισμένες από αυτές στοχεύουν να μας κάνουν να δούμε πίσω από την εικόνα και να σκεφτούμε διαφορετικά για ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η ακόλουθη λίστα με πέντε τηλεοπτικές σειρές που έκαναν πρεμιέρα μες στο 2020 δεν είναι η συνηθισμένη.

I may destroy you

Η Arabella είναι μία νεαρή γυναίκα που ζει στο Λονδίνο του σήμερα. Από σταρ του Twitter μεταμορφώνεται σε συγγραφέα και γνωρίζει τεράστια επιτυχία με το πρώτο της βιβλίο. Όταν ένα βράδυ πέφτει θύμα βιασμού, προσπαθεί να βρει ξανά τον εαυτό της και να χτίσει τη ζωή της από την αρχή. Η ταλαντούχα Michaela Coel γράφει, σκηνοθετεί -συνσκηνοθετεί για την ακρίβεια με την Sam Miller- και πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά του BBC, που έκανε πρεμιέρα στις αρχές Ιουνίου και όσο περνάει ο καιρός συζητιέται όλο και πιο έντονα. 

Προβάλλεται στο HBO.

Devs

Το τελευταίο σκηνοθετικό πόνημα του Alex Garland, του σκηνοθέτη που γύρισε τις ταινίες "Από μηχανής" και "Αφανισμός", δεν θα μπορούσε να μην θέτει μεταφυσικά υπαρξιακά ερωτήματα. Το Devs είναι μια μίνι σειρά για μια νεαρή προγραμματίστρια που ερευνά τη μυστική πτέρυγα ανάπτυξης μιας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας στο Σαν Φρανσίσκο, την οποία η ίδια θεωρεί υπεύθυνη για την εξαφάνιση του φίλου της.

Προβάλλεται στο Hulu.

Normal People

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Sally Rooney, η δραματική αυτή σειρά μας έρχεται από την Ιρλανδία και αφορά μια ταραχώδη σχέση δύο νέων, που ακροβατεί μεταξύ έντονης ερωτικής έλξης και βαθιάς φιλίας.

Προβάλλεται στο Hulu.

The Outsider

Η μικρή και η μεγάλη οθόνη δεν θα βαρεθούν ποτέ να ζωντανεύουν τον τρόμο του Stephen King. Το The Outsider, το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2018, περιστρέφεται γύρω από έναν αστυνομικό επιθεωρητή που προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο με διαμελισμό ενός 11χρονου αγοριού στα δάση της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Προβάλλεται στο HBO.

Upload

Δημιουργία του Greg Daniels, το Upload μας μεταφέρει στο 2033, όπου η μετά θάνατον ζωή είναι γεγονός και μάλιστα, είναι ψηφιακή. Οι άνθρωποι που πεθαίνουν "φορτώνονται" σε ξενοδοχεία εικονικής πραγματικότητας που διευθύνονται από έξι εταιρείες τεχνολογίας. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο προγραμματιστής Nathan, που τρακάρει και διακομίζεται σε νοσοκομείο. Με την παρότρυνση της συντρόφου του αποφασίζει να "ανεβάσει" τον εαυτό του στην πολυτελή εικονική μετέπειτα ζωή της οικογένειάς της, το Lakeview της εταιρείας Horizen. Εκεί, θα γνωρίσει την "Άγγελο" υποστήριξης πελατών, Nora που θα αλλάξει την εικονική του πλέον ζωή.

Προβάλλεται στο Amazon Prime.

McMillions

Για το τέλος, αφήσαμε μία μίνι σειρά που δεν είναι μυθοπλασία, αλλά ντοκιμαντέρ. Το docuseries των James Lee Hernandez και Brian Lazarte σε παραγωγή του Mark Wahlberg, που κέρδισε συνολικά πέντε υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy 2020, αφορά μία απίστευτη ιστορία απάτης που αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ το 2001, το "σκάνδαλο McMillions" με λεία 24 εκατομμύρια. Όλα ξεκίνησαν το 1989, όταν  η McDonald’s εισήγαγε το δημοφιλές παιχνίδι Monopoly ως μια προωθητική ενέργεια για τα προϊόντα της.

Προβάλλεται στο HBO.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης