Πρώτο trailer για τη μίνι σειρά The Underground Railroad του Barry Jenkins

Ο οσκαρικός σκηνοθέτης μεταφέρει στη μικρή οθόνη το βραβευμένο Πούλιτζερ βιβλίο του Colson Whitehead, "Ο Υπόγειος Σιδηρόδρομος".

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 20 Οκτωβρίου 2020

Στα 40 του χρόνια, ο Barry Jenkins έχει γυρίσει μόλις τρεις ταινίες (Medicine for Melancholy, Moonlight, If Beale Street Could Talk), κρατώντας ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτη και μία τηλεοπτική σειρά (Dear White People). Για το Moonlight βραβεύτηκε με Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, ενώ με το If Beale Street Could Talk ενθουσίασε κοινό και κριτικούς (έφτασε και πάλι στην τελετή των χρυσών αγαλματιδίων, αλλά δεν διακρίθηκε). Στα επόμενα, γνωστά σχέδια του Αφροαμερικανού είναι η δημιουργία του prequel του "Βασιλιά των Λιονταριών" για τη μεγάλη οθόνη, ενώ για τη μικρή, η τηλεοπτική μεταφορά ενός σπουδαίου βιβλίου.

O Jenkins ετοιμάζει για την Amazon τη μίνι σειρά The Underground Railroad, που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2021 και το πρώτο teaser trailer μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ιστορία που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Colson Whitehead, το βραβευμένο με Πούλιτζερ "Ο Υπόγειος Σιδηρόδρομος" (εκδ. Ψυχογιός), από αυτές που ο Jenkins αρέσκεται να διηγείται και αφορούν τις οδυνηρές συνθήκες που βίωνε και βιώνει η κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Πρώτο trailer για τη μίνι σειρά The Underground Railroad του Barry JenkinsΗ υπόθεσή έχει ως εξής: Η Κόρα είναι σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο. Η ζωή είναι εφιαλτική για όλους τους σκλάβους, αλλά ιδιαίτερα για την Κόρα, γιατί είναι μια περιθωριακή για τους άλλους Αφρικανούς. Ακόμη μεγαλύτερος πόνος την περιμένει καθώς ενηλικιώνεται και γίνεται γυναίκα. Όταν ο Σίζαρ καταφτάνει από τη Βιρτζίνια και της μιλάει για τον Υπόγειο Σιδηρόδρομο, οι δυο τους αποφασίζουν να αψηφήσουν τον τεράστιο κίνδυνο και να δραπετεύσουν. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως σχεδίαζαν και, παρόλο που καταφέρνουν να κατευθυνθούν προς τα βόρεια της χώρας, καταδιώκονται. 

Στην ιδιοφυή σύλληψη του Whitehead, "Ο Υπόγειος Σιδηρόδρομος" δεν είναι μια απλή αλληγορία –μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες-, αλλά ένα απίστευτο ταξίδι για την αναζήτηση της πραγματικής ελευθερίας. 

Αναμφίβολα, αν και πρόωρα, αυτή θα είναι για μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές στιγμές που θα μας χαρίσει η νέα χρονιά.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες