Δεν περιμένεις να κλάψεις με ένα ντοκιμαντέρ για χταπόδι αλλά θα συμβεί

Το My Octopus Teacher του Netflix αποκαλύπτει μια συγκινητική, απρόσμενη φιλία.

Εδώ και αιώνες, όποτε οι άνθρωποι υπέφεραν από ορισμένες ασθένειες, είχαν κατάθλιψη ή απλά αισθανόταν απογοητευμένοι από τον κόσμο, η συμβουλή ήταν να περάσουν λίγο χρόνο στη θάλασσα και να ρουφήξουν αυτό το αναζωογονητικό αεράκι. Για τους πιο τολμηρούς, μπορεί η θάλασσα να ήταν ο ωκεανός. Ο κινηματογραφιστής Craig Foster, ο οποίος σκηνοθέτησε την πανέμορφη ταινία του 2000 "The Great Dance", για μια ομάδα εξειδικευμένων κυνηγών στην έρημο Kalahari, βίωσε τη δική του περίοδο θλίψης που τον οδήγησε πίσω στις ακτές της Νότιας Αφρικής, όπου αψήφησε τα παγωμένα νερά και τα πυκνά δάση από φύκια για να γίνει φίλος με ένα έξυπνο, μικρό χταπόδι που έκλεψε την καρδιά του. Από τα πλάνα που τράβηξε με τον απίθανο, μικρό φίλο του, οι σκηνοθέτες Pippa Ehrlich και James Reed, με τη βοήθεια του υποβρύχιου κινηματογραφιστή Roger Horrocks, δημιούργησαν το My Octopus Teacher.

Το 2010, εξουθενωμένος από την κόπωση των επινεφριδίων και ένα βασανιστικό μπλοκάρισμα της δημιουργικότητάς του, ο Craig Foster άρχισε να κάνει ελεύθερες καταδύσεις στο Cape of Storms, ένα ακρωτήρι που οι παγωμένες θερμοκρασίες, οι βραχώδεις παραλίες και οι παλίρροιες το καθιστούν απαγορευτικό περιβάλλον ακόμη και για τους πιο έμπειρους κολυμβητές. Αλλά μόλις πέρασε τα ρηχά, ο Foster ανακάλυψε ένα πυκνό δάσος από φύκια που φιλοξενούσε ένα τεράστιο οικοσύστημα φυτών και πλασμάτων. Καθώς το σώμα του συνήθισε στο ψυχρό νερό, θα έκανε όλο και μεγαλύτερες καταδύσεις, αποφασίζοντας να μην φορέσει στολή για να βιώσει πιο κοντά το περιβάλλον. 

Η συνέχεια στο madamefigaro.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το Daddio με τους Sean Penn και Dakota Johnson

Το Daddio αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου.

Στο viral The Sympathizer βλέπουμε την ιστορία της πτώσης της Σαϊγκόν όπως δεν τη φανταζόμασταν

Στη σειρά που τρομάξαμε να γνωρίσουμε τον Robert Downey Jr., η ιστορία του μεταπολεμικού Βιετνάμ παρουσιάζεται από μια άλλη οπτική.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που βλέπουν όλοι στο Netflix αυτήν τη στιγμή είναι γερμανική

Πέρα από το 3 Body Problem, το Netflix συνεχίζει το σερί με τις πολύ καλές σειρές επιστημονικής φαντασίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος