Ο James Cameron γύρισε ντοκιμαντέρ για την λαθροθηρία ελεφάντων

Μπορείς να δεις το Akashinga: The Brave Ones στο Youtube κανάλι του National Geographic Greece.

Γράφει: Ναταλί Αντωνίου 07 Αυγούστου 2020

Καθώς πολλά από τα βασικά είδη άγριας ζωής της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένων των ελεφάντων, πλησιάζουν όλο και περισσότερο στην εξαφάνιση, η ομάδα Akashinga είναι ένα ριζοσπαστικό, νέο και εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο κατά της λαθροθηρίας. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους "Akashinga: The Brave Ones" σε παραγωγή James Cameron, θα είναι διαθέσιμο από την Τετάρτη 12 Αυγούστου (Παγκόσμια Ημέρα Ελεφάντων) αποκλειστικά στο Youtube κανάλι του National Geographic Greece.

Η ομάδα Akashinga ιδρύθηκε στη Ζιμπάμπουε από τον Damien Mander, πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας και ηγέτη κατά της λαθροθηρίας. Αποτελείται αποκλειστικά από κακοποιημένες και περιθωριοποιημένες γυναίκες οι οποίες μάχονται για την ασφάλεια των απροστάτευτων ζώων.

Ο James Cameron γύρισε ντοκιμαντέρ για την λαθροθηρία ελεφάντων
Akashinga: The Brave Ones

Βασική προσέγγιση και αρχή του Mander είναι η ενίσχυση της κοινότητας και όχι η ένοπλη μάχη κατά της λαθροθηρίας: Εάν η ίδια η κοινότητα κατανοήσει τo οικονομικό όφελος που αποφέρει η υπεράσπιση και η προστασία των ζώων, τότε και μόνο τότε η λαθροθηρία θα εξαλειφθεί χωρίς την ανάγκη ένοπλης μάχης. Η ομάδα Akashinga φέρνει επανάσταση στον τρόπο προστασίας των ζώων και στον τρόπο ενδυνάμωσης των κοινοτήτων, ενώ παράλληλα μεταμορφώνει τις ζωές των μελών της.

Akashinga: The Brave Ones

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Tv

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Raised By Wolves: Πρώτο trailer για τη sci-fi σειρά του Ridley Scott

Πρωταγωνιστεί ο Travis Fimmel, ο Ragnar Lothbrok από τους Vikings.